• skånetös78

    Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera

    Vad skönt att hitta en sån här tråd, eller ja..skönt är ju väldigt för det är ju verkigen inget trevligt vi har drabbats av, men skönt att få prata med andra drabbade om eländet!
    Jag födde min dotter för 2 månader sen och fick en total sfinkterruptur.
    Anledningen till min skada var att jag hade en väldigt lång förlossning med svaga värkar och det hela fick avslutas med hjälp av både sugklocka och slutligen tång och de fick bokstavligt talat slita ut dottern ur mitt underliv!
    Efteråt fick jag rent ut sagt, de jävligaste hemorojder jag kunde tänka mig, kunde knappt gå och hela mitt underliv kändes som ett slagfält som aldrig skulle kunna bli återställt överhuvudtaget. Vet inte hur många stygn jag fick men många blev det både invändigt och utvändigt,fick även djupa vaginala bristningar.
    Till råga på allt fick jag besvär med att kissa och fick ha kateter nästan två veckor. Att göra nr 2 var ett rent helvete de första veckorna och jag hade svårt att överhuvudtaget sitta ner på toaletten.
    Den informationen jag fick ang min skada var en broshyr på sängen dagen efter förlossningen, inte ett ljud mer! Till råga på allt har min förlossningsjournal inte kunnat återfinnas så jag har inte fått gå igenom förlossningen med min BM vilket känns jättetråkigt! Ska ringa förlossningen en sista gång efter nyårshelgen innan jag får ta i med mer drastiska åtgärder för detta är något som inte ska få hända!

    Nu har dett gått 2 mån sen Linnea kom till världen och jag trodde aldrig jag skulle må så bra som jag gör idag, visst har jag lite svårt med gaser och att hålla mig en längre stund om jag känner att det är dags att göra nr 2. De svider ibland i området där jag blev klippt och sex har det absolut inte varit tal om ännu!
    Jag trodde verkligen att livet var slut när jag mådde som sämst men nu tänker jag annorlunda och tänker på att allt ju ändå slutade lyckligt och min flicka klarade sig utan men! (vad vi vet ännu)

    Detta blev jättelångt men det är verkligen skönt att få prata av sig och dela erfarenheter av fler som gått igenom detta helvete!


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78
    lifeleker skrev 2008-12-31 13:44:59 följande:
    ni som hittat info om detta vart har ni gjort de blir inte klok när ja söker på google står samma på alla-... eller e de ngn som har ngt bra sätt att beskriva skadan på?
    Larki här på FL beskrev detta på ett väldigt bra och lättfattat sätt så jag tar mig friheten att citera henne.
    "Det finns en inre och en yttre sfinkter. Den inre kan ej styras viljemässigt såsom den yttre sfinktern verkar.
    Däremot efter min skada så kan jag ej styra den yttre sfinktern viljemässigt därav interstim op.
    Sfinktern sitter i slutet av ändtarmen. Jag hoppas du förstod mina förklaringar. Det är inte så lätt att skriva det som att berätta muntligt om sfinkterns läge."

    Tycker denna beskrivning gjorde så att jag förstod vad som blivit skadat hos mig, vilket jag knappt begrep tidigare!
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78

    Klematis: Ja visst är det sanslöst?! Men har de inte skickat den efter nyårshelgen så ska vi anmäla dettta för de ska inte få hända!!


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78
    emmizenma skrev 2008-12-31 15:11:26 följande:
    Hur tänker ni i framtiden och eventuella syskon?
    I mitt fall rekommenderade läkaren inte fler vaginala förlossningar så det kommer bli snitt om vi ska ha fler barn. Skulle aldrig våga mig på en vaginal förlossning igen..
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78
    lifeleker skrev 2009-01-08 16:09:11 följande:
    när får man läsa sin journal? ja vet inte ens vilken grad ja fått=(
    Har du fött i Lund? Isåfall hoppas jag at du inte får lika struligt med din journal som jag fått med min! Jag födde i Lund den 7 nov och har trots flera påtryckningar ännu inte fått min journal skickad till min BM (normalt sett ska man ha journalen på efterkontrollen) kommer att polisanmäla detta på måndag om de inte skickat den då..
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78
    lifeleker skrev 2009-01-09 09:51:52 följande:
    ja aj födde i lund.. ne får verkligen hoppas att den e hos min bm när ja kommer dit.. fast ja vet att hon blir tokig om de blir mer tok för mig nu så ja behöver nog inte oroa mig=)
    Usch ja, inte kul när det krånglar! Hoppas den finns hos din BM vid efterkontrollen annars är de ju helt galet att de slarvar så med journalerna!
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78
    sazzia skrev 2009-01-12 09:58:40 följande:
    min svärmor tycker att jag ska skicka in en skade anmälan till patientnämden.. är förlossningsskador nått som godkänns?eller täcker ens vanliga försäkring sånt?Inte för att det nu är pengarna det sitter i men lite kompensation för sveda o värk borde ju betalas ut till alla kvinnor inom förlossningsvården som blivit fel behandlade.Jag vet o det har även läkare sagt att visst hade ju detta kunna undvikas, vi kanske skulle ha lyssnat på din oro.. hur rolig är det att höra dagen efter förlossningen
    Jag tycker absolut att du ska anmäla din skada, jag funderar själv på att anmäla min då jag anser att de istället för att plåga mig med både sugklocka,tång och yttre press hade kunnat besluta om ett akutsnitt då de började märka att mina värkar var alldeles för svaga för att kuna föda fram min dotter..
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78
    strålöga skrev 2009-01-13 06:34:24 följande:
    Jag anmälde min skada till Psr och de godkände skadorna som uppkom efter förlossningen.Jag väntar nu på andra intyget från kiruren till PSR, samma gamla skada men ett nytt invaliditetsintyg. Hopp om att det blir det sista.Var till kirurgen igår även en akut rtg av elektroden jag har i korsryggen. Nu får jag absolut inte ha igång pacemakern med elektrod, utan ny op ska göras inom snar framtid.Jag ska nu snart till arbetet och jag undrar tyst för mig själv hur dagen slutar med tanke på att jag har total analinkontinens óch inte fungerande pm.Jag är trött, sliten och funderar när detta elände tar slut, snart har det gått 6 år..Sänder en kram till er alla
    Åh vad jag lider med dig..varför ska det behöva bli såhär! Hoppas du inte behöver vänta på op mer än absolut nödvändigt!
    Kram!
    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78

    jop: Usch vilken hemsk personal du blev utsatt för! Eftersom du fick en total sfinkterruptur grad 3 så blir du automatiskt beviljad snitt, det är inget du kommer behöva strida för! Jag fick en total sfinkterruptur grad 4 så jag kommer heller aldrig mer föda vaginalt!


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
  • skånetös78

    Jag har en fråga till er som liksom jag fått en total sfinkterruptur grad 4. Jag undrar hur undersökningen går till som man blir kallad till på sjukhuset? Är det otäckt? Vad gör de? Gör det ont?
    Det är lite mer än 2 mån sen jag födde min dotter och snart börjar det väl bli dags för en kallelse dit om jag inte minns helt fel?


    *Välkommen älskade Linnea! 7/11-08*
Svar på tråden Sfinkterruptur tråd. ni som råkat ut för det titta in o disskutera