Inlägg från: TubeWoman |Visa alla inlägg
  • TubeWoman

    Bakmaskinstråden

    Just nu bakar den glögglimpan.....*SPÄNNANDE*

  • TubeWoman
    Carro W skrev 2009-02-05 18:16:06 följande:
    Ingen som har några söta recept till bakmaskinen? på golimpans hemsida finns ett Semmelbröd, tänkte tillsätta lite mer socker och mandelmassa och se hru det blir
    Nåå hur blev det?
  • TubeWoman
    atelli skrev 2009-02-06 11:46:55 följande:
    Ja Carro, jag är åxå nyfiken. Har du tänkt att ha semmelbrödet som fikabröd eller ett sött matbröd. Fylla det med mer mandelmassa o grädde och göra en jättesemla kanske!!
    Haha vilken storlek på semlan ska man ha? 500g 750g eller asch det är väl lika bra att ta 1kg på en gång..... "familjesemlan"
  • TubeWoman
    Svar på #73
    Kunde man liksom skära tårtbitar av den sen då eller?
  • TubeWoman

    Öj va det händer mycket här då när man inte är närvarande. Jag bakar fortfarande i min bakmaskin flera ggr i veckan. Men nu har den värsta prövartiden gått över antar jag. Jag skulle nog behöva fler nya recept.... det sista nya jag baka var en rågsiktslimpa med ägg och den limpan var verkligen en glad överraskning.

  • TubeWoman

    Hej finns det någon som bakat något sött vetebröd (typ bulldeg)???

  • TubeWoman
    zolztrålen skrev 2009-03-10 17:11:43 följande:
    Här är en som just har köpt en bakmaskin (efter insperation av den här tråden...) Jag är lite besviken för jag tycker att brödet endast är bra när det är nybakat, redan dagen efter så är det ju supertorrt... Så torrt så det hjälper inte ens att rosta det :OJag undrar om ni har några tips på vad man ska blanda i så att inte brödet blir så där jättetorrt? Vill ju kunna njuta av min nyinköpta (ganska dyra) maskin!
    Vad köpte du för maskin då? Mitt bröd brukar ta ett par dagar innan det är så torrt att man vill lägga det i brödrosten.
  • TubeWoman
    Frida73 skrev 2009-03-10 17:24:31 följande:
    Sällar mig till skaran lyckliga bakmaskinsägare. Har haft den i över 10 år nu och fortfarande i flitig användning!Angående bullar brukar jag göra den söta vetebrödsdegen i bakmaskin på deg-programmet och när det är blandat och jäst brukar jag baka ut det till traditionella bullar och grädda i ugnen. Vill ha bullarna i mer traditionell form så det ser fina ut att bjuda på också och inte bara goda att äta. Vet en kille som bakar både vetebröd och sockerkaka i sin bakmaskin så det är ju möjligt om man inte bryr sig i det estetiska
    Om du tittat tidigare i tråden så var det en tjej som baka semmelbröd (det blev en jättesemla) jag tänkte mer på nåt sånt. Nåt sött vetebröd som man kan eventuellt göra en semla utav (familjsemla).
  • TubeWoman
    Svar på #155

    Vad för recept har du använt? Vad har du för maskin? Jag har en kenwood 250 och den har det inte blivit torrt bröd i. Du följer välrecepten. Det är viktigt med proportionerna.

  • TubeWoman
    mamma till 3 små skrev 2009-03-11 08:45:47 följande:
    hur gör man sockerkaka i den?? kan man det i min mån tro har en OBH nordika kitchen breadmaker..
    I min Kenwood BM25o ska det gå att göra sockerkaka det finns ett speciellt programm för det (mjuk kaka). Jag har dock inte prövat det ännu. Idag har jag tagit ett vanligt recept på semlor i från en vanlig kokbok (halverat det) och provkört i min bakmaskin på programmet för söta degar. Jag ska göra en "Familjesemla" {#lang_emotions_smile}. Det är såå spännande.....
  • TubeWoman
    TubeWoman skrev 2009-03-11 13:29:00 följande:
    I min Kenwood BM25o ska det gå att göra sockerkaka det finns ett speciellt programm för det (mjuk kaka). Jag har dock inte prövat det ännu. Idag har jag tagit ett vanligt recept på semlor i från en vanlig kokbok (halverat det) och provkört i min bakmaskin på programmet för söta degar. Jag ska göra en "Familjesemla" . Det är såå spännande.....
    Kenwood BM250 ska det stå
  • TubeWoman

    Hej finns det någon som brukar baka på snabbprogrammet? Provade igår och blev inte helt nöjd...

  • TubeWoman
    madebyinferno skrev 2009-03-21 21:15:46 följande: Imorse bakade jag och barnen en citronkaka med bakpulver, blev jättegod faktiskt men den borde ha varit inställd på ljus skorpa för medium blev liiite för hårt i min smak. Barnen (1,5 och 3,5år) satt och skrattade när den degade ihop grejerna
    Hmm Låter spännande. Vill du dela med dig av receptet på citronkakan?
  • TubeWoman

    Mmm det här ska bli spännande. Får testa det efter helgen när jag jobbat färdigt....

  • TubeWoman
    3barnsmor35 skrev 2009-03-31 19:51:26 följande:
    Höstregn,Här i tråden finns det OBH Nordica, Telfa, Wilfa...minns inte hur många fler...ingen som är missnöjd vad jag vet
    Jag har en kenwood BM 250 och är supernöjd {#lang_emotions_smile}
  • TubeWoman
    3barnsmor35 skrev 2009-04-02 22:01:25 följande:
    Jag har lagt till att atelliMbertcuthallonhoppetossankan posta inlägg i bloggen, vill fler ha access, så bara hojta!
    Okej en som inte har acess kan inte kommentera då eller?
  • TubeWoman
    MBert skrev 2009-04-02 20:53:22 följande:
    Nä, jag håller med om att det blir långt. Det finns både billiga och dyra modeller som med många andra. Men jag tror att Kenwood är ett erkänt bra märke. Men har ingen aning när det gäller bakmaskiner.
    Kenwood rockar fett!!!
Svar på tråden Bakmaskinstråden