• Minnie7

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    Lycka till Mani!! Upplever du skav också?

  • Minnie7

    Mani: Grattis till bebis!! Jobbigt du har det nu . Hoppas det går tillbaka det mesta iaf eller hur var det tidigare??

  • Minnie7

    Ni som har främre framfall- har ni problem att hålla tätt? Täta trängningar? Hos mig känns det som om urinröret flyttat en trappa ner. Obehagligt

  • Minnie7

    På vilket sätt känner du av att du behöver "tajta" till det lite? (dum fråga kanske).

    Min gyn sa ju också förslappning av främre väggen men jag är tveksam alltså. Ska man verkligen ha så mkt symtom då?? När jag sitter ner och hostar eller nyser känner jag hur slidväggen nästan är ute och vänder, har svårt att hålla tätt (kan inte knipa av strålen och skulle absolut inte kunna springa), täta urinträngnigar, skav, en känsla av att något är i vägen när jag ska sätta mig (vill liksom putta in det samtidigt som jag sätter mig ner)- jobbigt!!!

    Lider med er som har det så jobbigt just nu ;-(. Mitt är ju också "lindrigt". Det som de kan tänka sig op är det bakre framfallet och mellangården. Men det känns som om jag har mest problem av det främre som inte ens klassats som framfall- än... Ska till en privat gyn om ett par veckor för en second opinion. Om det inte har blivit bättre när ett år gått efter förlossningen och landstinget inte vill op kommer jag göra det privat. Så här vill jag inte leva resten av mitt liv. Vill kunna böja mig och sitta ner utan besvär, vill kunna gå utan värk, vill kunna busa med mina barn.

    Grattis till er med lyckade op! Så fantastiskt det måste vara! Härligt!

    Hade inte gått igenom en vaginal förlossning heller om jag vetat det jag vet idag. Min mamma är op för främre framfall, hon fick ett i samma ålder som mig ungefär, mitt barn vägde nästan 5 kg och med igångsättning på det blev det ju allt annat än bra för kroppen . Tänk vad bra jag mådde efter kejsarsnittet... Suck!

    Tack tråden för att ni finns!

  • Minnie7

    Jag är också svullen innanför och vissa dagar efter att jag bara stått en liten stund värker det jättemkt. Känns som om allt liksom dras neråt. Och gör ont att sätta sig ner- det liksom måste puttas in först. Aj aj!

    Nej det är inte kul att bli slarvigt sydd. Undrar vad det beror på? För mkt blod så de inte såg ordentligt?

  • Minnie7

    Hella: Skönt att bli undersökt av den bästa men tråkigt att hon är tveksam om op kan hjälpa dig. Hur går ni vidare? Blir man erbjuden någon hjälp??
    Har du samma symtom hela tiden eller växlar det? Kram!!

  • Minnie7
    Kristyr skrev 2011-08-31 07:47:22 följande:
    Altså jag har knappt inga symtom, vilket är konstigt. Men enligt min läkare så har jag så stark muskulatur i övrig så dessa kompenserar.

    Det största probl. är väl att jag inte har någon mellangård och rumpbakterier vandrar fram och då luktar det inte så gott och sedan mensen rinner lite hur som helst, så jag måste ha en jätttelång binda annars blir det läckage bakåt.

    I framtiden när jag bli äldra kan jag tänka att det kan bli mer problem.....
    Ok! Vad skönt trots allt... Men jag förstår att det ska bli skönt att ha en mellangård. Själv är min bara 8 mm så jag ska också få en ny om jag vill... När det gått ett år sedan förlossningen iaf...

    En fråga till (om ni orkar); När ni står upp och kollar i underlivet med spegel ser man bakre vaginalväggen på er också då? (alltså även om man kanske inte har ett bakre framfall). Det känns inte som om det är tarm där utan mycket slemhinna eller hur man säger... Men läkaren tyckte ju att jag hade ett bakre framfall så det är kanske det trots allt (fast jag glömde att fråga var det satt).
  • Minnie7

    Varit hos en annan gyn idag för second opinon. Mina besvär är ju nu mestadels att jag känner mig kissnödig jämt, skaver när jag kissar, periodvis som en golfboll mellan benen, tyngd vid urinröret, känns som om
    det hänger utanför mm. Han hittade inget cystocele... Men väl ett rectocele och ett enterocele. Hmmm, har ju i stort sett inga besvär av att göra nr 2 ju... Varför känns det inte som om det är orsaken till mina problem? Knipa kunde jag däremot inte alls så han skickade en remiss till uroterapeuterna på sjukhuset. Det känns bra. Kanske jag kan få ordning på underlivet mha knip. Hoppas...

    Någon som har varit hos sådana? Hur gör de egentligen. Jag kniper ju tydligen mest bak och han sa att inte musklerna var trasiga. Hur kan han se det???

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder