Inlägg från: gravid74 |Visa alla inlägg
  • gravid74

    Snackis 5 * Inbördes beundran*

    Hej!
    Nu har jag rast, annars är det en intensiv dag. Övar luciatåg med 6:orna och ikväll ska de visa upp det för sina föräldrar och imorgon för hela skolan. Så ikväll måste jag vara med och spela och direkt efteråt ska jag till en kyrka och öva luciasånger för jag ska vara med och sjunga i en kör på söndag. Kommer säkert inte hem förrän vid 22 ikväll. Blir trött bara jag tänker på det.

    Axel har börjat matvägra, känns konstigt eftersom han alltid varit en allätare som gärna har tagit om minst 2 ggr. Nu äter han några skedar och sedan säger han att han är mätt i magen. Vi får hålla på att lura i honom några skedar till. Men än går det ingen nöd på honom. Han har lite hull att ta på.

    Hur har era barns förskolor det med glassätning? Jag tycker att de äter alldeles för mycket glass på Axels. Han får nästan aldrig glass hemma men där är det var och varannan dag verkar det som. Jag tycker att det är okej om de äter när något barn fyller år men igår hade de bakat pepparkakor och barnen hade ätit upp den mesta degen och efteråt hade då fått glass (direkt innan lunch dessutom). Fattar inte grejen med att de ska ha glass för att de har bakat pepparkakor. Jag vet inte om jag är knäpp men det känns inte nödvändigt. De lär ju få i sig så mycket sötsaker när de blir större så man behöver inte börja redan i så stora mängder.

    Soda:Inte kul med svinkoppor hoppas att ni andra klarar er och att ni kan närvara på luciafirandet.

    Solaris & Barbella: Bra att ni ordnar med trådarna

    Skojsan: Jag önskar att Axel var mer pappig. Det är bara jag som gäller, häromdagen när jag gick iväg hade han varit jätteledsen länge. Igår sa jag till Axel. "Pappa är väl bäst" och då svarade han tyket. Det tycker jag inte alls Men förhoppningsvis blir han mer pappig sedan när bebisen kommer.


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    Igår hade vi glöggfest och när gästerna gått meddelar U mig att han mår jättedåligt. Han hade jätteont i magen. Idag är han bara allmänt utslagen och har feber. Han har varit sjuk så mycket den sista månaden så istället för att tycka synd om honom blir jag bara irriterad fast att jag vet att han inte kan hjälpa det stackarn. Till råga på allt ska jag sjunga julsånger i kyrkan ikväll och då skulle han och Axel komma och lyssna men nu orkar han knappt ta hand om Axel så jag har fått ordna så att mamma kommer och tar med sig Axel till kyrkan.

    Nu är det bara en vecka kvar att jobba för det här året. Ska bli så skönt med julledighet, nu gäller det bara att jag och Axel håller oss friska. Imorgon är det luciafest med föräldrar och barn på Axels dagis och det vill jag gärna vara med på.

    Trollsan: Trist att sömnen är sämre igen Vad duktig han är som kan räkna till sex

    Tina Lisa: Tänk att Julian redan är så stor, tiden bara rusar iväg.

    I fredags var jag på personaljulfest tillsammans med vår grannskola.Det var flera som frågade mig om jag verkligen var säker på att det bara var 1 bebis och om jag var helt säker på att jag ska ha i mars Ojdå är jag så stor


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    Så har jag också fått magsjuka Hann precis hem från körsången igår kväll innan det började. Som tur är U bättre idag så han har fått ta hand om Axel som ännu inte drabbats. Hoppas att han slipper.
    Tyvärr missar vi Axels luciafest idag Men det kommer väl fler år.

    Ska nog ta upp det där med glassen någon dag. Sitter ju med i brukarrådet så jag kanske kan påverka den vägen.


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74
    En dag kvar att jobba för detta år Idag har jag jobbat första dagen efter min sjuka så det blir en kort vecka för mig. Imorgon ska jag leda dans kring granen för F-6, det har jag aldrig gjort tidigare så det kan bli spännande.

    Idag hade Axel besök av tomten på dagis och så hade de dansat kring granen och ätit julbord så han hade mycket att berätta när jag hämtade honom.

    Jag har börjat få halsbränna pga graviditeten misstänker jag, det är inte så skönt. Imorgon ska jag till barnmorksan och mäta magen igen, får se om kurvan planat ut något.

    Soda: Skönt att man kan ändra sig i såna fall. Tänk att du har två små nu. Snart är jag där med, börjar känna mig smått nervös faktiskt. Insåg när jag läste tidigare idag om det du skrev om julklappar till fröknarna att jag totalt glömt av det och att jag borde ordnat något. Men så hade jag sån tur att en pappa frågade mig idag när jag hämtade Axel om vi skulle köpa något ihop och att hans fru redan ordnat presenter Så jag blev jätteglad och behöver inte bekymra mig mer över det.

    Solaris: Efter nyår är det tänkt att Axel ska få en ny säng och då kan man väl också vänta på lite nattliga besök. Men jag ska försöka orka gå tillbaka med honom så att jag slipper att ha 2 i sängen när den lill* kommer.
    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    God kväll! Mycket att stå i nu inför jul. Bara 3 dagar kvar Jag är så himla nojig att vi ska bli sjuka lagom till julafton. Nu har jag precis julstädat hela köket så jag är ganska trött. Igår kväll tog vi in granen och imorse klädde Axel och jag den. Lite tidigt egentligen men vi kunde inte hålla oss. Längst ner fick det bli plastkulor som Axel fick hänga upp. Eftersom det var jag som helst ville ha gran hemma. U tyckte vi kunde vara utan så är jag nu ansvarig för att Axel inte välter den Men jag tror inte att han kommer att göra det men ett och annat barr kommer att åka av i förtid

    Idag har vi varit och hälsat på en bebis som föddes på Lucia. Axel tyckte att det var spännande. Jag blev allt  sugen att snart ha en bebis i famnen.

    Nu ska jag gå och slå in lite julklappar.

    Krya på er alla sjuklingar.


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    Hej!
    Kikar in en snabbis innan sängen kallar. Höll på att göra tryfflar nu ikväll med vit choklad. Tryffeln är i stort sett klar men så skulle de doppas i smält vit choklad men chokladen vägarade smälta Det blev bara en grynig massa så imorgon får jag ge mig ut och köpa ny vit choklad.

    Imorgon ska jag äntligen gå till frisören. Har inte varit där sedan i mars Kan verkligen behövas.

    Barbella: Ta det riktigt lugnt nu.

    Har lagt in en ny magbild om någon är intresserad.


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

                                          GOD JUL till er allaAxel hittade ett paket under granen imorse, där i var det en låda med lera och tillbehör så nu är han sysselsatt Han var så rolig när han fått paketet för då tittade han mot taket och vinkade och sa Tack tomten.


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    God fortsättning till er alla. Vi hade en härlig julafton hemma hos min faster tillsammans med mina kusiner och mina föräldrar. Axel var jättesnäll hela eftermiddagen och kvällen. Det låg fullt med klappar under granen när vi kom men han lät dem snällt vara tills det var dags att dela ut dem. Det trodde jag aldrig. Min kusin var tomte och jag var helt säker på att Axel skulle bli reserverad och troligtvis lite rädd men han var så modig och önskade tomten God Jul och svarade på tomtens frågor och flera kramar blev det t o m och han satt även en stund i knät. Så det blev väldigt lyckat. Sedan fick han hjälpa till att dela ut paketen och när han tyckte att vi var för långsamma tog han ett paket och sa God Jul till mig och sedan började han försöka öppna det Skojsan: Kul med Morrisey. Såg honom för ca 10 år sedan på Lisebergshallen men blev grymt besviken då han slutade efter bara 1 timme och 5 minuter. Kändes väldigt snålt då man betalat dyra pengar. Hoppas han spelar längre i juni.

    Fossing: Låter inte kul med foglossning redan. Har du något bälte som du kan använda runt höfterna.

    Nu börjar det kännas riktigt tungt att vara gravid samtidigt som man ska ta hand om Axel. Jag har svårt att böja mig ner och att lyfta Axel är en pärs. Imorgon går jag in i vecka 30, vart tar tiden vägen


    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74
     Gott nytt år!!!

    Vi firade nyår hos svärföräldrarna som hade stor fest. Det var lyckat och Axel visade sig exemplariska sida. När han skulle gå och lägga sig ställde han sig upp framför alla gästerna och sa. "Godnatt alla gästerna" De smälte ju förståss. Imorse sov han till halvnio och låg sedan tyst i över en halvtimme så det var väldigt tacksamt.
    ~Mamma till Axel ~
  • gravid74

    Nu är vi hemma igen efter en dryg vecka ner i Skåne hos svärföräldrarna. Vi har haft det kanonbra men mycket barnpassning och sovmorgnar fast det sista bjöd Axel på själv. Vissa dagar var vi uppe före honom Igår sov han till 8.30. Han sover alltid länge när vi är där nere men det brukar snabbt gå över när vi kommer hem.

    Jag skulle också vilja att Axel fick vattkoppor nu innan bebisen kommer, vi kanske kan ordna med Vattkoppeträff

    Nu har mitt boande startat för fullt. Vi hann knappt komma innanför dörren idag innan jag var uppe på övervåningen och började möblera om. Vi ska ordna med arbetsrum i vårt allrum och frigöra ett till sovrum så att bebisen kan få ett eget sedan. Under tiden får det rummet bli gästrum. Förhoppningsivs kommer Axel att få en ny säng de närmaste dagarna också, vi ska ut på sängjakt imorgon eller på måndag.


    ~Mamma till Axel ~
Svar på tråden Snackis 5 * Inbördes beundran*