Nina Ljholm skrev 2009-04-04 09:45:42 följande:
Skulle man kunna få receptet/sidan du hittade detta på !?
Hittade det i en tidning för några år år sedan men kan skriva här:
(Jag rekomenderar att ni börjar med punkt 2 först!!! den tar längst tid att stelna till)
(och gör ett par extra då dem lätt kan gå sönder när man pillar ur ballongen.)
4-6 st
äggen
300gr mörkchoklad
6 ballonger
Fyllnig
2 ägg
1/2 dl strösocker
100 gr vitchoklad
1 dl vispgrädde
1 färsk eller konserv aprikos/persika.
1. smält chokladen, lägg 6 små klickar på ett bakpapper, blås upp ballongerna till ägg storlek, ca 5 cm i diameter, doppa ballongen till drygt h'lften eller 2/3
del.ställ dem i choklad klicken för att stelna i kylen.
2. fyllning: vispa ägg och socker vitt & pösigt. Smält den vitachokladen försiktigt över vattenbad. Rör ner den i äggsmeten. Visoa sedan grädden och vänd ner den i smeten. Fyll en spritspåse med moussen och låt ligga i kylskåp ett par timmar.
3. Klipp av knuten på ballongerna och lossa försiktigt restan med hjälp av fingret, spritsa chokladmoussen i äggen och lägg en aprikos/persika klyfta på varje.