• Twixie

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006 - tråd 14

    Blir så trött på mig själv och oss (mig och Anders) som alltid lyckas hamna i turbulens med mycket att göra. Trodde 2009 skulle bli ett lugnt år efter barn (samtidigt som vi sålde lgh), bröllop, flytt, dop etc. Men nejnej. Allt roligt iofs men det är ju så mycket tid som går bort. Hade en mäklare här idag som värderade lgh. Hon menade på att det är bäst att gå ut med försäljning nu i mars. Så då ska det till fotografering nästa vecka, visning i slutet på mars. Säkerligen fler visningar (om inte annat "privatvisningar" men då vill man ju ha lite städat/undanplockat). Jag ska vara toastmadame på ett bröllop i maj och har hand om en hel del inför det bröllopet, möhippan ska in före det, sedan bröllopsresa, Maltes födelsedag, bröllop igen (med möhippa/svensexa), Anders cykla vättern, bröllop (där Anders är toastmaster) med möhippa/svensexa. Där ska jag också vara ansvarig för möhippan. Sedan är det lugnt igen dock ett par veckor innan det är bröllop igen. Allt är som sagt roliga saker men vi har räknat på att med bröllop, möhippor och svensexor inräknade så är det 12 helger som går bort. Alla är också så pass bra vänner att vi verkligen vill vara med på svensexor och möhippor. Samtidigt som vi kommer vara borta tillräckligt mycket från barnen iom bröllopsresa och bröllop (i gbg) så det känner vi också. Samtidigt som vi verkligen vill sälja också och inte vänta till hösten med det heller.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Jo, allt är ju som sagt roliga saker och det gör det hela lättare samtidigt som man blir lite matt när man tittar i almanackan... Jag kan bli också mer stressad när allt inte är under kontroll. När man inte vet exakt vilka helger som alla möhippor och svensexor är på etc. Men det kommer bli roligt, fast rätt skönt i höst . Men med vår "tur" så kommer vi väl planera upp den ocskå

    Svirroo - Vi har bestämt oss för London. Åker en tors - sön. Lite fest, lite musikal... Bara ha det skönt!

    Melvin kom precis och sade "puss mammas älskling" och så fick jag en stor puss... Såna saker gör att man bli alldelles varm och glömmer allt annat för ett litet tag.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Ni som fortfarande är hemma, har ni lust att träffas nåndag? Skulle vilja kolla på det där på Kulturhuset för barn 0-1 år


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Ancy - Alla friska??? Vad är det? Hur känns det? Tror det bara är en myt att det går .

    Kan ju lugnt säga att jag kommit över min snorfobi ordentligt sedan jag fick barn


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Grattis Milimina

    Tredje blir när Malte är en 3-4 år. Jag är helt inne på en 3:a just nu. Samtidigt som jag känner att om det inte blir så så är jag riktigt nöjd med mina två killar Men vi vill iaf göra ett seriös försök med en 3:a... Men man får se hur livet ser ut om en 2-3 år


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie
    Svar på #624
    mollan nu skrev 2009-03-02 20:10:37 följande:
    Jag var nere i tvättstugan i 20 minuter, under den tiden hann Tobbe klippa av Alma håret så nu ser hon utvecklingsstörd ut.
    Gah, jag hade blivit tokig! Vad sade Alma?
    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Smurfan - Inte lika nödävndigt men Melvin har väldigt känsliga ögon (efter pappa sin) så vi har tidigt fått in solglasögon och vi satte på dem först korta stunder, just när han var upptagen med annat. Håller man lite koll så märker man ungefär när de börjar bli uppmärksamma på vad de är de har på näsan. Då tog VI av dem så att det inte blev en grej. Sedan satte vi på igen när hn var inne i något. Också för att det inte skulle bli tråkigt att ha glasögon utan förknippas med något bra. Det tog faktiskt inte så länge (kommer inte riktigt ihåg tiden) innan han själv började fråga efter solglasögonen när vi gick ut. Han kunde inte prata (var sommaren när han skulle fylla 1) men visade på alla sätt och vis att han ville ha dem för han kände väl att det var roligare och skönare med glasögon än utan...


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Marfa - Förstår att du tycker det är skitjobbigt just nu. Speciellt då Uffe hänger på Kristin. Tyvärr verkar det ju vara på sånt de hänger på. Håller med Bebbelina. Gör vad du ska för att göra vardagen så bra som möjligt, skit i resten. Skit i städning, tvätt etc. Beställ hem mat ett par dagar i veckan (eller be någon laga åt er och komma över med matlådor). Låt K se på film hela kvällen om det funkar för henne. I perioder tror jag att man måste ta den lätta vägen ut, och inte bry sig så mycket om vanor eller ovanor. Det ÄR tufft med två aktiva barn, speciellt när den ena är trotsig eller bara på uruselt humör. Ofta tycker jag också att man kanske skaffar barnvakt för att ordna saker hemma, gör istället tvärtom. Be om hjälp med städningen eller tvätten och gå då istället du ut med barnen och lek under tiden. Det är bara att skriva av dig här också! Man behöver få rensa systemet ibland!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Jag tycker Au-pair kan vara bra -men det är helt beroende på hur mycket ansvar man som förälder ändå tar. Det är skillnad med dem som har au-pair som hjälper till hemma och med dagislämnning/hämtning. Där ändå föräldrarna tar huvudansvaret för barnet med allt vad det innebär i tid. Alltså kommer hem i hyfsad tid, är den som lägger barnet, tar hand om barnet på nätterna när de vaknar, är hemma och tar hand om barnet när det är sjukt. Alltså mer har någon som hjälper med lämning/hämtning och leker med barnet och som finns där som en extra "vuxen" (beroende på ålder på au-pairen/barnflickan). Kanske tar någon läggning per vecka men som på det stora hela mest finns där på kvällarna. En förälder som ändå kan svara på de viktiga frågorna kring sitt barn. När de var sjukt senast, vad kompisarna på dagis heter, vad deras favoriträtt är, när de gjorde vad i utvecklingen. Det jag har svårt för är det när man har en au-pair som blir helt och hållet som en extraförälder. Där förälderna åker innan barnet vaknat på morgonen och kommer hem efter det somnat, överlåter till au-pairen att ta alla nätter för att föräldern "måste få sova". En förälder som träffar sina barn på helgen i bästa fall och där föräldern har bokat in massa "viktiga" vuxensaker att göra. Har båda varianterna på jobbet. En som har en barnflcicka som lämnar och hämtar (men mamman/pappan är med på morgonen med allt. Går bara tidigare än de ska till dagis). De vill också ha en från hennes hemland (Holland). En annan vet knappt namnet på dagiset barnen går på...)


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Pesco - Jag har använd Vanish spray, den man inte behöver tvätta bort. Kommer inte ihåg namnet på den och den är slut hemma. Annars skulle jag nog ta lite lite flytande tvättmedel på en våt trasa och försiktigt blötlägga/gnugga. Beroende på om tyget tål vatten bra eller inte.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006 - tråd 14