• smultronrt

    Inga njurar eller urinblåsa!!

    Finns det några som gjort Abort pga att det inte fanns några njurar och urinblåsa (eller ev könsorgan) På mig upptäckte de nämligen inte dessa fel och jag undrar om det går att upptäcka..

    om ni har det så är földfrågan i vilken vecka upptäcktes det. blev ni flyttade på UL (tänkte sista mensen V.S. UL ) ??? 

    Själv hade jag dröm graven.. allt var jätte bra men jag blev flyttad 6 veckor på UL.. de avfärda det och sa att mensen hoppat över.. Jag trode på dem och gick vidare i graven.. enligt mensen skulle jag föda 28 mars och enligt UL 6 maj.. den 23 mars kom värkarna igång.. de satte dropp och stoppa värkana.. den 25 mars föde jag ett barn som jag senare fått veta var en flicka.. då hon föddes utan kön, njurar och urinblåsa.. Min dotter Robin Leslie dog den 28 mars i mina armar.. 

    Har jag blivit felbehandlad och är det däför detta har hänt.. skulle de kunna upptäckas på UL.. Jag hoppas någon kan hjälpa mig!!! 


    DET BLEV EN TJEJ
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-03 10:51
    Ni får gärna tala om vilket lansting nu tillhörde under UL med. Vilket kan vara bra för oss att veta vid utredningen!!! Tack
  • Svar på tråden Inga njurar eller urinblåsa!!
  • RebeccaR

    Jag frågade när jag var på UL igår om detta med njurar och urinblåsa. Enligt min BM vill man se att det finns en urinblåsa med urin i på UL. OM de inte kan se nån urinblåsa, så väntar de en stund, utifall bebben nyss kissat... Annars så får man göra ett nyt UL sedan. Det ger ju inte er Robin tillbaka, men jag hoppas att du kan få mer klarhet i varför de inte såg något på UL!
    Kram


    *Ängeln Aaron* Lilla Turid och bebbe i magen
  • nano
    smultronrt skrev 2009-04-09 17:23:02 följande:
    Jag tror inte de skulle ha missat det i mitt fall. Jag gjorde 8 ultraljud1:a v 19 som visa sig vara v 132:a v153:e v 204:e v 225-8 v34 dagrna innan jag födde
    Det är ju helt vansinnigt om de skulle ha missat det! Hoppas verkligen att du får ett ordentligt svar. Kan inte ens förstå hur ont det måste göra i dig just nu.
  • BlommyNess12

    Här kollade de urinblåsan, hon visade t.o.m att den var full och påpekade att bebis var förmodligen kissnödig..
    Hon tittade också efter könsdelar, och bad oss vända bort blicken om vi inte ville veta vad det var för hon skulle se efter att allt var ok och stod rätt till..
    Beklagar det som hänt och hoppas att du får hjälp av min och andras utsagor i din kamp!

    Detta UL utfördes på Sundsvalls Sjukhus i Västernorrland
    (Landstinget Västernorrland)

  • Gosemysan

    Beklagar det som hänt er! Vår lilla dotter hade polycystiska njurar dvs missbildade njurar och detta upptäcktes vid första UL i v 19 på MAS i Malmö. Utan fungerande njurar så kissar inte barnet och mängden fostervatten var jätteliten. Utan fostervatten så utvecklas inte lungorna som de ska. Vi blev rådda att göra abort, vilket vi också gjorde i v 20. Saknar henne oerhört sedan dess men jag vet att vi gjorde det rätta för hennes skull.

    Det är inte lätt att vara stark i sådana svåra stunder men jag önskar dig all kraft för att orka vidare.

  • sarakr

    När jag var gravid med mitt senaste barn så hade jag mycket lite fostervatten och det första de tittade efter var om barnet hade urinblåsa och njurar. Och det kunde de se att han hade och detta var i skövde och på östra i göteborg.
    Jag gjorde flera ultraljud och de kunde se organen fasten bliden var så dålig. Har man nästan inget fostervatten så är det väldigt svårt att se barnet. Det är vattnet runt barnet som skapar kontrasterna på ultraljudsmaskinen och gör så att läkaren kan se barnet.

  • smultronrt
    sarakr skrev 2009-04-19 18:04:48 följande:
    När jag var gravid med mitt senaste barn så hade jag mycket lite fostervatten och det första de tittade efter var om barnet hade urinblåsa och njurar. Och det kunde de se att han hade och detta var i skövde och på östra i göteborg. Jag gjorde flera ultraljud och de kunde se organen fasten bliden var så dålig. Har man nästan inget fostervatten så är det väldigt svårt att se barnet. Det är vattnet runt barnet som skapar kontrasterna på ultraljudsmaskinen och gör så att läkaren kan se barnet.
    Kanske var pga av att jag hade lite vatten som bilderna var så suddiga då..  Men de sa inget om att jag hade lite vatten.. tror inte ens de kolla det..
    saknar min dotter 25/3 - 28/3 09
  • Sasseluring

    Jag har avbrutit 2 grav i v20 på grund av att både njurar och urinblåsa saknas. Så visst kan de upptcäka det, men inte innan en halv graviditet!!!!
    När vi gick igenom samma helvete för andra gången så tvingade vi till oss en genetisk undersökning och det visade sig att vi har en gen som spökar. Tillståndet kallas "renal dysplasi". För oss innebär det en risk på 50% vid VARJE grav.

    Med hjälp av familjeliv hittade jag professor Selbing som har crocuskliniken i Linköping. Han har mätistrument för att kunna se njurar o urinsystem så tidigt som v14. Vi var hos denna underbara människa i januari och nu ska vi få en liten kille i juni!!!!  Jag kan vamt rekomendera honom. Hans ultraljud var verkligen något utöver det vanliga!

    Beklagar sorgen och att ingen kunde upptäcka felet tidigare!!!!
    Min inbox är öppen om du undrar över något!

    *KRAAM*

  • annlu748

    Mina tankar går till er Robin och till dig och dina nära!!!


    På mitt ul i denna graviditet ( förra graviditeten minns jag inte att bm sa något om organ alls, det var hösten 06) så kollades alla organ och pratade om dem och nämde dem allteftersom. Mängde fostervatten talade bm också om. Känns verkligen som ett fruktansvärt misstag har begåtts, jag var i v 19 då jag gjorde ul.
    Danderryds sjukhus -  Stockholms län
Svar på tråden Inga njurar eller urinblåsa!!