Inlägg från: misstristess |Visa alla inlägg
  • misstristess

    TIPS BEHÖVS! Hur få täta syskon att sluta slåss????

    Kan bara le och nicka igenkännande. Mina barn är idag 14 och 16, båda grabbar. Jisses vad de kan hålla på fortfarande, inte fysiskt men detta eviga tjaffsande!

    Har genom åren provat allt möjligt och det som fungerat bäst har varit att dela på dem. Olika kompisar att leka med, olika aktiviteter att gå till och framförallt att hela tiden försöka förekomma dem.

    Men det är inte lätt, enda trösten är att det blir nog bättre med åren.

  • misstristess

    Vem orkar tio år?

    Det blir bättre med åren! Tror redan när hon börjar skolan kommer en del att bli annorlunda. Hon hittar egna kompisar som hon vill vara med.

    Och sen vet jag att killar i den åldern är jobbiga, just runt skolstart händer så mycket. En ny barngrupp att hitta sin plats i, kan vara jobbigt.

    Ofta fattar de ju att man inte får slå andra, men syskon verkar på något sätt inte räknas till de oslagbara. Märkligt är det.

  • misstristess

    Kan kanske fungera att göra saker tillsammans där du förklarar vad var och en ska göra, tex att laga middag. Peka med hela handen och säg att du ska göra salladen och du ska göra dressingen/efterrätten. Få dem att jobba bredvid varandra och poängtera att det är viktigt att hjälpas åt.

Svar på tråden TIPS BEHÖVS! Hur få täta syskon att sluta slåss????