Inlägg från: gravid74 |Visa alla inlägg
  • gravid74

    Snackis 5 * Inbördes beundran*

    Här blir det heller ingen syskonvagn även om jag ibland funderar på hur det kommer att gå. Men vi kommer att köpa en ståbräda. Axel är duktig på att gå. Gick drygt 2 km häromdagen men då hade vi inte vagnen med, så fort han ser den så vill han sitta i den.

    Idag har vi varit på IKEA och kollat lite och fick även köpte lite prylar. Vi letar efter vitrinskåp till köket och även skåp till sovrummet. Tror vi har hittat det som vi vill ha nu.

    I förrgår var Axel jättebusig. Vi köpte en ny kökslampa på Ullared i höstas och nu var det äntligen dags att ta fram den. U skulle packa upp den och Axel hjälpte till. De behövde en sax för att ta bort tejpen på kartongen. Sedan satt Axel och lekte med saxen och klippte i lite plast medan U läste i bruksanvisningen. Plötsligt hade ungen klippt av vajern till lampan där den ska hängas upp i plus att strömmen går i genom den. Det går inte att laga, möjligtvis att man kan slå en knut på den men hur snyggt blir det Nu får han inte leka med saxar mer i allafall. Han insåg att han gjort något dumt och blev jätteledsen, men först började han slå på U och säga aja baja på dig. Men sedan var han otröstlig och hulkade i min famn, trots att vi inte ens skällde på honom.
    Annars så är han inne i en go period nu och tyr sig mer till pappa än innan, vilket jag tycker är skönt.

    Imorgon ska man börja jobba igen, men jag behöver bara jobba 4,5 vecka innan det är lov igen och sedan är det bara 2 veckor kvar tills jag går på mammaledighet Soda: Hoppas att mjölkstockningen inte blir värre.

    Skojsan: Lycka till på jobbet imorgon.

    Barbella: Skönt att Liam trivs så bra hos mormor och morfar


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    Go`kväll.
    Har haft en lugn kväll för mig själv efter att Axel somnade. U är iväg med några kompisar. Jag och Axel har tagit bort granen idag. Jag brukar alltid vilja ha den kvar till 13/1 men i år såg den för hemsk ut. Den barrade något kopiöst och slokade så att kulorna åkte av. Så skönt att bli av med den men jag har borstat och dammsugit upp barr hela eftermiddagen.

    Amber: Kul med vattengympa. Hoppas att du har varmare i vattnet än där jag går på vattengympa. Det är så kallt så jag skakar tänder trots att man rör på sig hela tiden. På tisdag ska jag dit igen efter juluppehåll. Jag fryser bara jag tänker på det Barbella: Förstår att det var skönt att få hem Liam igen. Man saknar de små ganska fort.


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    Äntligen fredag Lugnet börjar lägga sig, har precis lagt Axel så jag hoppas att han somnar snällt utan att krångla. Han har blivit förkyld stackarn och hostar väldigt och lungorna rosslar men han är pigg och glad så han har varit på dagis hela veckan.
    Imorgon hoppas jag att han är bättre för då ska han sova över hos mormor och morfar för U och jag ska gå på Stadsteatern och se Förnuft och känsla.

    Skojsan: Tänk vad olika det är, vi har aldrig märkt av när Axel har fått tänder, plötsligt har de bara varit där. Hoppas att det gär lättare denna gången.

    Stina: Tur att Oliver har varit frisk så att ni har kunnat vila i lugn och ro.

    Trollsan: Hittade du något kul på Lindex? Jag var "tvungen" att köpa en söt 50-body på rean till bebisen.

    Heeso: Stackars Agnes som har problem med magen. Jag hoppas att det blir bra snart.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Ullen: Pjäsen var kanonbra, det tyckte båda U och jag. Kan rekommenderas.

    I söndags såg jag fram emot sovmorgon eftersom Axel var hos mormor och morfar, men vaknade runt 6.30, slumrade till lite men vid åtta var det ingen idé att ligga kvar. Sedan hade jag en röjförmiddag. Man får passa på när Axel inte är hemma. Jag rensade ut skor och lyckades få mig att slänga 4 par skor och U slängde 2 par. Det kändes bra.
    När vi hämtat Axel åkte vi och köpte ett hörnskrivbord på Blocket. Så nu har vi börjat flytten av arbetsrummet ut till allrummet. Känns jättekul.

    Något som var mindre kul är att vår diskmaskin började strula igår. Översvämningsskyddet hade löst ut och det var vatten under hela maskinen. Så ikväll ska U försöka hitta felet. Hoppas att han gör det så att vi slipper lämna in den på lagning.

    Barbella: Jasså en ny vagn Vi har en Brio Sitty till Axel och är nöjda med den.

    Trollsan: Ja bodyn var väldigt liten, svårt att tänka att man snart har en sån lite igen.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Amber: Skönt att Ul gick bra. Tur att det inte var några aliens därinne Själv drömmer jag mycket knäppt nu. Härom natten drömde jag att jag födde en jojo

    Idag när jag var på vattengympa kom en främmande kvinna fram till mig i omklädningsrummet  och frågade om jag visste att jag väntade en pojke Först fattade jag inte vad hon menade och sa att jag inte visste vad det skulle bli, men hon sa då att magen skriker att det är en pojke där i! Så nu behöver jag inte fundera mer på vad jag väntar tydligen Kan lägga ner att leta flicknamn.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74
    Daggkåpa: Grattis till sommarjobbet Det låter som en utmaning med båtluff men kul! Jag vill åka på charter i september men U är skeptisk.

    Trollsan: Hoppas att det gick bättre att lämna idag. KOnstigt att du inte fick stanna en stund igår med tanke på att det var så länge sedan han var där. Efter jullovet stannade jag en stund så att han skulle känna sig trygg och det var inget snack om det.

    Imorse när jag höll på att ta på Axel kläderna kramade han om mig och sa Mamma jag gillar dig hur mycket som helst. Det var så härligt att höra Jag skulle bara önska att han var mer kärvänlig mot sin pappa. I tisdags när Axel och jag kom hem från dagis fick Axel ett utbrott för att U var hemma. Han gallskrek jättelänge och sa att pappa skulle vara på jobbet Men min mamma läste i en bok som hon hade när jag var liten att det är jättevanligt i denna åldern att barnen är avundsjuk på den ena av föräldrarna när båda är närvarande.  

    Nej nu måste jag gå och jobba, sista musiklektionen för idag. Har 4 stycken på torsdagar. Har haft en kudde mellan magen och gitarren idag för att bebisen inte ska få så mycket ljud. Förra torsdagen var den helt vild hela dagen, den var väl helt uppstressad stackaren.
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Axel sover så jag har en stund för mig själv. Har hunnit sova lite middag. Nu sitter jag i vårt nya arbetsrum. Det känns jättebra även om vi inte helt har kommit i ordning än. Det ser ut som kriget på övervåningen men datorn är på plats

    Imorgon ska jag på Aurorasamtal, får se om det ger något. Just nu är jag inte speciellt nervös inför förlossningen men är rädd att bli skräckslagen när det väl sätter igång.

    Idag fick jag ett brev från Östra att jag blivit beviljad tillväxtultraljud och det redan på torsdag. Lite kort framförhållning kanske  Dessutom är jag mer intresserad av ultraljud et runt vecka 38 för att se att barnet får näring via navelsträngen. Nu borde det förhoppningsvis fortfarande få det.

    Daggkåpa: Fick du scrappat mycket i helgen? Jag är äntligen klar med Axels album över hans första år så nu ska jag vilket år som helst börja med vårt bröllopsalbum Amber: Åh Trolltider är ju så bra, kanske borde introducera Axel för den också.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Här var det full aktivitet
    Jag är också hemma och vabbar. Axel har sån fruktansvärd hosta och har haft det i flera veckor och den blir inte bättre. Tidigt varje morgon runt fyra fem börjar han hosta så det låter som om han ska hosta upp lungorna. Vi har i allafall fått tid på vårdcentralen i eftermiddag. U kommer snart hem och tar över eftersom jag ska till Östra på samtalet snart.

    Ullen: Vad kul om det blir en 10:a Kul att ni fick så bra rabatt på badrummet.

    Barbella & Amber: Jag är också väldigt nyfiken på könet. Kanske man kan se vad det är på torsdag när jag ska på UL. Fast egentligen vill jag inte veta före förlossningen.

    Solaris: Vad bra att du hittade en bra syskonvagn.

    Daggkåpa: Hoppas att dagen blir bättre, trotsiga 2-åringar kan vi ju en del om tyvärr.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Skrev ett inlägg tidigare ikväll och ser nu att det inte kommit med

    Igår när vi var hos doktorn med Axels hosta visade det sig att han även hade öroninflammation. Han har inte visat några tecken på att ha det. Så nu ska han äta pencillin 3 ggr/dag i en vecka. Problemet är att de på förskolan tydligen inte får ge barnen medicin Är det någon som kan svara på varför? Nu måste jag ta ledigt från jobbet och åka dit och ge honom medicinen varje lunch. Det är ju viktigt att man äter sin pencillin när man ska eller?

    Har precis kommit hem från Filmfestivalen. Såg en bra irländsk film.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Tack för info om medicin på förskolan. I fortsättningen kommer vi att be om 2 dagars dos.

    Igår var jag på tillväxt UL och det är inget litet barn den här gången. Nu väger den nästan lika mycket som Axel gjorde när han föddes. Vägde 400 gr mer än "normalt". Däremot tyckte de att jag hade för mycket fostervatten så nu måste jag tillbaka om 2 veckor + att jag måste göra ett glukosbelastningstest på måndag. Jag måste fasta 8 timmar innan och fick tid först klockan 9.00 och sedan får jag inte äta på 2 timmar Jag kommer inte att klara detta Jag som måste ha frukost så fort jag vaknar. Jag får gå upp halvett på natten och äta så jag står mig.

    Stina: Redan vecka 25 Tiden går verkligen fort.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*