Inlägg från: Ninni68 |Visa alla inlägg
  • Ninni68

    Jaså var det DÄRFÖR det var så tyst i tråden!

    Vantar går riktigt bra i år, men hela julen nu har plutten varit som kokt spaghetti när ytterkläderna ska på. Dagis är en underbar uppfinning, man behöver inte bry sig om man han knappt äter något till middag eftersom man vet att han äter där, han strular inte med påklädningen när vi ska iväg (faktiskt inte) och han verkar dessutom hålla sig friskare där.

    Vet inte hur många gånger pluttens farfar frågade plutten vem som lärt honom att säga nej (och jag som tycker att det är riktigt glest mellan nejen, jämfört med början på hösten...) så till sist fick jag lov att säga att du har ju haft tvååringar själv så du borde väl veta hur det är. Vad gäller trotset så vänjer man sig, Tovis, ibland blir man galen, men annars lever man i en värld av nej och motstridiga budskap och kokta spaghettiben och tycker att det är fullt normalt, haha.

    Hallon: min mamma är stark och väldigt rationell, och helt på det klara med åt vilket håll det är på väg. Men man orkar ju inte hur mycket som helst när man är 72, så därför kändes det skönt att höra att det finns möjlighet till sjukhusplats så nära. Idag var jag och plutten förbi dem och pappa var piggare i korta stunder, däremellan umgicks vi med mamma så hon fick en liten dos barnbarn!

    Jag tycker också du ska skicka ett sms, ronnbat!

  • Ninni68

    Nu har jag varit förkyld i snart två veckor och man tycker att det borde ha blivit bättre - och det blir bara värre. Idag har jag snutit mig oavbrutet och sprejat och snutit mig och sprejat... en tur till Coop Forum på förmiddagen och till mamma och pappa på eftermiddagen har gjort mig helt slut. Det här måste verkligen vara en av de sjukaste julhelgerna i mannaminne, alla är ju sjuka! Influensa med öroninflammation låter ju verkligen inte kul, columna .

    Jaja, pappa verkade lite piggare idag (fast det tyckte inte han) så näringsdroppet han fått i några dagar har kanske hjälpt lite. Och mamma tog med sig plutten ut en stund och besökte de olika lekparkerna på gårdarna där de bor och sen gick de och handlade lite - de såg väldigt nöjda ut när de kom tillbaka. Så jag kände mig också rätt nöjd.

    Hallon: framåtvänd sittvagn blir kanske poppis hos din lilla fröken... plutten var ibland missnöjd i vagnen från runt fyra månader, dvs när han började bli mer vaken, men sen vi bytte till sittdelen (framåtvänd) vid 5,5 månad har vagnåkande alltid varit bra . Han vill helt enkelt ha utsikt.

    Tovsippan: låter lite jobbigt med personal som slutar. Men det kan ju hända att den som bytte avdelning ville jobba med en annan åldersgrupp ett tag.

  • Ninni68

    Jaha, fick feber igår kväll, sov uruselt och hade lite ont i ena örat men det gick över i alla fall. Men vaknade med rejäl huvudvärk, mådde piss helt enkelt. Så nu är jag hemma och snyter mig. Make och son har varit i Mulle Meck-parken i Järvastaden och nu är de och tvättar vår supersmutsiga bil.

    Är lite orolig över att den stackars bebisen får så lite uppmärksamhet, det känns som att jag oftast knappt kommer ihåg att jag är gravid. Mage har jag lite nu, men inte särskilt stor tycker jag. Jag längtar efter lite tydligare sparkar nu så plutten kan få känna sitt lilla syskon. Han är för övrigt helt säker på att han vill ha en liten bror.

  • Ninni68

    Jaha, jag är inte ett dugg bättre, har sprängande huvudvärk som egentligen bara lättar när jag tar nässprej, börjar misstänka bihåleinflammation så jag går nog till vårdcentralen imorgon. Dessutom fick jag lock för örat nyss som inte vill släppa, väldigt obehagligt. Pluttis som verkade frisk i fredags har också börjat om med feber runt 39 och floder av snor... så det blir inget dagis imorgon och maken får vara hemma för jag orkar inte ta hand om plutten.

    Plutten skulle nog gärna komma hem till er och leka med stumpans presenter, Kabelflicka . Han fick också en borrmaskin i julklapp av farfar (som vi beställt), en minikopia av en Bosch, likadan som farfars. Mycket poppis. Han älskar verkligen verktyg och är superduktig på att spika, spikar som jag gör ungefär .

    Och bilar och tåg är väl kul även om man är tjej? Jag lekte jättemycket med min brorsas Briotåg när jag var barn. Och nu leker jag med pluttens .

  • Ninni68

    Plutten gillar också halsband, han hittade ett med glaspärlor som jag fått av min brorsdotter någon gång och ville alltid ha det. Tills vi gömde undan det någonstans eftersom vi inte är helt tillfreds med att han går omkring med saker runt halsen. Häromdagen frågade han efter det och vi minns inte var vi la det - han har ett helt otroligt minne däremot, det är nog ett halvår sen vi stoppade undan det.

    Dockor har jag försökt köpa till honom eftersom ingen annan gör det (de köper heller hans tusendeförsta bil...). Den första var för hård och trist, plastansikten är inte så kramvänliga. Den andra som är en helmjuk docka har han älskat från första stund, det är hans mest älskade gosis. Jag har försökt hitta någon mer mjuk docka som inte är jätteful men har inte lyckats än.

  • Ninni68

    Förresten, när vi var hos svärisarna nu kom han på att man kunde ha gem som hårspännen. Tror att det var maken som hjälpte honom och såg till att byta metallgemen mot plastgem. Farmor såg lite bekymrad ut när jag sen glatt prydde hennes sonson med plastgem i håret, medan jag började fundera på om jag kanske ska köpa några riktiga hårspännen till honom... .

  • Ninni68

    Upptäckte just att det var en Black&Decker som plutten har också, jag har inte så noga koll på sånt där...

  • Ninni68

    Ja, jag sitter och väntar på att få gå till vårdcentralen. De har uppenbarligen mycket att göra idag, man brukar komma fram på en gång när man ringer men jag fick först ringa några gånger innan jag kom fram till telefonkön och sen vänta en liten stund. Och så fanns det ingen tid förrän 15:25 och hon påpekade att det var en ungefärlig tid eftersom det är en akuttid. Men jag är glad över att jag fått en tid i alla fall, idag känns det väldigt specifikt i vänster kind och ner i käken, väldigt likt bihåleinflammationen i höstas.

    Stackars dig, Kabelflicka . Håll dig undan från resten av familjen och om ni inte har handsprit, skicka sambon till apoteket och köp en flaska. Mycket effektivare mot basilusker än vanlig tvål.

    ronnbat: det finns nog en mening med varför du bara fick skambud när du försökte sälja bilen. Du ska inte sälja den helt enkelt utan åka till verkstan med den .

    columna: den mjukisdocka som plutten har finns i alla fall på Babyland, den finns i en pojk- och en flickvariant.

  • Ninni68

    Ja, här längtar vi tillbaka till dagis så plutten får hålla sig frisk ett tag... för vi får ju uppenbarligen smittorna någon annanstans ifrån. Jag har i alla fall varit hos en snäll doktor på vårdcentralen som tog infektionsprov på mig som visade högt värde och det tillsammans med mina symptom gör att det är mycket sannolikt handlar om bihåleinflammation och jag fick penicillin, jippee!

    Pluttis hade 38,6 på eftermiddagen men är i alla fall mycket piggare och gladare så han kanske kan gå till dagis på onsdag i alla fall *hoppas*

  • Ninni68

    columna: inget halsprov, jag har inte ont i halsen alls. De stack mig i fingret för infektionsprovet. Som var högt alltså. Och jag hade ju redan testat det man börjar behandla bihåleinflammation med, dvs nässprej, så det var dags för Kåvepenin.

    Att ens barn skulle vara sjukt mycket var jag beredd på, men ingen talade om för mig innan att jag själv skulle bli sjuk lika mycket...

Svar på tråden Jaså var det DÄRFÖR det var så tyst i tråden!