• Ninni68

    Jaså var det DÄRFÖR det var så tyst i tråden!

    Och här är jag! Glad över att solen skiner. Idag ska plutten lussa (hoppas jag...) och det är oändligt mycket trevligare om det inte regnar som det gjorde i fredags - i fredags var det så illa att de var inne när jag skulle hämta och hans fröken sa "idag strejkar jag, vi blev så blöta på förmiddagen och när jag väl plockat ut alla grejerna ur torkskåpet kände jag att nej, nu vill jag inte gå ut!".

    I lördags förstod vi till fullo hur mycket det regnat under veckan. Vi tänkte gå till en klätterställning i närheten och satte inte på plutten galonisarna och stövlarna eftersom det inte verkade så jätteblött och vi i alla fall skulle tvätta overallen. Vi kom inte längre än till föreningens lekstuga som låg i en sjö... vi har ju en liten skogsplätt och just vid lekgrejerna är det som en grop där det brukar bli översvämning på vårarna. För några år sen höjdes lekstugan vid en städhelg för att klara sig undan översvämningarna. I lördags var det mer vatten än vad vi någonsin sett och det hade stigit över golvbräderna i halva lekstugan. Så vi hämtade en spade och grävde en dräningskanal där vattnet sen forsade ut hela dagen och kvällen...

    Men plutten tyckte sjön var jättekul och klev rätt ut i den. Så det blev test av vinterkängor och overall - betyget blev mycket väl godkänt. Trots att han vadade runt i över en decimeter vatten och föll framlänges några gånger var fötterna helt torra. En del vatten gick upp underifrån i overallsbenen, annars höll även overallen.

    Igår var i alla fall söndagen tömd så nu behöver inte lekstugan stå och ruttna!

  • Ninni68

    Haha, ibland skriver man fel. I den sista meningen i mitt förra inlägg ska det stå "sjön" och inte "söndagen" .

    Jobbigt med magknip, Hallon. Och jag gissar att prinsen blir mer trotsig när det finns en lillasyster som stjäl uppmärksamhet.

  • Ninni68

    Skansen i mellandagarna låter som en bra idé .

    Igår fick jag äntligen se min lilla plutt som lucia - för jo då, när det väl gällde var det inga problem alls att sätta på luciakronan uppenbarligen. Alla barnen var jättesöta, men han var allra sötast . En fröken hade tipsat mig om att inte stå alltför synligt eftersom de små barnen tenderar att gå fram till sina föräldrar, men när han väl såg mig efter en stund sa han först glatt "mamma!" och sen nöjd och med eftertryck "MIN mamma" och så satt han kvar och fortsatte att sjunga med de andra. Var lite impad av att alla barnen satt så fint under hela det lilla programmet, det är ju ändå rätt många småttingar.

    Sen var det lite fika och när vi gick hem somnade plutten i vagnen på vägen från tunnelbanan så det hade nog varit en viss anspänning.

    Inatt vaknade han och somnade inte om på säkert 1,5 timme eller om det tog ännu längre. Kände mig halvdöd när klockan ringde i morse. Hur ska man orka en bebis...? För jag antar att man inte har sån tur med nattsömnen som vi har haft med mer än ett barn.

  • Ninni68

    Nix, har inte provat Hipp. Vi körde med Nan för att vår BVC-sköterska sa att det brukar vara snällare mot magen än Babysemp. Och så Bifidus när han var hård i magen.

  • Ninni68

    Och här kom jag hem till en gnällig plutt, visade sig att han hade feber. Han har varit snuvig och hostig ett tag, så det var inte helt oväntat. Så imorgon blir det vabb för mig.

    Apropå lucia var det ju lite spännande också att se sitt barn sjunga med i alla sånger de sjöng - hemma förärar han mig endast Blinka lilla stjärna. Den sjunger han däremot ofta .

    Synd att filuren missade älgarna, när vi var på Skansen sist var plutten väldigt fascinerad av dem.

  • Ninni68

    Njä, det verkar inte så farligt. 38,3 i feber idag, lite smågnäll. Efter lunch tyckte jag att det var sovdags, pluttis tyckte det ibland, ibland inte (ni vet, han är ju två år ). I alla fall hade vi inte hunnit gå långt innan jag insåg varför vagnen kändes konstig att köra - punka. Igen. Tror det är sjätte eller sjunde gången vi har punka. Tillbaka hem för att pumpa däcket. Fick inte pumpen att fungera. Hittade inte den andra pumpen. Provade första pumpen en gång till och då gick det plötsligt jättebra. Medan jag pumpade började det pysa ut luft och vatten ur däcket... hm, kanske dags att inte bara byta innerslang utan även däck...

    Sen tog det nog minst en halvtimme innan plutten somnade. Det var som i gamla tider när man var föräldraledig och gick och gick för att få honom att somna.

  • Ninni68

    Ja, och vi får ju punka så ofta! Jag har antagit att det är för att centrum varit byggarbetsplats och det ligger så mycket skräp på marken som sticker sönder våra slangar, men nu är det ju inte så mycket byggen kvar (utom just då den vägen vi går för att komma till centrum/tunnelbanan).

    Vår plan är att vi ska klara oss med ståbräda, plutten kommer ju ändå att vara drygt 2,5 när tvåan kommer och det är bara såna här dagar när han är sjuk som han sover i vagnen numera. Vi försöker avvänja honom/oss vid vagnen, men än så länge är det svårt att komma till dagis utan den. Dock går det en buss nedanför oss till centrum och vår plan är att vi i vår ska ta bussen till tunnelbanan och lämna vagnen hemma. Annars orkar man aldrig pricka in bussen (går var 15:e minut i högtrafik), det är lättare att gå, men det kan nog vara värt att köra lite vagnlöst ett tag så att pluttis inte känner det som att bebisen tar hans vagn.

    Funkar det inte får vi skaffa oss en syskonvagn, men då får det nog bli en begagnad.

    Rutin-UL är inte förrän 29/12, jättesent tycker jag för jag bör vara i v 20 då. Och jag hade gärna kollat bebben före jul.

  • Ninni68

    Hm, förra gången hade jag inga känningar alls utom de allra sista dagarna. Då jag tyckte det kändes som en tjej . Så jag tror ingenting. Men ska man gå på illamåendet borde det bli en tjej eftersom jag varit mer illamående den här gången. Pluttis vill dock ha en lillebror. För balansens skull borde det bli en tjej, då kommer vi att ha en helt jämn könsfördelning i kusinskaran (för det blir sannolikt inga fler kusiner).

    Jag provkörde brorsans syskon-UJ i somras och den var inte mycket tyngre att köra än vår enkelvagn (förutom i uppförsbackarna), men man kände sig som en pansarvagn som kom rullandes!

  • Ninni68

    Alltså, nu är jag riktigt irriterad. Maken gick upp till cykelaffären igår för att få en ny slang till det punkterade hjulet och köpte ett nytt däck också eftersom det gamla verkade dåligt. När vi precis gått och lagt oss hör vi "PANG!" - går upp förvirrat och undrar vad det var, jag kommer på att det kanske var vagnen för det var ju ett hjul som smällde för några månader sen... mycket riktigt. Och det var det nybytta hjulet.

    Så nu börjar man ju undra vad det är för usla innerslangar som cykelaffären säljer på oss. På två år har vi nu haft punka 7 eller 8 gånger - men bara på bakhjulen. På framhjulet sitter fortfarande originalslangen, den kanske är av bättre kvalitet...

    Så idag fick vi ta bilen till dagis *morr*

    Plutten hostar fortfarande skrälligt, men det var full fart på honom igår när maken var hemma så nu får han gå sista dagen före jullovet så jag får göra färdigt det jag har kvar och han får lite julavslutning.

  • Ninni68

    Och jag får nog erkänna att jag slutade gå ut rätt långt innan plutten kom till världen. Dvs det var nog när jag började åka skridskor. Plötsligt satt man på krogen och lyssnade av telefonsvararen och sa till kompisarna att nej, jag ska nog gå hem nu för det blir tur imorgon. Och de fattade ingenting, för om man inte är skridskoåkare förstår man inte hur man kan lägga allt åt sidan för att det är bra is en helg - ungefär som att man som barnlös inte fattar hur barn kan uppta ens liv så. Och med skridskoåkningen kom paddlingen och sen har jag haft rätt fullt upp på helgerna året runt med en annan typ av uteliv .

    Så jag har mest ägnat mig åt whiskyprovningar någon gång då och då och stilla hemmakvällar - så trist var jag redan innan jag blev mamma!

    Det som förändrat mitt liv mest är att jag till exempel inte åkte iväg till Salatrakterna förra året när det inte fanns is i Stockholm. Och att jag inte paddlat i skärgården på flera år. Och inte är med på turer med skojiga människor i olika åldrar och bor i tält och dricker lite vin på kvällen och vispar chokladmousse i matkåsa... (fast chokladmoussen gav vi upp för några år sen, den blir inte bra om man inte har kylskåp). Men allt det där kommer att ha sin tid igen - jag har åkt skridskor och paddlat med många pigga och aktiva 50-60-plussare.

    Och morgontidningen läser jag nästan varje dag, men det kanske är en yrkesskada . Och beskäftiga besserwisser-mammor träffar jag nog mest bara på här på FL (inte i vår tråd förstås).

    Vad gäller julklappar till dagisfröknarna finns det lyckligtvis välorganiserade föräldrar på vårt dagis som ordnar insamling och köper gemensamma presenter. Ändå var det några barn/föräldrar som hade med sig presenter i fredags morse vilket gjorde mig lite nervös, men under dagen kom maken och jag fram till att meningen med att man gör en insamling är ju att inte alla ska behöva köpa egna presenter, så jag lämnade bara ett julkort när jag hämtade plutten (hade nämligen suttit och gjort dem under dagen).

    För övrigt var vi på närakuten i lördags eftersom pluttis sovit urdåligt på natten och bara var ledsen och grinig och gnällig - öroninflammation. Tur att vi litade på intuitionen och åkte dit, så han slapp mer öronvärk för penicillinet hade snabb effekt.

Svar på tråden Jaså var det DÄRFÖR det var så tyst i tråden!