• WimsA

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    emmizenma skrev 2008-12-28 07:59:35 följande:


    Intressant att läsa att du oxå är ryttare. Det är jag med. Kanske ligger det nått i det att man återhämtar sig rätt bra för att man har de musklerna man har tack vare ridningen?!det har jag faktiskt inte reflekterat över tidigare.
    Fick med en sfinkerreptur grad 4 födde mitt första barn för 8 år sen.
    Han var inte stor 3780 g, men han låg i vidöppen hjässbjunding och man fick till sist trycka ut honom då han fastna.
    Jag blev sydd i flera timmar efteråt och ont hade jag såklart länge, fortfarande bultar det och gör ont ibland, jag var på efterkontroll efter 3 månader hos läkaren som sydde mig, och han blev glatt överraskad över hur bra det läkt och att allt fungera som det skulle.
    Vad konstigt att läsa detta med ridning, jag rider nämnligen med. Vi kanske använder dom musklerna?
  • WimsA

    jollan skrev 2008-12-31 12:40:58 följande:


    Innan jag skulle föda så var jag jätterädd för att spricka, och så gjorde jag också det, sprack totalt. Det är skönt att det finns trådar där man kan läsa och diskutera med andra som råkat ut för samma, även om jag haft jättetur och läkt fint och snabbt (är också ryttare, intressant diskussion om det där)Jag borde enligt alla inte spruckit alls särskilt mycket. Min dotter var visserligen stor (4575g) men hade inte särskilt stort huvud (34) och krystningen tog lååååång tid men gick stadigt och lugnt frammåt hela tiden och ingen dramatik, ingen yttre press, BM höll emot med våta handdukar... kort sagt borde det gått bra men jag fick ändå total sfinkterruptur och blev sydd i över en timme på operation efteråt... Konstigt.Nu funderar jag mycket på om jag blir gravid igen, om jag vågar föda vaginalt med så mycket ärr i underlivet. Känns som att man kommer läka sämre om man spricker igen. Jag har ju som sagt haft VÄLDIG tur känns det som med läkningenStyrkekramar till er som har/haft kämpigt med läkningen.
    När jag blev gravid igen rekomendera läkaren snitt,han mena på att spricker du igen kan vi inte reparera det en gång till. Så jag valde snitt.
Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera