• Twixie

    Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006 - tråd 14

    Vi får se hur vi gör med föräldrarledigheten i sommar, så semestern blir lite efter vem det är som jobbar. Jobbar jag kan jag bara ta tidig eller sen semester, arbetar Anders är det lite mer flexibelt. Maltes inskolning är 3 aug men vi får se om vi kanske flyttar fram den, Melvin ska också skolas in på ny avd och vi vill helst inte ha inskolningarna samtidigt. Iaf inte till att börja med.

    Gah, blir tokig på Telia och Bredbandsbolaget. Har bråkat nu i snart ett halvår om att flytta över vårt telnr men icke. Bredbandsbolaget var så snälla att de (trots att vi tydligt sagt att de inte skulle göra så) skrev över vårt nummer till nya ägaren av lgh (förra). Bara det tog ca två månader för dem att lista ut att vi inte ens stod som ägare av numret. Konstigt att det inte funkade! Sedan lämnade hon in att numret skulle över till oss men då var det tydligen något som fattades så det gick inte igenom... Dumt att återkomma till kunden om det. Efter mycket om och men så verkade det gå igenom men så fastnade det igen så nu skaffade vi nytt nr. Vårt gamla nummer var så enkelt så därför ville vi ha med oss det. Fick dock ett mycket enklare och bättre - det här numret släpper vi inte Skönt att äntligen ha en hemtel och slippa ringa till/från mobilen hela tiden. Måste dock fortsätta bråka lite med Telia/BBB för att säga upp det gamla nr så det inte ligger och kostar pengar.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Tänkte kanske åka till Skansen eller Junibacken imorgon, försöka vara där tidigt om det är någon som inte har något planerat!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Pesco - Tyvärr lev. inte pramworld (uk) till Sverige längre... tydligen pga konkurrens. Vi har beställt från Fritidsportalen, de har riktigt bra kampanj just nu, fram till 11 mars! Vi betalade 6495 för vagn + syskonsits. I butik kostar bara vagnen 6995. Vi beställde Dash:en. Som en Sport men lite bekvämare. Lite högre rygg och lite bättre viloläge på syskonsitsen.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Melvin är mer den som drar sig undan om någon kommer och tar hans saker. Han har inte alls det med att ta tillbaka utan han går bort. Även om man ofta kan se att han verkligen VILL ha det som det andra barnet tog. Om det inte gäller hans viktiga saker som hans kudde... Akta den som vågar ta hans kudde På det nya dagsiet arbetar det väldigt mycket med individer i grupp och observerar barnen på ett bra sätt för att kunna ge det stödet barnet behöver. Har märkt på Melvin att han utvecklats enormt av det. De arbetar också mycket med motorik kopplat till inlärningen. Funkar suveränt.

    Pesco - På Barnens Hus i Nacka (och på Babyland) tar de 6995 för en Dash vagn. Vet tyvärr inte priset på en Vibe då Dashen var den vi fastnade för. Sedan tillkommer ju syskonsits och annat ocskå, det var därför jag nappade på Fritidsportalens erbjudande. En del har haft strul med dem, en del har tyckt att de är kanon... som det är med de flesta butiker...


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Coop har också stövlar i stl 18. Iaf hade de det i vinterstövlarna (fodrade gummistövlarna)


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Pesco - Hemby Var i din hemby igår (Om det är den jag tänker på...).

    Melvin har inte ens kommit på att man "ska" rita sträck än. Nollor som han kallar ringar (farmor lärde honom det) funkar på mycket uppmuntran annars vill han rita av fötter och händer. Har iofs aldrig varit en rita kille


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Lite som när man är hård i magen och måste ta i ... fast försöka lägga kraften i "andra hålet" isället...

    Ancy - Hur mycket mat mat äter G på dagarna?

    Miss K - Tror de aldrig kommer att lära sig... Möjligen att landa mjukare för att göra sig mindre illa eller det ska göra mindre ont men att sluta klättra på allt tror jag aldrig de lär sig... Melvin har också tappat två flisorn på framtänderna. Det enda vi fick var att inte använda napp eller äta hårt bröd, morot eller annat hårt de närmaste två veckorna. Min första sjuka tanke efter att jag visste att allt gått bra var att vi borde tagit fler kort där han ler för att vi aldrig mer skulle få se "riktigt" leende igen, fast nu tycker jag det bara är gulligt.


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Jag kom heller inte ihåg krystningskänslorna efter Melvin. Hade iofs EDA men kan ju säga att jag kände av krystvärkarna ändå . Däremot när jag fick krystvärkar med Malte så kastades jag tillbaka till Melvins förlossning. Det var lite läskigt faktiskt. Tog ett tag innan jag kom på vad det var som kändes och att det faktiskt var krystvärkarna som börjat. De började lite förtidigt så jag var inte riktigt beredd heller. Kan tydligen göra det när de står fel (och Malte stod fel på alla sätt de kan stå fel på i princip). Men efter att krystat ut Malte i 1,5 timme så kommer kroppen ihåg hur det känns


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Tycker det än så länge är rätt roligt med kiss- o bajsåldern. Just nu är det på rätt lagom nivå. Som när han försökte lära Malte prutta på kommando Han har kommit på själv att man kan tvinga fram pruttar (alltså att prutta medvetet) och han försökte lära Malte denna ädla konst... Tack o lov mindre lyckat resultat, vilket jag är glad över. Räcker med att en går och pruttar konstant. Pratade med farmor i telefonen i helgen, då tjatade han bredvid att han också ville prata så fick han det. Då lade han av en prutt och sade sedan jättestolt "Farmor! Menne prutta!" Farmor var dock road men kanske inte lika stolt som Melvin . På bussen engång luktade det sumpgas (kom utifrån) och det kan ju lukta bajs vilket Melvin glatt kommenterade hela vägen hem. Så nu säger han det varje gång vi kommer på en buss "MAMMA, luktar BAAAAAAAAAAAAJS" så håller han för näsan


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
  • Twixie

    Anke - Passa väskan till sittdelen till UJ då? För ligger ned gör de kortare tid än vad man vill . Skötväska behövs långt senare. Tänkte om den passar bra till sittdelen så kanske det inte gör så mycket att det inte passar lika bra till liggdelen, de tiden man har liggdelen!


    (¯`°?.¸ ღ Melvin ღ¸.?°´¯) ♥ (¯`°?.¸ ღ Malte ღ¸.?°´¯)
Svar på tråden Förstföderskor i Sthlm med BF Augusti 2006 - tråd 14