• bananna

    Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!

    Någon mer som upplever sig ha en ovanligt gnällig och skrikig bebis? Här kan vi dela med oss av tips på hur man kan muntra upp de små liven. Det är också fritt fram för oss föräldrar att gnälla av oss i tråden, det behöver man ibland;)

    Vår son är snart fyra månader och han har varit väldigt skrikig sedan han föddes. Han är sällan helt nöjd - det som funkar bäst för att undvika gnäll är att bära runt honom, men det orkar man ju inte hela tiden nu när han börjar bli stor.. Han gallskriker dessutom minst 30 min varje kväll. Det börjar ungefär samma tid varje kväll och håller på tills vi till slut får honom att somna, ofta genom att dra honom i vagnen inomhus. Han får liknande utbrott även på dagarna men då går det fortare att få honom att somna. Tips någon?

  • Svar på tråden Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!
  • ummAmira

    Min dotter har kolik och det värsta jag vet är när någon lägger sig i och säger att försök mata henne så lugnar hon sig eller byt blöjan den kanske är full!?!Jag försöker bita ihop och förklara att det har inget med saken att göra och när jag ändå försökt med dessa saker för att bevisa att dom har fel så blir dom så chockade att hon skriker när hon har allt hon behöver!Gud hon har kolik och det enda som hjälper är att bära henne och sjunga eller prata eller hålla hennes uppmärksamhet på något sätt..när hon sen blir lugn har jag fått höra att det är mitt fel för jag har skämmt bort henne när hon var nyfödd med att bära henne när hon pep till..obildade människor det där!

  • novastargaze

    Folk tror att dom kommer med goda råd när det är tvärtom! Min svärmor sa häromdan att jag skämt bort/vant min lilla tjej att amma för länge! HUR kan man vänja ett spädbarn med nåt?? SUCK

  • bananna

    Här har det varit lite aktivitet av både nya och gamla gnällismammor. Kämpa på allihop!

    Jag har lyst med min frånvaro ett tag men inte för att jag blivit inlagd på psyket;) utan för att vi fortfarande har fina dagar här hemma! Det är så skönt och nu hoppas jag att det fortsätter så här. Hoppas ni alla andra också har det fint eller att det snart lugnar ner sig för er också!

  • Morran09

    Idag skrek lillkillen så han tappade luften mitt på gågatan i stan...snacka om att man fick blickar...bara att slänga på sig selen och bära honom hela vägen hem...drog som vanligt blickar det också att gå med lillen i sele och dra en vagn...ibland älskar han att ligga i vagnen och ibland funkar det inte alls

    Gjorde det förbjudna i förmiddags och lät honom sova på magen - oj va gott han sov 2,5-3 h. Han blir så mycket mer harmonisk om han får sova ordentliga pass så det är nog inte sista gången...tittar till honom varannan minut ändå =)

  • nick name
    ummAmira skrev 2009-04-02 00:56:31 följande:
    Min dotter har kolik och det värsta jag vet är när någon lägger sig i och säger att försök mata henne så lugnar hon sig eller byt blöjan den kanske är full!?!
    Vilka idioter det finns va? Jag var på akuten med en av mina tjejer när hon bara var några veckor gammal, hon skrek, skrek, skrek den timme vi satt i väntrummet. Då kommer Mr Ljushuvud fram och kläcker ur sig "Har ni provat att byta blöja?"

    Vad fan - tror folk att man åker in akut och sen visar sig problemet vara att man inte bytt blöja?
  • Mammanna

    haha ursäkta att jag skrattar men vilka idioter det finns... Nä vi tror inte på blöjbyten och ja men visst jag gillar att skämma bort små barn med att mata dom dygnet igenom.. jösses. man undrar ju om dessa människor har egna barn eller om dom dom har bara sov hela tiden..

    Idag har vi haft en SUPER dag hoppas bara att det blir så i morgon med.

    Kämpa på nu mammor, ni klarar det och det är tillåtet att grina när allt känns botten och super jobbigt. Man stärker sig genom att tömma sig också.

    Styrke kramar!!


    ~En i himlen~två i famnen~
  • ummAmira

    nick name skrev 2009-04-02 20:43:18 följande:


    Vilka idioter det finns va? Jag var på akuten med en av mina tjejer när hon bara var några veckor gammal, hon skrek, skrek, skrek den timme vi satt i väntrummet. Då kommer Mr Ljushuvud fram och kläcker ur sig "Har ni provat att byta blöja?"Vad fan - tror folk att man åker in akut och sen visar sig problemet vara att man inte bytt blöja?
    Men Gud vilket pucko!Även om en bebbes blöja skulle vara blöt så är kolikskriket något helt annat.Jadu världen är full av sånna där"jag vet mer om ditt barn"människor usch..
    Med kolikskrik kan man riktigt höra hur ont dom har i magen och min dotter riktigt vrider sig i smärta och magen är helt hård..det är sån hemsk känsla varje gång och man känner sig så otillräcklig.När min mans syster tar henne så blir hon väldigt lugn och det är något som jag faktiskt har bölat över för jag vill ju vara den som kan trösta mitt barn:(
  • Hackemamma

    nick name skrev 2009-04-02 20:43:18 följande:


    Vilka idioter det finns va? Jag var på akuten med en av mina tjejer när hon bara var några veckor gammal, hon skrek, skrek, skrek den timme vi satt i väntrummet. Då kommer Mr Ljushuvud fram och kläcker ur sig "Har ni provat att byta blöja?" Vad fan - tror folk att man åker in akut och sen visar sig problemet vara att man inte bytt blöja?
    HAHA, vi blev bemötta på samma sätt när vi kom in till akuten, efter ca 8 timmars skrik...
  • nassu
    Mammanna skrev 2009-04-01 15:28:23 följande:
    haha känner igen det där så var min älsta grabb med. och farten håll i sig än kan jag lova nästan så den bir värre ju äldre hehe.. Men vad skönt att han kan roa sig lite själv så du sliper springa och bära.
    JAIKS... värre ju äldre de blir :S Lär ju åtm. få bort mammafläsket om jag ska börja springa efter honom mer än i dagsläget ;)
  • spaceylisie

    nick name skrev 2009-04-02 20:43:18 följande:


    Vilka idioter det finns va? Jag var på akuten med en av mina tjejer när hon bara var några veckor gammal, hon skrek, skrek, skrek den timme vi satt i väntrummet. Då kommer Mr Ljushuvud fram och kläcker ur sig "Har ni provat att byta blöja?" Vad fan - tror folk att man åker in akut och sen visar sig problemet vara att man inte bytt blöja?
    Alltså tips öht storknar jag på.

    "Hon kanske behöver en ny blöja??"
    "Är hon kanske hungrig?"
    "Har du testat ge henne bröstet/flaskan?"
    "Har du testat lägga henne på mage?"
    "Har du..." osv.

    NEJ - med en unge som skrikit mer eller mindre i drygt fyra månader - klart som FAN att jag INTE har testat. TACK för att du upplyser mig. *drypande ironi*

    Vad tror folk?!
Svar på tråden Missnöjda/gnälliga/skrikiga bebisar - här gastar vi ihop!