• Puma86

    Hur bädda spjälsäng?

    Jag har alltid haft en tunn kudde till min son, ända sen han föddes, han har aldrig velat ha täcke dock o vill fortfarande inte ha d, han e snart 14 månader, så ja ser till att ha d varmt nog i hans rum och en go pjamas istället så han ine fryser, är han kall så kan d gå att smyga över en tunn filt bara!

    Men ska du ha nått över din bebis så rekomenderar ja en mindre filt bara som kan täcka lite så den inte fryser, men ja tycker nästan d e bäst med en varm pjamas istället..strumper om d skulle va så att d blir kallt om fötterna, lr heltäckande pjamas!

    Vi hade en sovpåse till sonen när han va bebis, som är som en pjamas fast som d inte e nåra ben på lixom, man knyter åt under fötterna så d blir som en påse lixom, kanon bra!

    Du får prova dig fram lite o se va som passar din bebis bäst

  • Puma86
    JLS skrev 2009-02-19 22:05:04 följande:
    Var bara försiktig och sätt fast täcket ordentligt under madrassen för annars är det ju kvävningsrisk där med, barnet kan hamna under täcket och kvävas. Därför ska man inte ha lösa sängkläder i sängen helst så ja ska du ha det som underlag så fäst det säkert under madrassen. Man kan aldrig vara nog försiktig med sin lilla skatt
    Tänkte pecis skriva desamma!

    Min son sover dick på täcke nu men han är över året så nu e d ingen fara så sett...
    Men ja förstår d där med att man vill ha d ombonat.. men man måste verkligen tänka till en extra gång... d finns mycket som kan va farligt för en sån liten...
  • Puma86

    SötFlöt skrev 2009-02-21 18:46:10 följande:


    Man ska inte ka kudde till nyfödda, möjligtvis en jättetunn handduk i ett örngott. Täcke kommer jag ha ett från ikea, det är ju "spjälsängsstort" men har inte hittat något mindre.
    Man ska ha kudde till nyfödda jo! D e för att förhindra att dom får platt huvud!
Svar på tråden Hur bädda spjälsäng?