• Ligan

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    hej alla, jag fick en sfinkerreptur grad 4 när jag födde min son för snart 7 månader sen, det var en utdragen och svår förlossning (första barnet), och jag hade rejäla besvär efter, kunde knappt sitta osv. Men nu mår jag i stort sett bra, kan ha sex tex:) Men jag har ibland fortfarande ont efter toalettbesök, suck! Men jag kan tack och lov hålla mig...fick inte heller mycket information i början, på ett efterbesök litegranna, jag kan förmodligen föda vanligt igen, men jag tvivlar på att jag vill det om det blir någe mer barn. Nu njuter jag av att vara mamma, men sfinkerrepturen (bla) gjorde den först tiden riktigt jobbig!

  • Ligan

    jag fick en total sfinkerreptur grad 4, har som tur var inte haft så mkt komplikationer nu efter 8 månader, men den första tiden var hemsk! Varför fick man ingen info om detta frågar jag mig med???? Man kanske inte vill skrämma upp blivande mammor, men lite saklig info hade ju inte skadat! Jag blev helt chockad över att jag inte ens kunde gå efter förlossningen, inte sitta på hur länge som helst, och att jag togs från min son efter förlossningen och blev sydd av massa kirurger. och att jag kanske inte kan föda barn vaginalt igen!

    Försöker att inte vara så bitter, men det sitter kvar lite detta...jag fick dessutom havandeskapsförgiftning under grav. så att vara gravid och föda barn var ingen höjdare för mig direkt. Jag har mått mkt dåligt psykiskt, men nu mår jag och min son bra, (men toalettbesök är inte direkt desamma:( (utan att gå in på detaljer).

Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera