• Tingeling1974

    ryggmärgsbråck/mmc del 4

    Kaffe är ju aldrig fel... tittar gärna förbi en sväng ;)
    Här träffade vi Hab-läkaren idag. Alla direktiv är VÄLDIGT luddiga runt vickes operation så hon föreslog att vi skulle skriva till ortoped å förklara vår livssituation och att det inte BARA gick att lösa som han sagt samt kräva svar på alla våra frågor - så det ska jag roa mig med i morgon! Hon erbjöd även sjukskrivning till mig om det skulle underlätta för oss men jag tror det skulle vara lättare med avlastning eller likande under denna period så hon skulle sätta fart på kuratorn åt oss för att kolla upp saken...Men annars tyckte hon allt verkade som vanligt med vicke. Inget skiljde sig från förra läkarundersökningen mer än vikt å längd. V vägde idag 12740 å var 90 cm lång :)

    Rafiiki: trist att I inte växer... förstår hur du känner - är oxå orkeslös å energislut...

  • Tingeling1974

    rafiiki: V hade en jättebra lite smidig rullstol för innebruk som rullade jättelätt ( nästan av sig själv) som första rullstol. Trist att ni är sjuka! krya på er!

    catmat: vad roligt och spännande med ny rullstol!

    Fröken wonka: grattis till vårdbidraget. Vi fick också 1/2 första gången vi sökten men har aldrig fått ett öre för merkostnader! Vad hade du med som merkostnader i din ansökan?

  • Tingeling1974

    Dreamrose: underbart besked även om det inte löste problemet! Hoppas de finner en lösning åt dig snart...Skönt att det gick bra för R iaf...

    Ni som fick beviljade lunch på sjukhus i er merkostnad - bifogade ni kvitton? Jag var nämligen tvungen att styrka det med kvitton och exakt belopp...Jag hade också mer extra: tvål , tvättlappar , kläder/toffler, telekostnad etc etc men det hjälpte inte!Lite trist...

  • Tingeling1974

    suneshine9: har ni handikappanpassat huset själva? vad var det ni fick avslag på? Vi är på G här att anpassa huset åt vicke ...eller rättare sagt kommuen ska anpassa det åt honom!

  • Tingeling1974

    Dreamrose, christina77 : vi tog upp ombyggnation med arbetsterapeft! Det ligger på kommuens ansvar att huset blir anpassat! Här kommer de anpassa hela huset nästan. Ska få in hiss osv men kommunen står inte för renovering utan återställer bara till likvärdigt( sitter det kakel i badrum - får de sätta nytt kakel när de byggt ut badrummet ,flyttar den en vägg kanske det blir en fondvägg istället för att tapetsera hela rummet osv osv.. typ..)enligt tanten vi har kontakt med på kommunen. Vår arbetsterapeft hade även en "regelbok" över de mått som krävs för att han ska ta sig fram...mitt förslag är att kontakta HAB/arbetsterapeft för att få huset anpassat är en låång process åtminstone här...vi har haft MÅNGA möten med kommunen å arbetsterapeften och nu ska förslaget till någon nämd för beslut här så det är det vi väntar på för stunden...

  • Tingeling1974

    kan ju tillägga till mitt tidigare inlägg att förslaget som ligger hos kommuen innebär att de ska flytta en badrumsvägg , sätta in hiss, fixa ramp vid entrén , sätta upp automatiska dörröppnare vid ytterdörr, höj o sänkbart handfat etc... Vi bor i ett gammalt hus så här får de att göra ;)

  • Tingeling1974

    suneshine9: Vi bor också i ett ammalt hus som är i stort behov av renovering! Men eftersom vi har badrum både på övre å undre plan så har V "rätt till övervåningen" som kommuntanten kallade det.Hade vi inte haft badrum uppe så skulle de ha byggt ut huset nere och han hade inte haft rätt till övervåningen där vi alla har våra sovrum...men det har inte varit någon lätt duell å det är inte riktigt i hamn än eftersom inte beslutet är klubbat men kommuntanten själv ser inget hinder i denna ombyggnation som tur är...

  • Tingeling1974

    Vi kommer inte heller att få ett anpassat kök utan OM det skulle behövas så får vi ta det senare. Något säger mig dock att han inte kommer att laga sin egen mat här de närmaste 10-15 åren här ;) jag är dock tacksam om jag får en hiss för bära barn och rullstol i en gammal smal trapp sliter på ryggen å det vore underbart med ramp in i huset och även slippa lyfta honom o rullstolen de sex stegen flera gånger om dagen...Vi kommer också att skjuta till några kronor så vi får de färger vi vill ha eller det golv vi vill ha t e x....så det är verkligen inte tal om någon lyxrenovering här utan vi vill bara få ett funktionellt hus så V har möjlighet till självständighet vilket han inte har idag här ;)

  • Tingeling1974

    johlinn: skönt att magen funkar igen, det är verkligen inte kul när den krånglar.

    VPE: Välkommen!

  • Tingeling1974

    Rafiiki: Krya på er! magsjukan är då för hemskt...

Svar på tråden ryggmärgsbråck/mmc del 4