• Hibiscus

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Buspojkarna: hur går det för dig? tråkigt att det inte blev nån operation- men tänkte på det- du som har såna besvär som du skrev  i tidigare inlägg- att ditt rectocele bara blev en 3a på skala 10 låter ju konstigt eller menade operatören att det känns värre då om musklerna är inflamerade? jag undrar lite för att då jag själv går på bäckenbottenmottagning (efter min misslyckade rectoceleop för 1 år sedan) o hon kände nu då jag var där sist att mina muskler i ändtarmen är mycket spända...jag har ju ofta ont där o tror då många gånger att det är hemorojder som gör ont och då tagit xyloproct...men hon kände ingen men däremot musklerna som var så spända o menar på att jag måste träna bort det...hmmm hur...får nu en tanke att det kanske är tok i hela mitt nederparti med musklerna med i u-livet också- då jag ofta kan ha som ont där bla när jag kissar (o det är absolut inte uvi- har nog kollat upp det 100 gånger o aldrig haft det)

    vet att vi pratat om det förr men jag har ju som du också ont långt ned ikorsryggen, svanskotan o aldrig fått en förklaring för varför...vad sa läkaren att du skulle göra för att allt skulle få vila innan de kan operera? (mig vill de ju inte heller op än igen- då bla mina slemhinnor osv måste få vila som gyn sa nu sist då hon inte "vågade" op för risk för värre- återbesök om 1/2 år men är inte säkert att de blir op då heller...
    hur som helst: när jag är på bäckenmott hos uroteraputen så skriver hon alltid ut journalanteckningar från mina besök hos gyn- det är kul att se vad dom skriver- då man inte alltid kommer ihåg vad de säger vid dessa besök, och vad läkaren skrev nu från sista åtbesöket är- ingen cystocele -ingen nämdvärd sänkning av portio - rectocele 3 cm lågt sittande....(hmm på röntgen jag gjort i våras står det rectocele 4 cm)

  • Hibiscus

    mammin:usch o fy vad jobbigt att du fått åka in igen- hoppas det nu snart ger med sig! o som du sa- skriv sen o berätta lite mer när krafterna finns- krya på dig!

    so nice: hur går det för dig? börjar närma sig datumet för Bo nu då

    Kram till er alla på denna sida- tur vi har varandra i denna jobbiga "åkomma" man råkat ut för...

  • Hibiscus

    hej Mammin!
    ja vilken op"resa" du gjort- mycket åtgärdat och tråkiga komplikationer efteråt- infektionen tänkte jag då på.
    å sen nu detta- kan bara säga att jag vet precis hur det är- då man ganska omgående efter op känner att detta inte är som det ska- så var ju fallet tyvärr för mig med mitt opererade rectocele som nu tyvärr är värre än nånsin- nu har jag jätte problem med att få ut avföringen...nåja var inte om mig jag skulle skriva om nu..

    förstår verkligen oron du känner nu men snart får du träffa läkaren som op dig och hoppas du då får lugnande besked..
    Kan det kanske vara nätet som opererades in för att hålla upp livmodern som släppt och i så fall kanske lätt kan åtgärdas igen? hur ärannars resten av det de åtgärdat? kan du tex sköta magen nu utan problem? kram

  • Hibiscus

    Mammin: en fråga kortade dom inte av din livmodertapp? Min resa av detta elende började för nu snart 3 år sedan med första op som just var livmoderframfall- där tappen var förlängd och var nere vid öppningen- hemsk känsla- det som gjordes då var att den kortades- tyvärr började strax efter det ca 1/2 år) rectocele o enterocele komma- vet inte om det då var så att tappen tryckte tillbaka det o när den försvann så blev det inget stöd för bakväggen? men jag har aldrig fått nån bekräftelse av det, 

  • Hibiscus

    So Nice- hur har det gått för dig? blev det nån operation?

  • Hibiscus

    Mammin: jobbigt att det blivit så här...hoppas det snart kan rättas till! o visst känns allt så mycket värre vid mens (före o efter mens hade jag värre med- väldans tyngd o tryck nedåt...) o visst är det så att tyngd mm blir värre vid stående än liggande- känner så väl igen det där att man bara vill ligga i sängen-soffan för att slippa känna hur det verkligen är vid upprättgående..är så deprimerande...för man kan ju inte bli liggande resten av livet...men men vad ska man göra -det är bara att tvinga sig upp o försöka att inte tänka på det- lätt..hahaha- verkligen inte!

    pyttis: hur har det gått för dig då? dina hormonprover mm?

    Isa: känns det bättre nu?

    Buspojkarna: hur går allt för dig? varit på någon mer undersökning?

    o alla andra som inte är nämt med namn?

  • Hibiscus

    Känner mig jätte ledsen då mitt rectocele verkar ha blivt värre nu på sista tiden...nu är det värre än någonsin fastnar ännu mera i ändtarmen som är omöjligt att få ut spelar ingen roll om det är hårdare eller lösare konsistent- har varit i veckan hos uroteraputen och tog upp detta o hon verkar inte veta vad jag ska göra- då jag gör allt i min makt- håller avföringen "smidig" med bulkmedel, movicol, äter havregrynsgröt, psyllumfrön, dricker mycket vätska, knipövningar i nu snart 3 årstid varje dag (uppehåll bara vid/efter operationer) lyfter minimalt- inga matkassor osv för att inte riskera påfrestning...trycker väldigt sällan vid toabesök (eftersom jag har tryck/kryst förbud...) har använt min minispol/ vattenlavemang jag fått från bäckenbottenmottagningen då det sista ej kommer ut (o för att det inte ska bli belastning..)
    mm
    Men nu är allt bara värre...vad ska man göra? hon säger att jag är väldigt spänd i ändtarmen...men jag tycker att det verkar som slemhinnan gett mera vika...? hon satte nu upp mig på ett besök till läkare som får titta igen (bara nån mån sen sit men men..) blir så ledsen på detta elende....

  • Hibiscus

    ja det är väl typ nåt liknande man ser ut...det lustiga är att jag har mer som en klump/bulle utstickande vid urinröret mer än att rectocele klumpen sticker ut...(ja det är ju en klump där med men onte lika utstickande)och enl läkare har jag inte cystocele (men som sagt rectocelet har jag ju..
    det är lite synd att dom inte "särar på blygdläpparna på efterbilderna så att man får se hur det verkligen ser ut efter där...
    men hörni... haha... tänk om gubbarna våra vet vad vi kollar på..hahaha

  • Hibiscus

    Isa. ja det är ju precis det där man är så nervös inför läkarbesök att de inte ska hitta nåt eller att man inte känner sig trodd- ja vet precis under dessa otaliga läkarbesök jag haft sen detta började..o tänk så många urinprover och odlingar jag lämnat....och aldrig har det varit uvi..då står man liksom på ruta noll igen (jag har ju haft o har ff ibland ontvid kiss...) har förresten aldrig haft uvi i mitt liv till vilken klinik ska dom kanske skicka remiss till- nån mer expert eller? nej fyy isa det är så jobbigt när allt inte är som det ska- tänk om man kunde ha sitt underliv som det varit förr eller kunde byta bort problemen man har mot att tex ha ont i fingret eller nåt istället- vad enklare allt hade varit då- kram (själv ska jag på läkarbesök nästa vecka- min tur att va nervös..

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder