• Mollie

    Dalatråden


    VÄLKOMMEN TILL DALATRÅDEN!
    Här samlas vi som bor i Dalarna och vill prata om allt mellan
    himmel och jord.

    Är du i barnplaneringsstadiet?
    Är du gravid?
    Är du förälder?
    Är du sugen på att bara snacka?
    Är du ibehov av lite tips och råd?
    ALLT är du välkommen med!



    En gång i tiden har vi en fikatråd, men den var svår att hålla vid liv då vi bodde så utspritt i landskapet och vi som träffades någon gång som gravida och nyblivna föräldrar har nu börjat att jobba/plugga och tiden räcker inte till.
    Är det någon som vill dra igång en fikatråd är det bara att gör det! Säg till så kan jag lägga in en länk till den tråden i såfall.

    Välkommen hit och ha trevligt!

    Länk till förra tråden;
    www.familjeliv.se/Forum-11-271/m36124788.html
    Tror detta är vår 11e tråd nu.
    ~Kurbits~
  • Svar på tråden Dalatråden
  • Tess82
    Hoppe, okej, verkar inte så mycket bättre än magsjuka dock för idag har hon kräkts 2 ggr. Åt bra med frukost men allt det kom upp igen tydligen. Har ju varit och skrivit tenta så sambon var hemma. Nu när jag kom hem drack hon vatten men strax efter så kom det ut bakvägen så jag vet inte hur mycket hon hinner ta upp av det hon får i sig. Nu sover hon igen, hon verkar helt slut så jag hoppas att det kan bli ett slut på det här snart, hon verkar ju bara bli sämre och sämre.

    Tentan kändes bra iaf, och med bra menar jag att jag förhoppningsvis klarar godkänt. Mer kan jag inte hoppas på men är nöjd med det.

    Krya på dig förresten hoppetossan, bihåleinflammation och öroninflammation lät ju allt annat är roligt.
    Linnea -07
  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-01-22 09:15:48 följande:
    Det som Alfred, Linnea och M haft verkar INTE vara magsjuka. Och det är precis som Mollie sa, att vi fått bekräftat från en läkare att det är ett förkylningsvirus so msätter sig i magen. Så Tess: du behöver nog inte oroa dig så mycket för att bli magsjuk, man kanske får du samma virus. Vi har fått det allihopa och är helknasiga i magen. Bara jag som har förkylningssymttom dock... Idag är jag hemma för bihåleinflammation OCH öroninflammation! Det ni! Kunde inte sova en blund inatt för halva ansiktet gjorde förbaskat ont. En pulserande stickande smärta som nästan var förlamande.
    Men herregud, ska det inte få vara nog för dig snart? Du är ju inne på en vecka nu?! krya på dig!!
    Tess82 skrev 2009-01-22 12:16:47 följande:
    Hoppe, okej, verkar inte så mycket bättre än magsjuka dock för idag har hon kräkts 2 ggr. Åt bra med frukost men allt det kom upp igen tydligen. Har ju varit och skrivit tenta så sambon var hemma. Nu när jag kom hem drack hon vatten men strax efter så kom det ut bakvägen så jag vet inte hur mycket hon hinner ta upp av det hon får i sig. Nu sover hon igen, hon verkar helt slut så jag hoppas att det kan bli ett slut på det här snart, hon verkar ju bara bli sämre och sämre.Tentan kändes bra iaf, och med bra menar jag att jag förhoppningsvis klarar godkänt. Mer kan jag inte hoppas på men är nöjd med det.Krya på dig förresten hoppetossan, bihåleinflammation och öroninflammation lät ju allt annat är roligt.
    Så det blev mer för henne? Ja, då vet man ju inte. Men Hoppes son kräktes ju 2 dagar, tror jag, så det är ju inte omöjligt. Men å andra sidan så kan magsjukan vara utdragen p de små också? Eller? Hoppas hon piggnar på sig snart.

    Här är det dock friskt nu, TROR jag! *peppar, peppar*
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Tess82

    Ja nu har hon då fått i sig vatten iaf utan att det kommit ut något i någon ände. Man ska väl inte behöva ge vätskeersättning sålänge hon får i sig bra med vatten eller? Ska nog testa med lite majsvälling när hon vaknar igen om hon nu vill ha det, mat tackade hon då nej till men vatten får man nästan passa på så hon inte häller i sig för mycket på en gång, är ju bättre att ta lite i taget så det inte kommer upp igen.


    Linnea -07
  • Irma07

    Ok! Jag ger mig!
    Hör bara alla som har samtliga dessa symtom inklusive långt mellan spyorna och pigga däremellan, feber men inte alltid diarré och de har magsjuka hela bunten men det tycks gå nåt annat knasigt virus oxå då verkar det som..
    Krya på er allihop! Här verkar det som vi stävjade sjukan. Irma är pigg som en mört!

  • Hoppe tossan

    Ja, kära nån... Visst är det ett knasigt virus. Har hört om 2 lika fall bara idag. Och det har varit 1,5 till 2-åringar båda två.

    Idag var jag hos läkaren som gjorde en grundlig undersökning på mig. Öroninflammation och bihåleinflammation... Och en ögoninflammation på övergång. Kollade sänkan på mig och den var förhöjd (såg en glimt på doktorns dator att den låg på 64 - kan de stämma ni som är sjukvårdspersonal eller under utbildning eller bara allmänvetande?) och tamejtusan jag hade 38,6 graders feber. Hade iiiiingen aning om det. Trodde jag var feberfri! Men har alltså haft feber i en vecka nu och tydligen vant mig vid det. Men det förklarar ju en del också... mattheten, svallningarna, yrseln... Fatta att jag hade gått hela vägen till vårdcentralen med febern.

  • Mollie
    Hoppe tossan skrev 2009-01-22 20:49:44 följande:
    Ja, kära nån... Visst är det ett knasigt virus. Har hört om 2 lika fall bara idag. Och det har varit 1,5 till 2-åringar båda två.Idag var jag hos läkaren som gjorde en grundlig undersökning på mig. Öroninflammation och bihåleinflammation... Och en ögoninflammation på övergång. Kollade sänkan på mig och den var förhöjd (såg en glimt på doktorns dator att den låg på 64 - kan de stämma ni som är sjukvårdspersonal eller under utbildning eller bara allmänvetande?) och tamejtusan jag hade 38,6 graders feber. Hade iiiiingen aning om det. Trodde jag var feberfri! Men har alltså haft feber i en vecka nu och tydligen vant mig vid det. Men det förklarar ju en del också... mattheten, svallningarna, yrseln... Fatta att jag hade gått hela vägen till vårdcentralen med febern.
    Puh! Hade jag inte alls orkat kan jag säga! Har jag feber är jag totalt däck!! Men fick du pencillin eller så? Skönt att iaf ögonen var på övergång så nått är på väg bort... Jösses, du har verkligen råkat ut för allt verkar det som!
    Hur mår M?
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • Tess82
    Hoppe, oj det var mycket på en gång, hoppas verkligen du piggnar på dig snart.

    Här blev Linnea lite piggare på eftermiddan så jag hoppas att det är på övergående här nu. 
    Linnea -07
  • Mollie
    Tess82 skrev 2009-01-22 21:47:26 följande:
    Hoppe, oj det var mycket på en gång, hoppas verkligen du piggnar på dig snart.Här blev Linnea lite piggare på eftermiddan så jag hoppas att det är på övergående här nu. 
    Ja, hoppas att det vänder nu för henne.
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
  • TvåTrollsMamma
    Hoppe tossan skrev 2009-01-22 20:49:44 följande:
    Ja, kära nån... Visst är det ett knasigt virus. Har hört om 2 lika fall bara idag. Och det har varit 1,5 till 2-åringar båda två. Idag var jag hos läkaren som gjorde en grundlig undersökning på mig. Öroninflammation och bihåleinflammation... Och en ögoninflammation på övergång. Kollade sänkan på mig och den var förhöjd (såg en glimt på doktorns dator att den låg på 64 - kan de stämma ni som är sjukvårdspersonal eller under utbildning eller bara allmänvetande?) och tamejtusan jag hade 38,6 graders feber. Hade iiiiingen aning om det. Trodde jag var feberfri! Men har alltså haft feber i en vecka nu och tydligen vant mig vid det. Men det förklarar ju en del också... mattheten, svallningarna, yrseln... Fatta att jag hade gått hela vägen till vårdcentralen med febern.
    Åå hoppas det vänder för dig snart, att du klarat av att gå den där biten.
    Jag var helt död vid bara 37,3
  • Mollie
    TvåTrollsMamma skrev 2009-01-22 21:59:30 följande:
    Åå hoppas det vänder för dig snart, att du klarat av att gå den där biten.Jag var helt död vid bara 37,3
    En till som avlider vid låt temp! Jag är frånvarande med värk i heeeela kroppen när det är kring 38 grader!
    ~var dig själv, det finns redan så många andra~
Svar på tråden Dalatråden