• pcalma

    MELATONIN - någon med erfarenhet av denna medicin på barn med sömnsvårigheter, del 2

    För att en licens på melatonin ska godkännas så krävs det att man har provat alla "pedagogiska metoder" o att ha struktur o rutiner på läggningen osv. Även ha provat andra mediciner utan att det har hjälpt/hjälpt tillräckligt.
    Min flicka fick igenom sin licens i dec -07 o då hade hon ännu inte fått sin diagnos.


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma
    Minifer skrev 2009-02-19 07:05:17 följande:
    Hej! Har inte barn (än) men däremot grova sömrubbningar och är livrädd för hur det blir när bebben kommer. Kan få circadian om jag vill men vågar inte ta det nu när jag är gravid eftersom det inte gjorts forskning på hur det kan påverka fostret, men jag är väldigt nyfiken på hur det fungerar. nu har jag inte läst er gamla tråd, men jag smyger alltså in här med en liten undran om hur ni tycker det funkar?
    Det är ju ett kroppseget hormon som man har naturligt i kroppen. Vissa har mindre av det, varav man får sömnstörningar! Jag tror inte att det kan vara farligt för barnet!! Det är ju viktigt att du mår bra med, för att barnet i magen ska må väl!
    Har du pratat med läkaren om det? Säger läkaren att det är okej, då hade jag tagit det!
    Kram
    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Min dotter fick Melatonin när hon var 3 år drygt. Hon får 6 mg till natten. Vi började på låg dos o hade den i 3 veckor, efter så höjde vi lite o hade den dosen i 3 veckor. Så höll vi på tills vi kom upp i 6 mg o fick den effekt vi ville ha.


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Vi ger vid 19 o sen lägger vi henne vid 19.30. Då läser vi bok o ligger sedan bredvid tills hon somnar!
    Var det svåt att få henne att svälja kapslarna? Dela isf på dom o blanda ner innehållet i en tesked yoggi eller något.


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Vi delade Melatoninkapslarna till vår dotter. När vi skulle prova cirkadin så fick vi veta att den INTe fick delas eller krossas, utan skulle sväljas hel!


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma
    madigan skrev 2009-02-20 19:44:19 följande:
    vi har Melatonin, hur vet man då om dom fåri sig allt. Min dotter vägrar dom oavsett hur jag gör.
    Hur gammal är hon? Funkar inte att ha en morot? En belöning av något slag?
    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma
    siamusen skrev 2009-04-04 02:39:29 följande:
    Nagon som vet om man kan ta eye-Q tillsammans med Circadin? Vi har fortfarande inte startat sonen pa circadinet för jag tycker han blev lite bättre ett tag men nu är det kris.
    Det kan du absolut göra!! Vi ger det ihop med Melatonin! melatonin är ett kroppseget hormon så det är ingen fara!
    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Min dotter har fått Melatonin sedan julen -07 med ett uppehåll under några dagar pga att hon skulle göra ett sömn-EEG. Hon var pang bom tillbaka i gamla sömnvanor-dvs inga alls..


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Carro: Jag tycker att du ska ta upp din oro med BVC ang sonens överaktivitet!!


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Vi har aldrig hört det. Varför ska man göra uppehåll då? Är det för att kroppen inte ska prodicera mindre eget melatonin pga att det tillförs utifrån??


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Nej det förstår jag att det måste vara jätte svårt o jobbigt! Vi har BARA positiva erfarenheter av Melatonin. Det förändrade hela vår familjs liv. M mår sååå mkt bättre när hon sover gott med. efter att vi började med detta så sa det pang i hennes utveckling. Hon var jätte efter med talet, o när hon började sova så kom talet. Nu pratar hon som en liten vuxen Underbart!
    Innan Melatoninet så hade vi theralen, men det var jobbiga biverkningar samt att hon var groggy men inte sov hela nätterna ändå!


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Vi testade på första dosen i 2-3 veckor o sen höjde vi, testade ett par tre veckor igen. Vi hamnade på 6 mg o det har hon nu stått på sen dec-07.


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Cirkadin är också Melatonin. Skillnaden är att Melatonin är snabbverkande o Cirkadin ges i depå, det utsöndras under hela natten.


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma
    Petrah skrev 2009-04-27 21:15:04 följande:
    Jag måste fråga igen *suck*  vilken ålder får man ge cirkadin ifrån????????????? och hur många kan man ge samtidigt???????????????????? min 7 åring får nu 2 men somnar inte ändå. han får ju av läkare utskrivet. men jag har ju en nattuggla oxå som är 3 år men kan man ge honom ½ cirkadin tro??
    Vi ger M 6 mg melatonin sen hon var 3,5 år knappt!
    Har med en nattuggla på 3 år (lillebror) men skulle INTE ge utan läkares tillåtelse. Prata med läkaren om lille sonen!
    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Det kanske inte händer så mycket, men det handlar ju också om att det är ett läkemedel o att det är utskrivet till storebror. Vad gör du när hans tabletter är slut? Talar om för läkaren att de har tagit slut fortare än vad du har recept på för att du har gett lillebror av det?
    Det är inte så ansvarsfullt.
    ta inte illa upp! Jag har själv varit i samma sits som du, o är. Lillebror här sover inte heller. Han vaknar kl 03-04 varje natt o somnar inte om! Men jag skulle aldrig ge något utan en läkares tillåtelse.


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Vi höjde inte utan att prata med läkaren! Vi hade regelbunden kontakt under hela tiden. Testade en dos i 3 veckor, höjde sen o testade den i 3 veckor osv.
    Ring till läkaren o be om en teletid o stå på dig då! Sök för lile sonen med. Vi har melatonin o det är svårare att få. Cirkadin behövs ingen licens på ju så det borde du ju kunna få till lillebror!
    Det är tortyr att inte få sova! Ring redan imorgon,allt tar ju såååådan tid, som du tyvärr själv vet!
    Kraam


    Mamma till Orkidé-barn
  • pcalma

    Min dotter får Melatonin för att hon har en grav sömnstörning sen födslen. Hon snittade före melatoninet på 5 tim sömn per dygn o hon sov endast korta stunder, ca 10 min, i taget. En timme max sammanhängande..


    Mamma till Orkidé-barn
Svar på tråden MELATONIN - någon med erfarenhet av denna medicin på barn med sömnsvårigheter, del 2