Inlägg från: teasa |Visa alla inlägg
  • teasa

    ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 8 ~*~

    Hej hej... jag hänger med hit jag med... har just läst ikapp ett gång sidor och konstaterat att det är mycket sjuka som går runt.... Den här veckan har Molly varit hemma med vattkoppor, halva 4-års kalaset ställdes in igår, men några vågade sig hit i alla fall. I morse packade jag i ordning Louie och åkte iväg som vanligt. Med 100 meter kvar till dagis hulkade han så konstigt i baksätet, så jag stannade. Visst han kräktes.... det var bara att åka hem igen. Så nu vabbar jag kräkelände och inväntar vattkoppor.

    Välkommen tillbaka Daimis förresten.

  • teasa

    Sarko: Det var lugnt med vattkopporna faktiskt... inte så mycetk prickar, inte så mycket feber och inte så mycket klåda...(gav henne Tavegyl till natten ifall). Idag var hon på dagis igen. Får väl se när nästa drabbas :-S Han har spytt tre nätter, men hoppas jag att vi går en andra "kräkfri natt" tillmötes så han kan gå till dagis imorgon. (Ä rejält trött på att tvätta sångkläder och duscha barn mitt i natten)

    Bussig: Fy....vilken resa. Mitt i är man väl rätt förtvivlad, men det låter som en resa ni kommer skratta åt om några år. Snack om otur.

    1 tu 3: Jag tror ni får en underbar kväll.... om jag får välja skulle jag vilja ha just en sån "lugn" kväll med tjejerna

  • teasa

    Hej hej... jag istämmer med Daimis.... tar bara om hand om allt och somnar gärna vid TVn före 10.

    Sarko: Vattkoppor... jag har ju haft en med vattkoppor och väntar på att Louie ska få... men det är ju inte säkert. Men det sägs ju att det kan bli "mildare" när barnen är små. Molly klarade sig väldigt bra tycker jag. MEN inkubationstiden (eller vad det nu heter) kan vara upp till tre veckor. När det väl kommer är 7-10 dagars hemmavarande att vänta, så varför inte nu när du inte behöver vabba

    Mejja: vad snäll du är.... hoppas att det gick bra hela vägen. Kan vara bra att ha en gentjänst som livlina vid tillfälle.

    Daimis: Lycak till med bebisverkstaden (här är det över.... 2 räcker).

    Trevig helg alla... nu är det vällingdax här!

  • teasa

    Daimis: Jag jobbar 80% och jag tycker verkligen att det är värt det. Ok att vi vänder på kronorna (sambon har dessutom sjukbidrag). det är ju inte direkt livets rikaste dagar nu. Men jag får nästan 2 timmar med barnen efter jobbet innan kvällsmat och nattning.... hade jag jobbat heltid hade det varit dags för det mer eller mindre på en gång. Jag värderar det högre just nu. Sen fyller jag ut med fp i 20% för att inte missa pengar när jag vabbar...

  • teasa

    Daimis: Gött att kunna hämta 15.30 fast du jobbar heltid. Själv skulle jag inte kunna hämta förrän 16:30 om jag gick heltid, så för mig är det stor skillnad. (att jag plockar ut fp är väl en sanning med modifikation. Det är ju inte mycket pengar. Plockar av de sista 180:- dagarna nu.... kommer snart ta ut 60:- dagarna som jag har kvar på Molly.)

    Sommarkläder.... jag kommer nog inte att köpa mycket iår. Jag har fått kassvis av en kompis som har två killar. Här kör vi 98 (ibland 104 på tröjor). Louie är inte direkt någon liten kille. Det skiljer ca 500g mellan mina (och 20 månader)

  • teasa

    Sarko: Jo om jag går 80% och vabbar får jag 80% av 80% lön. Men om jag fyller upp med 20% fp anser Kassan mig som heltidare och då får jag 80% av min heltidslön. Rörigt.... njae gjorde inte så från början men fick faktiskt en lektion av kassans kundtjänst.

    Nollan: Välkommen hem, full med energi!

    Annelitan: Louie mätte och vägde sig när syrran var på 4-års härom veckan. Han var 96 tror jag (kanske 98) och vägde 18 kg ungefär. Han har två kompisar på dagis som också är födda i oktober och han ÄR stor det är bara att inse .

    Jag ska på anställningsintervjuv på fredag.... känns konstigt! Jag firar 9 år på min nuvarande i dagarna och att chansa på ett nytt jobb i dessa varsel tider..... ja.... jag vet inte. Om inte annat kan det vara skönt att mäta sig lite på arbetsmarknaden. Lite pirrigt är det hur som helst.

    1 tu 3: Tänk så lite shopping kan vara balsam för både kropp och själ. (hehehe)

  • teasa

    Sarko: Törs knappt tala om vad det är för jobb.... ska iväg först tror jag..... jag kanske avslöjar det senare. *hihi* Det går säkert bra.... eftersom jag sitter säkert idag kan jag ju gå på intervju med ett större lugn.... inte som när man är arbetslös. Jag tar det som det kommer mer tror jag.

  • teasa

    Intervjun: jo det gick väl ok, men det var en heldag ihop med 5 andra sökande och vi fick både enskilda och gruppuppgifter att göra. Men som vanligt kommer man ju på en massa kloka saker i efterhand som man skulle ha sagt. Vi får väl se om det ens blir aktuellt.... bara av att gå dit kommer man ju på en massa saker som faktiskt är rätt bra med jobbet jag har. Lite läskigt är det allt.... jag har trots allt 9 år där jag sitter och byter man jobb hamnar man ju sist på LAS listan.

    Annars inte så mycket nytt... jag tvingade just Molly att vila middag så hon skulle orka med att kolla lite på melodifestivalen ikväll.... får väl se om det går.

  • teasa

    Sarko: instämmer med Mejja först var det bara en koppa.... sen gick det sabbt innan det blev fler och sen kom febern. Eftersom kopporna får en liten blåsa.... var det ingen tvekan om vad det var.

  • teasa

    Go'kväll tjejer... några minuters tystnad under bolibompa *puh*

    Sarko: Så det blev vattkoppor.... några Mollys småplitor kan man ana fortfarande efter mer än en månad. Vi hade nog väldig tur med klådan... jag gav henne Tavegyl på nätterna och på dagarna verkade hon inte bekymras så mycket. Jobbigt att få nej på jobbet du sökte.

    Bussig: Skönt att det inte blev nån magsjuka.... det önskar jag inte ens mina värsta fiender.... *Huhu* Håller med om att det blir sjukt lite påhittat sen barnen kom till världen. Vi hittade på en del med med bara Molly men sen Louie kom..... inte mycket.

    Härligt med alla knoddar som snackar... här har det börjat hända liiite, men utomstående behöver fortfarande tolk för att förstå blandningen mellan ljud, gester och halvord

  • teasa

    IKEA en lönehelg...... ALDRIG I LIVET! Jag hör inte till dom som trivs i långa köer och stora shoppingsamlingar.

    Nollan: att du orkade *puh* Klappa dig själv på axeln och var stornöjd med bedriften... det tycker jag. Ibland kan jag få tokspel bara av att hämta kidsen på dagis och försöka få hem dom.... (med påklädning och allt).

    1tu3: ha så mysigt ikväll och ta hand om er nu du och gubben... det behöver ni.

    Sarko: Jag ser också att Louies vilja växer så det knakar och han bara tokvägrar vissa saker oftare och oftare.... hör väl till åldern :-S Men fy f-n när det blir med allt.

    Annars är det inte mycket på gång här... en fjärde snöskottning på 2 dagar är väl det största (ihop med att köpa lördagsgodis kanske )

  • teasa

    Hej tjejer. Vill passa på att visa mig. Jag har följt er i bakgrunden ett tag.

    Bussig och Annelitan, jag tänker på er!

    Sarko: Lycka till idag igen då!

  • teasa

    Sarko: GRATTIS!!!! Vad kul!

    Skulle precis vinka tillbaka till er. Har följt era diskussioner om pappor och föräldrar de senaste dagarna och lidit med er. Själv är jag lyckligt lottad och har inget dödsfall eller skillsmässa i famljen. (har till och med alla 4 mor och far föräldrarna kvar i livet). Jag har alltså inte haft så mycket att tillägga.....

    Solkräm: mja jag följde lite debatten förra året, men till slut gick jag till Apoteket och hon rekommenderade en.... den fick det bli.... jag har svårt för att nappa på alla varningar som dyker upp här och var.... om mat, om krämer,om godis, om E-tillsatser.... ja ja ja brukar jag tänka. Inget är bra i för stora doser :S Kanske lite slappt, men man kan inte oroa sig om allt.

  • teasa

    Bussig: skönta att läsa att du mår bättre..... det måste ha varit en riktigt pärs.....

    Sarko: På jobbet.... hör du.... det låter rätt bra va?

    Daimis: Jag bor utanför tätbebyggt område och har en stor tomt..... skulle inte kunna tänka mig ett liv i lägenhet med två små.... nu är vi i princip ute från att vi kommer hem till det är dags för kvällsdusch och saga. Nu när Louie blivit såpass stor kan jag till och med släppa ut honom och Molly under bevakning.... man behöver ju inte vara med att leka numer (vilket jag tycker är rätt skönt, får man säga det).

  • teasa

    Kikar också in en snabb sväng.... njuter at en helt underbar helg här..... det blev ju som en liten minisemester. Varmt och skönt och nästan 4 dagar ledigt.

    Familjen var och tittade på majbrasa i torsdags (de tänder alltid en i"byn"). Vi funderade lite på hur det skulle gå... det började kl 19 nämligen och barnen som alltid lägger sig mellan 19 och 20. Men som det blev.... De lekte och sprang runt med alla andra barn, fikade och grillade korv... inget gnäll, inget bråk, ingenting. Louie hittade en ny bästis som var 4 dagar äldre Kl 22 lade de sig och somnade förstås direkt. Det var sååååå skönt, en riktigt bra familjekväll!! Det krävs så lite för att man ska tycka att det blev lyckat (Ville bara dela med mig ev en positiv känsla)

  • teasa

    Hej tjejer,
    Fick reda på att jag inte fick jobbet som jag var på anställningsseminarium för, nu i veckan. Jag blev speciellt ledsen för det. Ok att jag tycker att mitt kontorsjobb är pest av och till, MEN jag har det bra. 80%, flextid och rätt fria arbetstider.... det mesta går att lösa liksom. Jag har superbra arbetskamrater också. Jag har jobbat 9 år på samma ställe och känner mig lite säker just nu i dessa varseltider. Däremot var det nog lite nyttigt .... för hela situationen med intervju för ett nytt jobb fick mig att tänka över min nuvarande situation

    Annars.... inte mycket nytt... periodvis bara rullar allt på och jag tycker inte man hinner något. På söndagarna kan jag sitta och fundera på vad vi gjort i helgen....och konstaterar inget speciellt. Snacka om att livet står lite på Hold nu.

    Jaja... ha en skön helg i solskenet nu!

  • teasa

    Mejja: Grattis, jag hoppas verkligen att vi får en liten januaribebis här i tråden.

    Bussig: Lider med dig.

    1 tu 3: Kul med jobb! Vad jag minns mest när jag började jobba efter barnen var att det var såååå skönt att får vara sig själv igen (inte mamma) och bli uppskattad för andra saker än familjestuff. Hoppas att det blir bra

    Sarko: Skönt att du kommit ur "det jobbiga"...

    Såg att ni snackat tandläkare.... vi var på första besöket redan när Louie fyllde 2 år.... jag trodde det var samma överallt... men så var det visst inte.

    Vi var på BVC på 2,5 års förra veckan... de är lite komiskt för Louie vägde precis lika mycket som Molly på sin 4 år kontroll, 18,4 kg. En lite tungviktare har jag här Annars gick vi väl igenom med godkänt betyg. Äntligen har skrutten börjat snacka lite också. Vilken skillnad det har blivit både för honom och för oss. Han blir så lycklig när han kan göra sig förstodd, så han säger gärna samma sak minst 5 ggr.

Svar på tråden ~*~ 30+ som fick barn i oktober 06, del 8 ~*~