Inlägg från: mammamys06 |Visa alla inlägg
  • mammamys06

    Är folk verkligen så ovetande...?

    Mmmm, Vi bodde ovanpå en pizzeria för några år sedan och när vi varit med i lokala tidningen om vår adoption så frågade han varför vi inte ville ha egna barn. Vi sade att vi ville ha egna barn tillsammans och att vi skulle få det också när vi adopterade. Han skakade på huvudet och sade att nej, nej, det blir aldrig ert riktiga barn, aldrig, blod, sade han, blod handlar det om! Jag svarade att nej, det handlar om hjärta, det handlar om hjärta!

    Jag fick förklarat av en man från samma land som pizzabagaren om hur viktigt det är med blodsband och att föra gener vidare i deras kultur och det är svårt att förstå för många....

    Trist!

    Sedan när vi kom dit igen några år senare med sonen så sade de, nämen fick ni ett eget barn i alla fall, han är ju perfekt, så lik sin far. Jag sade att ja, visst är han perfekt, barn ifrån Vietnam är perfekta!!!


    Att dricka kaffe utan mjölk är som kärlek utan kyssar- INTE kul!
  • mammamys06

    Nu börjar ju invandrare gå utbildningen för blivande adoptivföräldrar har jag märkt, och de har uttryckt att det suttit långt inne och nu kan de inte inte förstå hur de kunde tänka som de gjorde, det är bra


    Att dricka kaffe utan mjölk är som kärlek utan kyssar- INTE kul!
  • mammamys06
    morgonsolan skrev 2009-03-17 18:35:54 följande:
    Jag har stött på två invandrarfamiljer som vill adoptera, men för båda gäller att de uteslutande kan tänka sig enskild adoption, från sitt eget ursprungsland. Vi pratade lite om varför, och en stor anledning var att deras släkt i ursprungslandet aldrig någonsin skulle ta till sig någon som var varken "blod" eller kom från landet! De skulle helt enkelt bli totalt utfrysta.Att det är så, beror ju naturligtvis på djupt rotad kultur och tradition. Men jag kan inte låta bli att tänka på hur det blir för oss som adoptivfamilj, att resa utomlands till t, ex något av de här länderna. Kommer de att se ned på oss, eller få vårt barn att känna sig ifrågasatt?
    Man får vara beredd på det, det kommer alltid finnas personer som inte förstår, som inte vill förstå eller som helt enkelt tycker adoption är fel.
    Att dricka kaffe utan mjölk är som kärlek utan kyssar- INTE kul!
  • mammamys06
    Ethi skrev 2009-03-21 09:30:01 följande:
    Håhåjaja, ja även infödda svenskar kan vara så ovetande insåg vi igår... Det börjar bli dags för storebror (nyss fyllda 4 år) att börja förskola några timmar i veckan, så vi var igår och hälsade på på en förskola här i närheten. Rätt långt in i besöket kom det upp att barnen är adopterade, då kvinnan vi pratade med tyckte att det väl var dags för lillebror (16 mån) att börja han med. Nja, menade jag, vi har ju bara haft honom i åtta månader ännu så jag kommer att vara hemma i alla fall 1,5 år till med honom. Ja, de är födda i Etiopien alltså. De är adopterade. Jag berättade att lillebror var 8 mån när vi fick honom och storebror 5 mån. Tio minuter senare frågade hon försynt:-Är de tvåspråkiga?
    Fast det är ju inte så ovanligt att man även med adopterade barn börjar dagis runt året hemma så det är ju inte konstigt att hon frågade er det. Och kanske hon undrade om ni var tvåspråkiga så barnen också var det eller att i andra afrikanska länder så pratar man ju engelska och många försöker ju behålla den, kanske hon hade tankar på det innan? Kanske inte ska döma för hårt ändå?

    Det är få som faktiskt kan vara hemma så länge som du varit med ditt första barn så jag tycker inte det var dum fråga faktiskt.
    Störst av allt är kärleken
  • mammamys06
    VNmamma skrev 2009-03-21 17:35:15 följande:
    Det är intressant, det där att vissa tror att människan föds med ett färdigutvecklat språk. Att det finns ett slags språkembryo som utvecklas av sig självt oavsett var i världen man befinner sig.Vet också att en del tror att det förhåller sig så med religion, att man föds kristen, buddist, etc. Vill minnas att tom adoptivföräldrar talat om det på det sättet, här på FL.
    Ibland när jag möter personer som inte vet mycket om adoption och som undrar över sonens bakgrund och frågar om han är tvåspråkig så brukar jag svara att ja, min vietnamesiska är inte så bra...Då hajar de till och skrattar åt sig själv, de kommer liksom på att oj, vilken dum fråga....
    Störst av allt är kärleken
Svar på tråden Är folk verkligen så ovetande...?