Inlägg från: gravid74 |Visa alla inlägg
  • gravid74

    Snackis 5 * Inbördes beundran*

    Testet idag gick bra och jag överlevde  att inte få äta förrän 11.15

    I helgen har vi varit på hotellvistelse i Falkenberg vid Skrea strand. Vi var där tillsammans med Axels farmor och farfar. Vi fick vistelsen av dem i julklapp. Det var trevligt och Axel badade mycket på badhuset som låg ihop med hotellet.

    Barbella: Här är en till som inte har så mycket tålamod med Axel men snart snusar vi bebis

    Stina: Gick det bra med besöket av doulan?
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Trodde häromdagen att U och jag hade kommit överens om ett pojknamn men igår visade det sig att han missförstått mig. Jag satt och läste födelseannonser och sa. Vad tycker du om Noah? Jättefint sa han det kan vi ta. Men igår kväll när vi lagt oss och låg och pratade om namn visade det sig att han hade trott att jag sagt Moa. Noah tyckte han inte alls Så nu är vi tillbaka på noll när det gäller pojknamn. Vi är inte riktigt överens där. Jag har massor av bra förslag som han bara dissar

    Daggkåpa: Jag fick 6,3 i sockervärde efter belastningen.

    Skojsan: Sorgligt för din kollega. Självklart tänker man på att det kan hända men du behöver inte känna att du måste ta bort inlägget för min skull.

    Solaris: Skönt att hostan är bättre. Jag dras med en långdragen förkylning som jag snart har haft i 2 veckor. Blir så trött på hostan.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74
    Både U och Axel sover så jag har en lugn skön eftermiddg ör mig själv. U har blivit förkyld och har feber så han är helt utslagen. Så trist. Till helgen måste vi vara friska för då ska vi hälsa på mina gamla morföräldrar.

    Igår var jag på tjejmiddag med mina närmaste vänner, det blir inte att man träffas så ofta nu för tiden, så det är så kul när vi träffas.

    trollsan: Vad tråkigt med hästen

    Stina: Oj det var tidigt med. Hoppas att allt går bra.

    Jag har lagt in lite nya bilder om någon vill se. En ny magbild och 4 nya kort i Axelmappen.
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Idag har jag två sjuklingar att ta hand om. Axel hade 39,5 imorse och U 38,5 så nu ligger de båda däckade i soffan. Trist med sjukdom när jag har februarilov. Så nu får jag väl det också snart   Bara inte U är sjuk när jag ska föda. Då är han inte mycket att hålla i handen.

    Idag ska jag på nytt UL för att kolla så att inte fostervattnet har ökat. Då hoppas jag att U orkar ta hand om Axel. Det var meningen att Axel skulle vara på dagis idag eftersom jag skulle till sjukhuset.

    Ullen: Grattis till biljetterna. Jag funderade också på att försöka fixa biljetter men det blev tyvärr aldrig av och nu ångrar jag mig. På blöjfronten går det ganska bra. Hemma brukar han inte ha blöja men går vi iväg ut brukar vi sätta på honom en och när han sover. Nu sa de på dagis i fredags att han blivit duktig att gå även där så nu ville de att vi ska ta med lite kalsonger till honom så att han kan vara utan där också. Hemma säger han alltid till om han ska bajsa även om han har blöja. Så jag vet inte när jag bytte en bajsblöja sist och det är så skönt Men på dagis säger han inte till när han ska bajsa,  inte ens när han har gjort det så de får gå runt och lukta i alla bakar innan de hittar den skyldige Skojsan: När jag var liten var jag överkänslig mot tomat och blev röd om munnen. Sedan skyllde jag på det ganska länge för jag gillade inte tomat som liten.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    UL gick både bra och dåligt Fostervattnet var normalt men de såg att den låg i säte I fredags hos BM låg den med huvudet neråt och hon trodde att den var fixerad så jag blev så himla glad. Så det blev ett stort bakslag idag. Har fått tid för vändningsförsök om 2 veckor. Känns så trist om den inte vänder på sig till dess.

    NÄr jag kom hem hade Axel 40 graders feber så han fick lite alvedon och nu är det lite mer fart i honom.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74
    Här kommer några fler roliga meningar som Axel ofta säger. Vet inte var han får allt ifrån

    "Pappa är gammal på sin jordgubbe" och "Mamma är sjuk på sin bank"

    Han älskar att säga att man gör eller är saker på banken, gräset, taket eller jordgubben.
    Axel har fortfarande feber men U är feberfri idag men fortfarande lite matt. Jag har sluppit febern än så länge men har idag fått en jättejobbig hosta. Axel har också fått väldig hosta, så det blir nog en skojig natt

    Daggkåpa: Ja sängar med 3 ben är ju ganska vanliga Kul att ni blev nöjda med den tillslut.

    Tina Lisa: Tänk att Julian redan är 1 år. Tiden går så fort.

    skojsan: Hoppas att besöket av svärmor går smärtfritt.

    Calibo: Ska man ligga på knä och ha kinden i marken? Testade men magen var ganska mycket  i vägen. Kul kommentar av Tim på BVC
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Här är det fortfarande sjukt. Igår trodde jag att jag också höll på att få influensa då febern började gå upp men imorse hade jag 36,5 Så det verkar inte bli någon influensa för mig, dock är jag genomförkyld. Stackars Axel är däremot inne på sin 7:e dag med feber Natten som gick hostade han sig igenom  så det blev inte mycket sömn vare sig för honom eller mig. Så idag sov han 5 timmars middag Var tvungen att väcka honom 17.30 för att vi skulle äta middag. Sömnen gjorde honom gott och nu är han på riktigt bra humör. Förmiddagen var nämligen ingen hit. Vi får se hur länge han är vaken ikväll bara. Imorgon får jag nog ta mig till vårdcentralen med honom och kolla upp hans hemska hosta. Låter inte normalt alls.

    Vet inte om jag har sagt att Axel fått sin nya säng sedan en vecka tillbaka och det går över förväntan. Han ligger där och kommer inte upp när vi lagt honom och inte heller på nätterna. Hoppas att det håller i sig

    Calibo: När man gör vändningsförsök håller hjärtklappning och darrighet i sig länge efteråt. Tänkte om man behöver ha med sig någon ifall man inte kan ta sig hem själv. Förhoppningsvis kan U följa med.

    Skojsan: Låter kul med Doris och dammsugaren


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74
    Fossing: Vilken hemsk upplevelse. Skönt att allt såg bra ut. Jag hade massor av blödningar när jag väntade Axel. Den sista stora kom i vecka 13 och sedan lugnade det ner sig. Hoppas att det bara var en engånghändelse så att du slipper oroa dig mer. Det är verkligen inget kul. Kram på dig Daggkåpa: Tack för infon. U har sagt att han ska följa med på måndag så det känns skönt. Förhoppningsvis ligger den med huvudet nedår på fredag när jag ska till BM. Annars blir det att testa lite egna vändningsförsök i helgen.

    Amber: Skönt att bältet hjälper lite. Förstår att det är tungt att bära tvillingar. Då jobbar vi lika länge för min sista dag är också februari ut. 2 veckor kvar

    ____
    Inatt har Axel inte hostat alls och imorse var han äntligen feberfri Så idag har han varit ute för första gången på en vecka. Jag hoppas att han fortfarande är feberfri när han vaknar från sin middagsvila.
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Axel är som förbytt och har blivit ett trotsmonster. Vi känner inte alls igen honom DEt börjar redan på morgonen. Han vägrar att gå upp och skriker som en besatt när vi tillslut måste ta upp honom ur sängen. Han sparkar oss och får hemska anfall. PÅ dagis går det bra och när jag hämtar honom gå det bra men så fort vi kommer innanför dörren hemma sätter det igång igen. U är helt värdelös och får inte ens prata med Axel. Axel säger "Jag vill inte ha dig " Matstunden är en pina och han vill bara sitta i mitt knä som redan är upptagen av en stor mage och äta vill han inte för maten är dum. Idag kastade han sitt glas så det gick i tusen bitar. Efter en timme lyckades jag lugna ner honom så nu sover han. Behövde bara skriva av mig lite. Det är så tröttsamt när det bara är jag som duger också, särskilt för tillfället.

    Imorgon får ni hålla tummarna för mig att bebisen ligger med huvudet nedåt för då ska jag till BM.

    Calibo: Konstigt att de ringer efter en liten lös bajs. Kan ju som sagt bero på vad man ätit. Vi har faktiskt aldrig blivit kallade under dagen för att hämta Axel trots löst bajs och
    t o m hög feber.

    Stina: Jobbigt med sammandragningarna. Du får ta det lugnt. Hoppas att våra trotsungar lugnar ner sig tills bebisarna kommer.

    Solaris: Kommer Alida att vara hemma helt nu när du är mammaledig?


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Grattis Ullen Åh vad kul!

    Idag låg barnet med huvudet ner  Det visade sig att mitt MVC hade en hemlig ultraljudsapparat som hon plötsligt tog fram för att vara riktigt säker. Hoppas bara att den stannar där nu. Ska ändå åka till Östra på måndag för att kolla läget.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Hemkommen från Östra. Barnet låg fortfarande med huvudet ner så det behövdes inget vändningsförsök Däremot fick jag en grundlig UL-undersökning när jag ändå var där för att kolla barnets vikt + fostervatten. Barnet är idag beräknat till 3,5 kg och jag hade alldeles för mycket fostervatten . Doktorn ville därför att jag ska dit igen på fredag och kolla barnets magsäck och matstrupe med hjälp av en specialistläkare. Han såg nämligen inte så bra idag för barnet var inte samarbetsvilligt alls utan rörde sig hela tiden. Men när jag var på första UL där de konstaterade för mycket fostervatten så kollade de magsäcken och sa att allt såg bra ut så det är nog ingen fara.

    Medan jag väntade på doktorn i morse fick jag sitta i dagrummet på normalförlossningen. Fick höra både förlossningsskrik och nyföttbarnskrik. Kändes väl så där. Fick lite ångest, särskilt när jag hörde en BM ringa i telefonen och säga till någon. Vi sätter en klocka nu för det ser inte så bra ut på CTG.


    Igår fick vi tillbaka vår vanliga Axel inget trots så långt ögat nådde och imorse gick det jättesmidigt att få upp honom. Hoppas att det håller i sig. Annars har han börjat säga att mammas mage är dum så det är nog redan lite svartsjuka där.

    Stina: Skönt att tappen var så lång.

    Soda: Hoppas verkligen att du och Lova slipper kräksjukan.

    Heeso: Snyggt hem Kan hålla med om den snygga bäddningen.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    En dag kvar att jobba

    Igår blev vi uppringda av dagis för Axel hade lite diarré fick order om att han inte får komma tillbaka på 48 timmar så nu får U vabba så att jag kan jobba imorgon. Vill gärna få ett avslut på jobbet.

    Skojsan: Usch det lät inte kul med trappan, hur har det gått idag?

    Amber: Jag hittade följande förklaring om fostervattnet En anledning till att fostervattnet ökar är att fostret inte dricker eller kissar normalt. Det kan bero på flera olika orsaker, bland annat att det är en förträngning i matstrupen eller i nedre magmunnen.

    Trist med sprutan, hoppas att din spruträdsla går över.

    Trollsan: Ni har verkligen otur med era sjukdomar. Kram till din familj.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Imorse när Axel vaknade var han så ledsen. När jag gick in till honom satt han i sängen och sa att han inte ville ha den stora mjölken och han var helt otröstlig och sa att pappa var dum. Igår hade U varit och handlat och köpt en 1,5 liters mjölk som Axel hade hjälpt honom att bära till kylskåpet så det var nog den han var arg på. Så lustigt vad de kan haka upp sig på. Jag kunde inte lugna honom på jättelänge utan han bara ältade detta om mjölken. Han kanske hade drömt någon mardröm om mjölkpaketet.

    Nu är jag föräldrarledig Imorgon är det dags för UL för att kolla matstrupe och magsäck, men jag är inte speciellt orolig för det.

    Skojsan: Skönt att handen verkar må bra på Lotta.

    Tina Lisa: Trist att nätterna strular, hoppas att det är snabbt övergående.

    Daggkåpa: Skönt att du fick ett bra avslut på ammandet. Hoppas att du känner dig bättre nu.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Allt såg bra ut med bebisen idag så nu blir det inga fler kontroller om jag nu inte skulle gå över väldigt mycket. Det hände en hemsk sak när jag satt och väntade på doktorn. Han kom förbi mig och sa att de var försenade pga av akuta ärenden och så gick han in på ett Ultraljudsrum med ett par och efter ett tag kom de ut och kvinnan grät och de fick gå in i ett samtalsrum

    Axel har börjat vakna strax efter 5 varje morgon. Roligare kan man ju ha. För en vecka sedan fick vi släpa upp honom ur sängen vid sju för att hinna till dagis men nu hinner vi leka i flera timmar innan det är dags att gå. Hoppas att det går över. Imorgon ska han i allafall sova över hos mormor och morfar för U och jag ska gå på bio och restaurang. Sista chansen på ett tag.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Inatt har Axel varit bortlämnad så vi fick sova ostört till 8.20, så himla skönt. Fast helt ostört är det ju inte för tillfället, jag har så svårt att sova för tillfället pga graviditeten.

    Igår var vi på restaurang, café och bio. Det var så mysigt. Vi såg Män som hatar kvinnor. Den var riktigt bra, tyckte att de följde boken bra. Vi såg den på gamla Royal. Blev så glad när jag i fredags upptäckte att den gick där för alla SF-föreställningar var nästan slutsålda så det fanns bara dåliga platser kvar men här var det gott om plats så vi fick jättebra platser

    Har jätteont att gå nu så jag börjar bli trött på att vara gravid nu, fast jag hoppas ändå att det dröjer en vecka till för nu ska jag bara vila när jag är ledig och har Axel på dagis.

    Barbella: Tråkigt att höra att du har så ont i händerna Skönt att till-växt UL var bra. Själv vägde min bebis runt 3500 g i vecka 37+1 så jag får en ganska mycket större bebis denna gången. Nu har vi inte långt kvar.

    Amber: Bra att A kan sticka dig så att du slipper. Stödstrumpor upp till ljumsken lät verkligen sexigt Heeso: Ja de har verkligen många idéer de där små för tillfället.

    Nu är det dags för nybakade bullar till frukost


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74
    Daggkåpa: Jag håller med om nya sidan. Jag gillar heller inte förändringar, dessutom är denna mer svårläst tycker jag Skojsan: Trist att du är sjuk, hoppas att det inte är influensan.

    Idag känner jag mig riktigt bra så jag har putsat fönster och sedan bakade Axel och jag kakor. Nu sitter han och tittar på sitt favoritprogram Karlsson på taket.
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Jag tror på kille för egen del men jag hoppas att Daggkåpa och Barbella har rätt. Skulle vara så kul att få köpa lite söta klänningar Gravid74
    Tjej (Daggkåpa, Barbella)
    Kille (UllenK, Gravid74)


    Barbella
    Tjej (Daggkåpa, Barbella, Gravid74)
    Kille (UllenK)


    Solaris
    Tjej (Daggkåpa, UllenK, Gravid74 )
    Kille (Barbella)


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Har precis sovit lite middag. Det var skönt

    Har glömt att berätta att jag tog upp det där med glassätningen på Axels förskola när det var Brukarråd för jag är representant där. Rektorn blev lite upprörd över att det var glassätning och sa att så ska det ju inte va och att de skulle diskutera det. Detta hände under vecka 7 då Axel inte var på dagis så första dagen han var tillbaka hade en fröken direkt sagt till  U när han lämnade  att Axel kan få något annat när de andra åt glass . Likadant när jag hämtade honom den eftermiddagen. Han kunde få ett äpple t ex. Men det var ju inte riktigt det som var grejen. Jag vill ju inte att han ska särbehandlas utan att alla borde kanske äta något annat. Så fort någon fyller år på dagis berättar han för mig. Då får vi äta glass och ser helt lycklig ut.  Kan inte tänka mig att han skulle acceptera ett äpple istället. Vi får väl se vad som händer framöver om de ändrar sig.

    Solaris: Nu är det snart dags. Jag tror att du kommer att få snart eftersom du från början hade ett mycket tidigare datum än vad UL visade. Kul att du tror på tjej. Alla som jag träffar säger att det bergis är en kille därinne så jag blir nästan irriterad och vill ha motsatsen bara därför. Fast självklart är en liten kille lika välkommet

    Igår fick Axel ett utbrott på mig. Vi höll på att laga mat och han fick uppgiften att skära falukorv till en korvgryta. Han tröttnade strax och gick iväg och då trodde jag min dummer att det var okej att jag skar klart korven men det var det så klart inte. Han skrek och slog mig och plötsligt kommer kommentaren. "Du har ingen bebis i magen" Han känner sig kanske lurad på den där bebisen som vi har pratat så mycket om men som aldrig kommer. Han måste i allafall tänka mycket på det då han vräker ur sig såna saker när det egentligen inte är det som det handlar om. Hoppas att han tycker att det blir kul när den väl kommer för nu är jag ganska orolig för att han ska bli jättesvartsjuk.


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74
    Barbella: Oj vad spännande då kanske du blir först ut. Lät inte kul att värkarna gör ont. Jag trodde man skulle föda smärtfritt andra gången   Jag har faktiskt lite ångest över det. Själv har jag inga känningar fast ganska mycket sammandragningar som iofs inte gör ont. Jag ska välja Östra denna gången också ser framemot en nyrenoverad förlossning och så skulle man ju visst få lite massage av BM nu Vi kanske får till en lunchdate där om några dagar Stina:Kram på dig, låter inte alls kul att inte få förståelse. Tror också att familjeterapi kan vara bra i såna situationer.

    Lina: Tråkigt att höra om separationen. Olskroken gillar jag men förstår att det är svårt att bestämma sig. Majorna är ju som sagt kanske lite mer barnvänligt. Men det finns ju lite parker vid Olskroken.

    Igår sa plötsligt Axel. "Jag har fastnat i mitt eget klister" Åh vad jag skrattade. Jag tror att han har fått det från filmen Pippi på rymmen när de träffar Konrad med kalasklistret, men det var säkert en månad sedan han såg den. Han har ett sånt himla bra minne. I lördags när vi var hos mormor och morfar pekade han ut genom deras fönster och sa "Morfar tappade sin peng där" Och när han sov över där i augusti hade morfar mycket riktigt tappat en femma från balkongen som mormor och Axel gick ner och hämtade. Jag trodde inte att små barn kunde minnas så långt tillbaka.

    Idag mår jag riktigt bra och har redan hunnit baka 2 sorters kakor och dammsugit lite. Igår orkade jag knappt något då det riktigt ilade i underlivet. Fick gå med myrsteg till dagis när jag skulle hämta Axel.
    Men nu ska jag nog ta och slappa i soffan lite.
    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
  • gravid74

    Inte bra att baka kakor, har redan hunnit föräta mig på dem Och jag som inte tänkte gå upp mer i vikt mer än pga barnet.

    Daggkåpa: Vilka gulliga kommentarer Juni har. Ja de har verkligen koll om man har nya saker på sig.

    Heeso: Hoppas att ni får det ni vill ha för lägenheten.

    Soda: Hoppas att ni får trevligt i Småland.

    Nu är det dags att sova lite middag


    ~Axel 060910 + BF 090314 ~
Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*