• Anonym

    Betala halva hyran vid separation?

    Anonym (rådvill) skrev 2009-03-12 13:17:26 följande:


    Nej det hade han naturligtvis inte. Men frågan e om jag ska ska stå och betala alla 3 månader.
    Om ni har ett kontrakt med 3 månaders uppsägningstid på så TROR jag att du får vara med att betala halva hyran även om du flyttar ut.
    Men nu verkar det ju som om han upprättar ett nytt kontrakt med värden eftersom han tydligen ska få en lägre hyra, då blir det ju hälften av den nya hyran?
    Låt säga att det var meningen att ni båda skulle flytta, ni har ju fortfarande 3 månaders uppsägningstid och i det fallet skulle ni båda tvingas stå med både den gamla och er nya hyra för varsin ny lägenhet.
    Vad han gör EFTER dom tre månaderna är ju hans bekymmer vare sig han bor kvar eller inte, men det är ditt val att flytta innan uppsägningstiden gått ut.
    Se till att prata med värden du också, så att du med säkerhet vet att lägenhetskontraktet ni har nu verkligen sägs upp! Din kille får själv upprätta ett nytt kontrakt med honom om han nu ska bo kvar.

    Jag har själv varit i den situationen men då gällde det ett hus som vi båda hade lån på. Mitt ex förhalade försäljningen och överhuvud taget vägrade att sälja så jag tvingades betala både min del av huslånet OCH driftskostnader. I mitt fall fick jag papper från min bank hur mycket jag skulle betala varje månad då exet gärna ville hitta på egna passande summor :)
Svar på tråden Betala halva hyran vid separation?