• Bibabba

    Nr 2 med BF början av oktober, ngn som vill följa med?

    Hej hej
    Jag har en son f nov 06 och en liten i magen med BF 6/10.
    jag håller med om att det känns overkligt, trots alla symptom.
    är supertrött, yr, illamående o lättretlig så det blir spännande att se hur jag kan hantera en 2-åring samtidigt!

    Har märkt att jag tänker mer på förlossning o bebis nu än förra gången, då jag bara läste gravidböcker o tidningar.


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Jag fick inte göra nåt UL i v 10 i min förra graviditet. Fast jag har hört att oroliga mammor lyckats få det (jag var inte så orolig, mest nyfiken) Är nog mer orolig denna gången, för inte kan man väl ha sån tur att det går bra två gånger i rad??? (konstig gravid logik)


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Oktober Mamma: Jag tycker det är helt ok att göra utökad fosterdiagnostik om man vill det, men det är mycket som kan hända som inte syns på sådana tester. Jag jobbar med barn med medfödda funktionshinder o det är inte många vars diagnoser kunde förutses. Det finns många som föds helt friska men får stora hjärnblödningar sin 1:a levnadsmånad o får skador för livet. Varken utvecklingsstörningar, muskelsjukdomar eller autism kan ses med hjälp av fosterdiagnostik. Ryggmärgsbråck kan upptäckas på UL, men inte alltid (för ingen av de 8 barn jag jobbar med som har den diagnosen visste om det innan förlossningen) Mitt landsting är inte något undantag när det gäller detta.
    Muskelsjukdomar ser man oftast inte förrän barnet är 2-3 år minst.
    En person i vår närmaste familj har förlorat sitt barn i v 20 o de visste ingenting förrän på rutin UL.

    Jag skriver inte detta för att skrämma upp någon, utan för att ge er lite info som många föräldrar upplevt att de saknat.

    Apropå Ryggmärgsbråck vill jag rekkomendera er alla att äta Folsyra om ni inte redan gör det!


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Cute Baby: jag äter oxå Mitt Val Kvinna, har gjort sen jag bokade tid för att ta ut min P-stav eftersom man helst bör äta folsyra innan man försöker bli gravid (sån där info som inte många har tillgång till) När jag väntade nr 1 fanns det tabletter med bara Folsyra att köpa på apoteket, antar att det finns fortfarande.


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    zasata: Hur kom de på det?? På mitt jobb har ingen sagt något, men jag är rätt stor fån början så det är nog inte det första man frågar...


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Vi har börjat berätta för lite familj nu. Förra helgen var vi o hälsade på mannens bror som fyllde 30. Vi åkte buss o kunde ju rent teoretiskt dricka sprit, men jag ville egentligen inte berätta för dem eftersom de nyligen varit tvugna att avbryta en graviditet i v 20 pga grava fosterskador. Först skulle vi skåla i champagne o då tog jag en halv klunk o bytte sen glas med maken efter en stund. När jag inte tog vin till maten sa svärfar "men du brukar väl tycka om vin?" Ja, svarade jag o sen slutade frågona.
    Efter att vi hade åkt (vi skulle inte sova över) så började de diskutera om jag var gravid (motstridiga alkoholintag hade ju förekommit). Då hade min svägerska tydligen blivit jätteledsen. Detta fick vi veta i fredags när vi berättade för mina svärföräldrar.

    Det känns jättejobbigt att någon annan är ledsen för att jag är gravid. Jag förstår att hon mest är ledsen för att de förlorade ett barn som hon så gärna ville ha, men det är ändå jobbigt. Mitt beslut att inte berätta på 30-års festen kändes rätt, men när sen de andra började spekulera blev det ju fel ändå....


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Gud vilka söta byxor. Men man kan väl inte börja handla redan??? Förra gången lyckades jag hålla mig tills efter UL, men det är ju långt till dess! Det blir nog i början av maj om jag räknar rätt, en hel evighet tills dess ju!

    Storstadsmamma: Varför ska du göra så många VUL och UL??? Jag har för mig att du bor utomlands, men var? Kul att få se bebisen ofta, men det tar ju mkt tid också.


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Storstadsmamma: Jag försöker tänka på att hålla lågt GI, fast med undantag för godis
    Inte helt lämpligt kanske???
    Inte så att jag bantar, men jag vill inte gå upp mer än nödvändigt med tanke på min startvikt (som är för hög för att nämnas här)

    Just nu fryser jag som bara den o är iskall om fingarna. Ska gå o värma mig på en kopp te tror jag.


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Gahh nu har jag precis ätit lunch på jobbet och håller på att somna. Jag behöver verkligen sitta här o skriva journaler men motivationen är sisådär. Får se om jag orkar ända till kl 17


    Mamma till 2-åring
  • Bibabba

    Valter älskar att vara på "da-is" och "leka banen" hela dagarna. Han kommer få vara där de timmar man har rätt till som föräldraledig. Jag har redan en tanke om vilka dagar jag kommer önska, baserat på möjlighet till aktivitet de olika dagarna. Dock vet jag ju inte i vilken utsträckning man kan välja dagar, kan ju inte fråga förrän de vet om att jag är gravid.


    Mamma till 2-åring
Svar på tråden Nr 2 med BF början av oktober, ngn som vill följa med?