Inlägg från: Barbella |Visa alla inlägg
  • Barbella

    Snackis 5 * Inbördes beundran*

    Gott Solaris att du håller koll. Hade missat detta denna gången!


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella
    Gravid - På Liams förskola är det, precis som på Theas förskola, frukt som gäller vid festligare tillfällen. Man kan nog kalla det glass- och godisförbud. Tycker det är bra för då man har chans att styra det där med glass- och godisätande helt hemma. Tycker du ska fråga och ifrågasätta om du upplever det som för ofta.

    TinaLisa - Förstår jag ditt inlägg rätt, har du blivit av med jobbet? usch, det är verkligen trista tider nu vad det gäller arbetsmarknaden.
    Förstår att amningsstoppet är med blandade känslor. Var det ditt eller hans beslut?

    Trollsan - Oj, att räkna till sex var inte dåligt. Liam räknar ner när han ska kasta en boll tex, då säger han - tå, te, tå (2,3,2) så kastar han. Det är hans räknekunnande hittills

    Har varit på ytterligare en kontoll av livmodertappen och det ser fortfarande bra ut, den har bara minskat ytterst lite. Eftersom min tapp var ganska lång från början (5 cm) så är det ingen fara alls än (den bör inte krympa ner till 2,5cm, då är det tydligen inte bra). Sedan fick jag en tid för tillväxtultraljud i mitten av januari, känns betryggande! Då tar det också en ny titt på tappen. Skönt att veta att de har koll på det här Jag är verkligen nöjd med min BM och läkare. De tar det jag säger på allvar (som egentligen borde vara en självklarhet, men nu märker jag att jag bara blev klappad på hvuudet förra graviditeten om man jämför).

    Skönt med bara 7 dagar till att jobba, sedan blir det lite ledighet. Jag är dock inte långledig, ska jobba lite strödagar och täcka upp så andra kan vara långlediga. Det känns helt ok eftersom jag jag ganska snart ska gå hem ändå.

    Vad roligt förresten att så många kan komma på min tjejkväll!! Det blir som sagt inget avancerat jag bjuder på att äta, men huvudsaken är ju att vi träffas
    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella

    Hej alla! Har inte orkat skriva då jag mest legat däckad de sista dagarna. Förra veckan var en orosvecka. Jag hade stenhård mage i två dygn som inte ville släppa (inte ens med hjälp av den annars så säkra kuren ? varmt bad), sedan började det stråla ut i ryggen, ner i rumpan och ljumskarna. Blev såklart orolig och åkte till slut in till Östras akut. De kopplade mig till ctg, de kollade bebisen med vanligt UL och tappen med vaginalt UL och tog några andra prover. Bebisen såg ut att må prima som tur är men tappen har minskat i längd sedan jag kollade den sist för ca 2 v sen. För att se om det avstannar av vila blev jag sjukskriven till efter nyår med order om att ta det väldigt lugnt. Inte stressa, inte bära, utan bara bli ompysslad. Så det blir jag som ligger i soffan och äter chokladpraliner nu under jul och nyår. Nu har världens förkylning dykt på mig, R säger att det är positivt för det brukar ofta komma då man slappnar av och det har han ju helt rätt i. Jag hoppas alla får det riktigt mysigt nu i jul med mycket tid till familjen.


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella

    Grrr, är det fler än jag som allt för ofta har problem med plustjänsten???


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella

    Skriver även här - Stort grattis Fossing! Verkligen en underbar tidig julklapp Calibo - Jag tror ju starkt att jag hade en tidigt kortad tapp även sist fast då kollades det inte upp. Jag tror och hoppas på att det gäller även denna gång att jag gör allt "förarbete" nu under lång tid för att det sedan ska bli en lika snabb förlossning som sist (när jag är fullgången). Man har ju dock blivit orolig då man haft känningar nu som man kommer ihåg att man hade från v.35 sist. Men inget blir ju bättre av oro.

    Ska ta en ny magbild ikväll och lägga ut, kan säga att jag ser ut att spricka!!! Jag är banne mig lika stor nu i vecka 29 som jag var när jag var fullgången med Liam. Vet inte hur stor en padda kan bli egentligen Folk jag träffar tror jag ska ha typ nu eller inom några veckor.... det säger ju en del om storleken....
    Blir nyfiken på Gravids kula, får kolla in den.... verkar vara en till som är sprickfärdig

    Idag har varit en riktig mysdag. Vi har ätit tomtegröt, klätt granen och druckit glögg och ätit massor av lussebullar och pepparkakor *mums*

    Jag önskar Er alla en underbar jul imorgon!


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella

    God fortsättning!

    På tal om tomten så blev vi glatt överraskade över Liams reaktion. Tomten fick inte mindre än två kramar och bara ett stort glatt leende under hela sin "vistelse". Jag tror att allt prat om tomten har varit till god hjälp.
    Något som också var roligt var att han tog god tid på sig att öppna alla paket. Han ville hinna leka med det paket han öppnat först ett tag innan nästa skulle öppnas..... undrar om han kommer beté sig så om 2-3 år tro?? Man hoppas ju på det iallafall....

    Idag åkte mina föräldrar hem till Småland igen och Liam var såklart ledsen. När hans kära "mommo" är i närheten så existerar inte jag (eller R).... så jag tycker helt ego det är skönt att "få tillbaka" min son nu Nej, i ärlighetens namn tycker jag det är underbart att de två har ett så starkt band till varandra När min mamma blev cancer-sjuk för 5 år sen så var det bland det första hon sa;
    - Det här ska jag bara klara av, jag är inte färdig utan ska se mina barnbarn växa upp!
    Så jag är så innerligt tacksam att hon övervann denna djälvulska sjukdom och nu även har fått ett av sina älskade barnbarn nu som hon kan skämma bort! Och snart kommer ju ett till

    Nej nu hägrar tomtegröten som blivit över


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella
    Fossing - KUB görs väl mellan vecka 11 och 14 om jag inte minns fel. Det görs nog dock inte i samband med inskrivningen utan är ett "eget" besök.
    Tiden fram till inskrivning känns ju som en evighet. Känns som det första "hindret" är övervunnet när det besöket är avklarat. Det som är så bra med BMG är att man alltid får ett UL vid inskrivningen för att fastställa hur långt ngången man är. Då får man ju också en tjuvtitt att barnet mår bra Heeso - Så din mamma har också varit sjuk. Visst är det hemsk, men samtidigt underbart att både din och min mamma klarat sig så bra Skönt att hon blivit friskförklarad, det har inte min mamma blivit än. Det är väl beroende på vilken cancersort man haft hur många år (av goda provsvar) efter insjuknandet man kan bli friskförklarad tror jag.
    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella

    Är precis hemkommen från läkaren och jag blev sjukskriven 50% fram till slutet av februari. Tappen har inte fortsatt att minska nu och det känns jätteskönt men det är fortsatt jobbigt med förvärkarna.
    Läkaren gjorde även ett tillväxt-UL idag och det verkar vara en baddare vi har på G, 1500 g i vecka 30 (ligger mot den övre kurvan tydligen). Fast vi ska göra ett nytt tillväxt-UL i slutet av februari eftersom Liam verkat vara ganska normalstor från början men gick ner i vikt de 1-2 sista veckorna pga att moderkakan gjort sitt i förtid. Känns bra att de håller koll och tar mig på allvar "better safe than sorry".

    Håller med Gravid74, nu börjar det verkligen kännas tungt att vara gravid när man har en vild 2-åring att hålla efter samtidigt. Även om jag har minimerat bärande och annat "tungt" så går det såklart inte att undvika helt, magen är både tung och i vägen. Men oj vad jag kommer sakna den när den är borta

    Vad ska ni göra på nyår? Vi ska bara vara hemma och mysa och ta det lugnt. Äta en lyxig trerätters middag och sedan bara softa. Känns faktiskt riktigt skönt att inte ha något mer inplanetrat.

    Så både Juni och Alla är riktiga pratare, vad roligt! Tänk vilken skillnad det är ändå. Liam går på en 2-3 års avdelning på förskolan och när han började där i augusti så pratade han, men man förstod nästan ingenting. Nu efter 5 månder med övervägande treåringar på avdelningen som pratar, pratar, pratar så har han kommit ifatt. Det är nästan så vi hemma häpnar ibland på ord han lärt sig.


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
  • Barbella

    Hoppas alla haft det bra nu under både jul och nyår med mycket vila och mys.

    Nu har vi äntligen fått flyttat spjälsängen från Liams rum in till vårt sovrum igen och Liam har då fått en ny juniorsäng. Vi har varit lite nervösa över att hans otroligt bra sovrutiner skulle rubbas nu i och med sängbytet men det har gått så himla bra (peppar, peppar). Han tycker verkligen om sin nya stora säng. Vi kände att det nu var hög tid att byta säng så han inte får både sängbyte och syskon för nära inpå varandra utan att han hinner vänja sig vid det ena först innan nästa nyhet kommer. Man vet ju inte hur känsligt det kan bli.

    Imorgon åker jag och Liam till mina föräldrar. R stannar hemma eftersom hans bror ska resa bort på onsdag och ska vara borta i ett år så han vill såklart passa på att träffa honom mycket nu innan avfärden. vad passar inte bättre än att åka och bli ompysslad av föräldrarna då


    ~*~ Liam 060925 ~ * ~ BF 090316 ~*~
Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*