VIXIE skrev 2008-12-09 13:55:28 följande:
Har ett recept från Terneborgs Lyckliga Kokbok här(något modifierad då det är för veganer) de använder sig av sojagrädde tex7 inlagda rödbetor(borde finnas eko att få tag på) finhackade2 skalade finhackade syrliga äpplen2 dl majonäs4 dl vispad gräddeVispa ihop grädde och majonäs rör ihop rödbet/äpplehack med majo/gräddblandningen (Jag brukar tillsätta lite av rödbetsspadet för färgens skull) Dekorera med en persiljekvist och ägghalvor)Vill man ha sillsallad är det bara att tillsätta finhackad inlagdsill efter smak Majonäsrecept ca 4 dl2 äggulor1/2 tsk salt1 nypa vitpeppar1/2 msk rödvinsvinäger4 dl neutral oljaSe till att ha samma temp på alla ingredienserBlanda äggulor,salt,peppar och vinäger i en skål.Tillsätt oljan droppvis under kraftig vispning.Blir det för tjockt kan man spä med liite vatten.Lycka till!
tack det var ett bra.
ska ut o leta eko inlagda nu.
annars kokar ja självolägger in får ta några dar extra :)