Inlägg från: levandecharader |Visa alla inlägg
  • levandecharader

    Tips på förrätt med halloumi

    Här kommer några goda förslag. Den första har jag själv inte smakat för jag äter inte kapris men andra har sagt att den är god recepten är kanske inte utpräglade förrätter, men går utmärkt att anpassa till det.

    Stekt halloumi med citron, kapris och vinegrättsås
    1 Fontana halloumi
    2 msk vetemjöl
    2 msk Fontana olivolja

    Dressing:
    saft av en pressad citron
    1 msk vitvinsvinäger
    1 rågad tsk salladskapris, avrunnen
    1 vitlöksklyfta, finhackad
    1 rågad tsk hackad färsk koriander
    2 msk Fontana olivolja
    salt
    peppar

    Öppna halloumin och torka av den. Skär osten i skivor. Förbered dressingen genom att blanda alla ingredienser i en skål. Värm oljan i en stekpanna på medelstark värme. När det börjar bli dags att servera, vänd ostskivorna i mjölet och lägg dem i stekpannan med oljan, ca en minut på varje sida. Lägg upp på varma tallrikar och häll över dressingen. Servera omedelbart.

    Halloumi med sallad
    250 g halloumiost
    Blandad salad efter eget önskemål te x. isbergssallad, gurka, tomater, paprika
    Jungfruolivolja
    Vinäger

    Servera en lätt sommarrätt.
    Grilla eller stek några halloumi skivor, servera med en krispig grönssallad Häll över dressing gjord på olivolja och vinäger. Njut måltiden med bröd, ett glas apelsinjuice eller ett glas aromatiskt chardonnay vin.

    Garnering:
    Några korianderkvistar

    Tillagning av recept:
    Öppna halloumin och torka av den. Skär osten i skivor. Förbered dressingen genom att blanda alla ingredienser i en skål. Värm oljan i en stekpanna på medelstark värme. När det börjar bli dags att servera, vänd ostskivorna i mjölet och lägg dem i stekpannan med oljan, ca en minut på varje sida. Lägg upp på varma tallrikar och häll över dressingen. Servera omedelbart.

    www.godmiddag.se/visarecept.asp

    www.godmiddag.se/visarecept.asp

Svar på tråden Tips på förrätt med halloumi