• Mollie

    Dalatråden


    VÄLKOMMEN TILL DALATRÅDEN!
    Här samlas vi som bor i Dalarna och vill prata om allt mellan
    himmel och jord.

    Är du i barnplaneringsstadiet?
    Är du gravid?
    Är du förälder?
    Är du sugen på att bara snacka?
    Är du ibehov av lite tips och råd?
    ALLT är du välkommen med!



    En gång i tiden har vi en fikatråd, men den var svår att hålla vid liv då vi bodde så utspritt i landskapet och vi som träffades någon gång som gravida och nyblivna föräldrar har nu börjat att jobba/plugga och tiden räcker inte till.
    Är det någon som vill dra igång en fikatråd är det bara att gör det! Säg till så kan jag lägga in en länk till den tråden i såfall.

    Välkommen hit och ha trevligt!

    Länk till förra tråden;
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m36124788.html
    Tror detta är vår 11e tråd nu.
    ~Kurbits~
  • Svar på tråden Dalatråden
  • LillaVi

    de jag märkt idag är att de finns ju mat i brösten. blir ju fullt direkt och jag läcker men han vill inte ha dom.
    och han är ju inte bortskämd med flaska heller för de har han inte fått förens nu. ska nog prata med bvc igen om de inte är nått annat

  • Mollie
    LillaVi skrev 2009-01-10 19:06:26 följande:
    de jag märkt idag är att de finns ju mat i brösten. blir ju fullt direkt och jag läcker men han vill inte ha dom.och han är ju inte bortskämd med flaska heller för de har han inte fått förens nu. ska nog prata med bvc igen om de inte är nått annat
    Det går lättare att äta ur flaska. har de väl fått smak på det så kan de fort bli vana med falskan. Men du gör helt rätt i att kolla med BVC.
    ~Kurbits~
  • LillaVi

    han tar inte flaskan heller. men min svärmor tyckte nog att han hade lite beläggning på tungan så han kanske (ellervi) har torsk iaf.

  • blondecrazygirl82

    lillavi: viktor tog inte flaskan förrän han var 8½ månad,...annars var det bara tutte som gällde...men han har haft sådana perioder som emil att han bara skriker och tar varken tutte eller flaska...har dock äntligen lyckats sluta amma helt nu...

  • sloke

    LillaVi skrev 2009-01-11 14:36:50 följande:


    han tar inte flaskan heller. men min svärmor tyckte nog att han hade lite beläggning på tungan så han kanske (ellervi) har torsk iaf.
    Jag har kanske inte riktigt hängt med i diskussionen, men är det bara på kvällarna det krånglar med amningen, eller är det hela dygnet? Du skrev något om att han skrikit hela kvällen och inte velat äta. Kan det vara så att han är övertrött? Så har mina barn blivit då. Men om det krånglar dygnet runt, så kanske du ska höra med BVC om det är torsk.
  • LillaVi

    sloke:

    emil har krånglat en stund på förmiddagen och en stund på kvällen då han inte vill ta bröstet, inget hjälper han bara skriker, vi har försökt få honom att sova och ibland har de hjälpt. att sen när han vaknat så kan han äta, men de är inte jämt de funkar. jag har sett att han är lite vit i munnen men tänkt att de är bröstmjölk eller spyor, har ju bara sett de i samband med matning.

    bvc sa att han kanske inte fick i sig tillräckligt så jag skulle ge ersättning. men han grinade lika mycket till flaskan.

    pratade med svärmor och hon tyckte att de såg ut som han hade torsk, vi lirkade lite med emil så han skulle lipa åt oss och gapa och då såg jag att de ser ju förskräckligt ut i munnen på honom. så jag började pensla med vishy och kontaktade bvc och då tyckte väl dom att de stämde att han inte kan äta för att de gör ont, att de liksom blossar upp på kvällarna och en stund på förmiddaagen. känner de sjä'lv i mina bröst att de liksom värmer så vi har torsk bägge två.
    ¨så imorgon ska vi till doktorn och få de kontrollerat eftersom vi gått så länge utan att fatta va de varit.

    men mat i brösten de ha rjag för går de mer än 2 timmar innan han ärter så svämmar jag över.
    som tur är. Kan väl vara lite små tjurig över att när man kommer till bvc och beskriver hur vi har de hemma att han vägrar bröst och flaska att man inte säger att man inte har tillräckligt i brösten, jag var ju lite smått besviken på mig själv, även om jag kanske inte rkände de för de var en stor lättnad när vi såg torsken.

    tråkigt väder, rasmus pulka har gått sönder och tobias ska äntligen jobba lite så vi äntligen kan gå till dagis.
    vi fixade en bob men nu är ju snön borta.

    hmm. skriver så osammanhängande, kanske dax för mer kaffe

    ha en bra dag

  • Tess82
    LillaVi, trist med torsk men ändå bra att veta vad det beror på så ni kan göra något åt det.

    Här är det fullt upp med hemtenta denna vecka men det går framåt med den så det känns bra.

    Linnea var lite ledsen när jag lämnade henne på dagis igår efter 3,5 veckas julledigt men det gick över innan jag hann gå ut därifrån och sen hade hon varit jätteglad hela dagen, var nog skoj att komma tillbaka och träffa alla kompisar igen. Nu är det snart dags att åka dit igen, tror det går lite lättare att lämna idag.
    Linnea -07
  • Mollie
    LillaVi skrev 2009-01-13 07:21:11 följande:
    sloke:emil har krånglat en stund på förmiddagen och en stund på kvällen då han inte vill ta bröstet, inget hjälper han bara skriker, vi har försökt få honom att sova och ibland har de hjälpt. att sen när han vaknat så kan han äta, men de är inte jämt de funkar. jag har sett att han är lite vit i munnen men tänkt att de är bröstmjölk eller spyor, har ju bara sett de i samband med matning.bvc sa att han kanske inte fick i sig tillräckligt så jag skulle ge ersättning. men han grinade lika mycket till flaskan.pratade med svärmor och hon tyckte att de såg ut som han hade torsk, vi lirkade lite med emil så han skulle lipa åt oss och gapa och då såg jag att de ser ju förskräckligt ut i munnen på honom. så jag började pensla med vishy och kontaktade bvc och då tyckte väl dom att de stämde att han inte kan äta för att de gör ont, att de liksom blossar upp på kvällarna och en stund på förmiddaagen. känner de sjä'lv i mina bröst att de liksom värmer så vi har torsk bägge två.¨så imorgon ska vi till doktorn och få de kontrollerat eftersom vi gått så länge utan att fatta va de varit.men mat i brösten de ha rjag för går de mer än 2 timmar innan han ärter så svämmar jag över.som tur är. Kan väl vara lite små tjurig över att när man kommer till bvc och beskriver hur vi har de hemma att han vägrar bröst och flaska att man inte säger att man inte har tillräckligt i brösten, jag var ju lite smått besviken på mig själv, även om jag kanske inte rkände de för de var en stor lättnad när vi såg torsken. tråkigt väder, rasmus pulka har gått sönder och tobias ska äntligen jobba lite så vi äntligen kan gå till dagis.vi fixade en bob men nu är ju snön borta.hmm. skriver så osammanhängande, kanske dax för mer kaffe ha en bra dag
    Så det var torsk? Inte kul alls om ni gått med det länge, hoppas ni får pensla med sånt lila.., då akn det gå fort. Försök att amma med amningsnapp som du kokar mellan varje tillfälle och koka hans ev nappar ofta.
    men på ett vis skönt att veta vad det är, det finns ju hjälp att få!
    ~Kurbits~
  • Mollie
    Tess82 skrev 2009-01-13 08:09:08 följande:
    LillaVi, trist med torsk men ändå bra att veta vad det beror på så ni kan göra något åt det.Här är det fullt upp med hemtenta denna vecka men det går framåt med den så det känns bra.Linnea var lite ledsen när jag lämnade henne på dagis igår efter 3,5 veckas julledigt men det gick över innan jag hann gå ut därifrån och sen hade hon varit jätteglad hela dagen, var nog skoj att komma tillbaka och träffa alla kompisar igen. Nu är det snart dags att åka dit igen, tror det går lite lättare att lämna idag.
    Undrar om det är nått fel på vår son som skrattar och ruuuusar n på dagis efter 3½ vecka hemma?? Låter mera sunt att de är lite ledsna tycker jag...
    ~Kurbits~
Svar på tråden Dalatråden