Inlägg från: Ghettomamma |Visa alla inlägg
  • Ghettomamma

    Flickskolor/pojkskolor

    Saknar verkligen skolor som skiljer pojkar och flickor åt i mellanstadiet och uppåt,har för mig att det är förbjudet enligt svensk lag...Detta är ju lite konstigt numera i dessa tider av friskolor med alla möjliga inriktningar.
    Har läst forskning i ämnet och både flickor och pojkar gynnas av detta,det blir bättre arbetsro,bättre studieresultat,bättre sammanhållning och både flickor och pojkar förbättrar sina kunskaper i ämnen som traditionellt anses "passa bättre" för det motsatta könet.
    Finns det någon som vet något om ämnet,te.x var politiker står i frågan eller om det händer något för att häva förbudet?
    Med tanke på hur mycket tafsande och trakasserier som förekommer från killar mot tjejer(och ännu värre!) så skulle det vara skönt att veta att man slipper utsätta sin dotter för detta.
    Kan bara se fördelar med detta!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-08 01:30
    Är det verkligen ingen som har åsikter om det här?Tycker alla att det ska vara förbjudet?Konstigt.Sekter som Livets Ord får ha skola,men det går inte för sig att skilja könen åt i en skola,än en gång,konstigt...

  • Svar på tråden Flickskolor/pojkskolor
  • Ghettomamma
    morzan4 skrev 2009-04-06 23:48:12 följande:
    Förstår inte riktigt vad man skulle vinna på det när det gäller trakasserier från pojkar mot flickor... Tjejer är ju inte speciellt kända för att vara snälla och generösa mot varann i den ålldern! Det förekommer mobbing och trakasserier likväl mellan tjejer som mellan killar och tjejer. Personligen vill jag ha det som det är. Jag tror att det är bra för både tjejer och killar att lära känna det motsatta könet på ett naturligt sätt redan från yngre år.
    Men det kan man göra utanför skolan då,eller hur?Bemöt mina argument,tack.
  • Ghettomamma
    BlommyNess12 skrev 2009-04-06 23:56:12 följande:
    Tror på blandade klasser. Avskydde könsuppdelning i skolan, t.ex tjejgympan, tjejsnacket, tjejgrupper osv. Tjejer är så fruktansvärt elaka!
    Kanske för att de konkurrerar om killarnas uppmärksamhet?
  • Ghettomamma
    BlommyNess12 skrev 2009-04-07 00:03:15 följande:
    Nej, vilka killar fanns på tjejgympan t.ex?Tjejer är elaka med varandra, och jag måste säga att jag aldrig trivts särskilt bra i sällskap med andra tjejer. Killarna var mycket lättare att umgås med; blev dom osams så bråkade dom, sen blev dom sams.Tjejer som blev osams; bråkar, pratar bakom ryggen, skrattar när man går förbi, förlöjligar en, ropar saker efter en i korridorerna, kommenterar alla skavanker man har, viskar, tisslar, tasslar, fryser ut en.. osv
    ...och jag tror att ett av sätten att minska på detta (om du läste trådstarten) är att bara ha flickor/pojkar i skolan,det blir en annan sammanhållning...
  • Ghettomamma
    Ghettomamma skrev 2009-04-07 00:10:09 följande:
    men du kanske är bög?
    ...bara ett prov på min sjuka humor...
  • Ghettomamma

    Kom igen nu då!Ingen som vet nåt eller är intresserad?

  • Ghettomamma
    BlommyNess12 skrev 2009-04-08 19:55:12 följande:
    Citat ur artikeln "Vi är inte rädda att säga vad vi tänker och kan göra saker som vi inte skulle göra om det var pojkar där." gör mig mörkrädd. Ska vi inte lära våra döttrar att helt enkelt ta för sig även i närheten av män eller ska vi signalera att det är fel?
    Nej,men se på verkligheten nu...Att stärka tjejer som grupp ,skilt från pojkar kan väl vara en början på att vilja/våga ta för sig.Dessutom slipper man bli trackad och avbruten hela tiden...
    Anser du att det alltid är fel att dela upp efter kön?
  • Ghettomamma
    Meli skrev 2009-04-08 21:17:42 följande:
    GhettomammaJag har svårt att se det som en början, när det är något som är avslutat. Det har ju varit så i Sverige.Jag tror inte att flickor blir trackade och avbrutna hela tiden. Det är inte så det går till. Men din signatur Ghettomamma gör ju att man tänker att du bor i ett ghetto, och de skolorna är ju ofta ökända, bla för att svenska flcikor trackaseras av en del utländska pojkar. Då förstår jag att du känner att du vill dela upp efter kön för att komma undan detta. Men det är inte så i skolorna över lag, utan så grova problem är ju främst i just skolor i de sk ghettona.
    Åååh nej,det är inte någon skillnad på skolor angående detta!!!Jag har gått både i "ghettoskola" och "svenne/lantis skola",det var mycket värre på landet!
    Där fanns det typ 2 adopterade elever på hela skolan, men killarna var förjävliga.
    Både rasister och mansgrisar i överflöd,hade man som tjej åsikter så var det en kamp varje dag att uttrycka dem ,snälla dra inte förhastade slutsatser...Har du läst artikeln jag länkade till? Det finns alltså FORSKNING om detta med könsuppdelade skolor som visar på att det blir mindre könsstereotypt beteende. Jag vill inte återgå till "husmorsskolor" för tjejer!Ok?
  • Ghettomamma
    BlommyNess12 skrev 2009-04-08 19:50:53 följande:
    Alltså artikeln är ju klart vinklad, och dessutom så vill jag se forskning som stöder ditt argument. Alltså seriösa forskningsartiklar.Och jag tror inte heller att politiker skulle våga införa enkönade skolor, då det skapar en klyfta mellan män och kvinnor.
    ...så du menar att det inte finns någon klyfta mellan kvinnor och män redan?
Svar på tråden Flickskolor/pojkskolor