• callimero

    Beviljad bruttolöneavdrag, men nu vid försök 2 säger de NEJ!

    Det låter helmärkligt.


    Kontakta skattemyndigheten och be att få skriftlig förklaring att slänga upp!
  • callimero
    Birgitta2 skrev 2009-02-27 11:43:26 följande:
    Arbetsgivareavgift dras ju på den totala bruttolönen, dvs den du egentligen har. Åtminstone gör jag det på de få löner jag hanterar.
    Ja, men man drar väl av kostnaden PÅ bruttolönen?
    Så här står det på min lönespec:
    bruttolön
    -läkarvård
    -skatt
    Du tjänar på det då skatten blir lägre! 
  • callimero

    Usch vilken röra detta är. Jag fick följande mail skickat av en medkämpe här på FL som varit i kontakt med Skattemyndigheten flertal gånger. Hoppas det kan hjälpa?


    Självklart vill jag hjälpa till med namn till personer på skatteverket. JAg vet hur frustrerande det är att ringa dit och ingen vet vad man pratar om. Vet inte hur många jag pratat med där. Ingen vet nåt om detta och måste ta reda på det och ändå kommer de till olika slutsatser. Men nu har ju en "expertgrupp" godkänt det. Klistrar in hela mailet som kontaktpersonen min arbetsgivare har på skatteverket skickade till arbetsgivaren nedan:

    "Du har ställt en fråga om skattekonsekvenser om arbetsgivaren betalar kostnad för provrörsbefruktning för en anställd. 

    Enligt svar som jag fått från Skatteverkets expertgrupp för arbetsgivarfrågor blir denna förmån skattefri för den anställde om arbetsgivaren betalar den faktiska kostnaden, ingen subvention får då utgå från offentliga medel. Det spelar ingen roll vem som utför åtgärden, landstinget eller privat vårdgivare, så länge det är den faktiska kostnaden som betalas. 

    Förutsättning för skattefriheten är att arbetsgivaren betalar vårdgivaren direkt, om fakturan är ställd till den anställde eller arbetsgivaren spelar ingen roll. 

    Om arbetsgivaren vill kompensera kostnaden genom att göra ett bruttolöneavdrag är detta OK. 

    Hälsningar 
    Mats Jangefors
    "
    Han heter alltså Mats Jangefors och sitter på Skattekontoret i Jönköping. Telefonnummer: 010-5798339. Han har bara min arbetsgivare pratat med, inte jag.

    Den jag talat med som jag har namnet på är Annette Jansson, telefon 0431-417050. 

    På sidan 53 i Skatteverkets skrift "Information för arbetsgivare" SKV454, står det även skrivet vad som gäller. Jag tyckte det var solklart när jag läste där, men det var detta som de två skattekontoren tvistade om hur man skulle tolka och som en expertgrupp fick tolka vad som gäller. Men det kanske räcker att hänvisa arbetsgivaren till denna skrift till att börja med.
Svar på tråden Beviljad bruttolöneavdrag, men nu vid försök 2 säger de NEJ!