• MirakelPyret

    BF runt 1 juli 2009 - Del 2

                Tänkte det skulle vara kul att samlas i en ny tråd...            
     diskutera och prata om allt som rör graviditeten och det omkring...


    Grundaren till tråden är tyvärr inte längre med oss, men vi önskar henne att stort LYCKA TILL! och hoppas att hon tittar in till oss igen. Hoppas att alla gamla vill hänga på och nya ansikten tittar in.


    BF-Listan till tråden hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-230/m38174952.html

    Gamla tråden hittar du här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-230/m37665181.html
      
  • Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2
  • MirakelPyret

    Mm, jag har hört att det kan flytta och att det är det vanligaste att den flyttar på sig. Det är väl det jag tror på mest.
    Men måste ändå tänka på mitt val. Blää gillar inte ta tunga val. Alltid rädd att ångra mig.
    Om jag bara kunde få en hint om jag kommer att orka med..då hade det varit enklare.

    Det jag är mest rädd för är att jag inte kommer att vara den som klarar av smärtan bra och då är det redan för sent att göra något åt liksom.
    Samtidigt, vilken grej att göra, att föda sitt barn! Om jag klara av att göra det kommer jag att var så fruktansvärt nöjd med mig själv, att ta mig förbi en så stor miltolpe i livet.

    Jag är nervös att jag inte hittar bra smärtstillande om jag behöver dem. Morfin tål jag inte och lustgas kräks jag av.. Men jag har ännu inte talat med BM om sådant, ska göra det o sen blir det enklare att bestämma, när man vet mera....

    Den boken du talar om, vad är det den handlar om mer exakt ?

  • Senap
    Svar på #301
    Kolla in smarta.nu - under förlossningssmärta.
    Där finns alla smärtlindringsformer listade med både för- och nackdelar. Skrivet av Gudrun Abascal. Hon är BM och har utformat förlossningsvården till mycket hur den ser ut idag - från sterila rum där mammor förlöstes utan inflytande till mer humana former där mammans välbefinnande är i centrum, dvs att man har rätt till smärtlindring mm. (även om det efterlevs mer och mindre bra)
    Morfin är väldigt ovanligt idag då det påverkar andningen hos barnet.

    Jag rekommenderar att gå profylaxgruppens kurser. De är jättebra då man dels går igenom alla skeden i förlossningen samt hur man kan göra för att få lindring i olika faser. Massage partnern kan ge. Avslappningsövningar - Hur man slappnar av under värkarna så de inte känns (eller mindre) - kanonbra! Andning, kanalisering och skapande av målbild osv.

    Jag tar också mediciner väldigt dåligt så jag fokuserade på avslappningen och andningen.
    Jag födde utan medicinsk smärtlindring och det gick jättebra. .-) Gjorde inte alls så ont som jag trodde. Lustgasen provade jag inte ens.
    Men som sagt det är individuellt. Jag berättar med hur jag gjorde om ni vill.

    Det går att hyra TENS som ger väldigt bra smärtlindring. Kan man använda om man får jobbiga förvärkar också. Jag hyrde från holorgon.se men en del MVC och förlossningar har också.
    My sugar is raw
  • MirakelPyret

    Du får gärna berätta om din förlossning för mig allafall.
    Jag tror jag börjar komma till den fasen att jag börjar vilja lära mig så mycket som möjligt om hur det kan vara och hur olika det kan vara.
    På något sätt hjälper det mig att komma till den punken att jag vill uppleva det..och det stillar lite den oron jag har.
    Jag har hitills läst en förlossningsberttelse och trotts att jag grät så var det en härlig sak att läsa....o något jag vill vara med om då Flört

  • knyttetsmamma

    Jag tillhör oxå skaran som tyckte att det var skithäftigt att föda barn, men tycker att det är så himla skönt att veta att det finns alternativ om det skulle behövas! Det går ju inte att förutse hur det ska bli, flera av mina vänner har inte lyckats föda vaginalt, och för dem är snitt utvägen när de skaffar fler barn, för mig var det en otroligt positiv upplevelse, även om jag kan fasa lite oxå, för skitont gjorde det ju, jag är inte en av dem som inte tyckte att det gjorde ont. Men det var så coolt!!

  • chiqita

    Sandrine: Grattis till lyckat UL och positivt besked från fvp!!!


    (¯`°?20 veckor kvar till bf - då kommer vår lilla tjej?°´¯)
  • Sandrine
    chiqita skrev 2009-02-12 22:53:48 följande:
    Sandrine: Grattis till lyckat UL och positivt besked från fvp!!!
    Tack,tack!
    Tänk att halva tiden redan gått!!
  • chiqita

    Sandrine: *ler* Ja det är häftigt att tiden går så fort ändå.. Igår kände jag första gången något som liknar sparkar med.. 20 fulla veckor på måndag.. det är så häftigt att veta att det växer en liten människa där inne! *ler*


    (¯`°?20 veckor kvar till bf - då kommer vår lilla tjej?°´¯)
  • Senap

    Jäj! Nu är jag äntligen på andra halvan. Går in i v21 idag. *kämpar på*


    My sugar is raw
  • MirakelPyret
    Härligt Shoegirl !
    1dag kvar för mig. Idag är total HALVTID !!! 
      50% idag !!1 
  • stardream

    Sandrine skrev 2009-02-12 09:51:32 följande:


    Jag vet inte om jag har skrivit det tidigare, men av olika anledningar ville jag inte föda vaginalt förra gången. Nu kanske jag skulle kunna tänka mig att föda vanligt, samtidigt är jag väldigt nöjd med mitt snitt och skulle gärna göra om det igen... Rädd att jag ångrar mig om jag väljer att föda vanligt.... Ja,ja vi får se!
    Grattis till ett fint resultat på fvp!

    Du vet säkert redan detta, men jag skriver det iaf, om du mot all förmodan inte vet det. Bara i informationssyfte, alltså inga egna åsikter med i detta! (Så det inte blir missförstånd)

    Om man tidigare har gjort ett snitt, och gör ett till så måste man troligtvis fortsätta med det om man ska ha fler barn. Eftersom risken är för stor för att det blir en livmoderbristning i samband med förlossningen annars. När man blir snittad får man en ärrvävnad som inte alls är lika elastisk som livmodern i övrigt.

    Men kan du inte komma överrens med läkaren att om du mitt uppe i förlossningen vill göra ett snitt, så ska du få det beslutat på en gång?
    Vet kvinnor som har gjort på detta sättet nämligen...
Svar på tråden BF runt 1 juli 2009 - Del 2