Inlägg från: Pepparmint |Visa alla inlägg
  • Pepparmint

    Någon som kan ge mig hopp

    Hej Lillängeln Selma,

    jag beklagar förlusten av ditt barn och att du även behövt gå igenom ett MA.

    Om jag vore dig, skulle jag kontakta en fertilitetsläkare. Med din historia borde du kunna få hjälp direkt, och om dom krånglar och det är långa väntetider kanske du kan ringa till ett privat fertilitetscentrum. Även om du vet att du kan bli gravid av dig själv, så är det endast ca 20-30% chans att det blir något även när man prickar in ÄL rätt. Om man inte kan vänta på att det så småningom ska funka, varför inte få hjälp med en boost från fertilitetsläkaren. Du behöver ju inte gå hela vägen med IVF, utan istället bara tex få pergo eller kanske göra IUI.

    Jag går hos en högrisk-gynekolog eftersom vi fått ett barn med hjärtfel som dog vid förlossningen, och det finns upprepningsrisk hos kommande syskon. Jag nämnde att jag kände mig stressad över min ålder pga upprepningrisken, men hon som då bara jobbar med högriskare svarar då "alla som är under 40 anser jag som unga mammor!".

    Våra liv ser alla annorlunda ut, det finns olika anledningar till att vi inte skaffar barn förrän 35+. Om du vill bli ytterligare peppad, så finns det faktiskt ett amerikanskt mamma/baby-magasin som riktar sig enbart till förstagångsmammor som är 35+. Magasinet heter "Plum". När man läser det så känns det självklart att det är bra med livserfarenhet innan man skaffar kids. Jag tror man kan beställa magasinet online. Kolla in länken.
    www.plummagazine.com

    Kram!

Svar på tråden Någon som kan ge mig hopp