Inlägg från: LykkeLee |Visa alla inlägg
  • LykkeLee

    Hur mkt äter era tonåringar? (grabbar??)

    Har en tornårsgrabb som äter hur mkt som heslt! Han är inte överviktig. Men fasen vad dyrt det blir! Speciellt bröd och mjölk. Två liter mjölk går åt på ett nafs och säkert en limpa varannan dag. Har ni begränsat era tonåringars fikande eller hur gör ni??

  • Svar på tråden Hur mkt äter era tonåringar? (grabbar??)
  • LykkeLee
    Maskot skrev 2009-01-16 20:43:40 följande:
    Äter han mycket och inte är överviktig så behöver han säkert det. Jag skulle inte begränsa maten/fikat på något sätt- utan kanske mer fundera på vilken slags mellanmål som köps hem. Vår 18-åring har nog aldrig ätit extremt mycket, men man hör ju att det inte är ovanligt.
    Nej han är som sagt inte överviktig. Men det är bara bröd och mjölk som går hem hos honom. Fast vitt bröd köper jag inte utan det blir grovt bröd för jag tänker att det mättar bättre, men icke...
  • LykkeLee
    Rut Blad skrev 2009-01-26 01:56:22 följande:
    TJEJER äter lika mycket, och jag har en som tränar enormt mycket och äter lätt en limpa själv och släcker törsten med en liter mjölk ståendes i köket. Så här räcker ingen limpa i två dagar, här går det snarare två limpor på en dag. ;)
    Ja det är klart att det finns, förlåt mig för min trångsynthet.. haha.. har två tonåringar och min dotter äter som en mygga!
  • LykkeLee
    Rut Blad skrev 2009-01-30 03:59:52 följande:
    Då kan jag berätta att den här veckan har jag haft 4 tonårstjejer till alla måltider, gissa om jag har långa armar från matbutiken. ;)
    Haha.. jag förtår det
  • LykkeLee
    lövet2 skrev 2009-02-22 20:48:48 följande:
    Nu är sonen 22 år och äter lite rimligare. Värst var det i 14-16-årsåldern! På en dag drack han 3 liter mjölk, 1-2 liter juice och vatten till det. En normal dag åt han ungefär så här: Frukost - 2 tallrikar fil m flingor, 3 mackor, 3 glas juice. Lunch - 6 90-gramshamburgare med bröd, gurka, sallad, lök, ost och dressing. 1 liter mjölk till det. Middag - 2 gigantiska portioner spagetti och köttfärssås (tallriken svämmade alltså över) med sallad till, och så 1 liter mjölk och ett par hårdmackor förstås. Kvällsfika - Några glas mjölk och juice, 7-8 mackor. Sedan åt han förstås mellan målen också, om han gick förbi en fruktskål eller hittade fika någonstans. Han sa några gånger att "Jag minns inte hur det känns att vara mätt! Jag äter tills jag blir less, och sedan slutar jag ..."
    Haha.. han var ju t.o.m värre än min son (som f.ö hävde i sig en liter mjölk och sex mackor till kvällsfika)
Svar på tråden Hur mkt äter era tonåringar? (grabbar??)