Inlägg från: mammamys06 |Visa alla inlägg
  • mammamys06

    hemutredning samtidigt som vi försöker få biologiska barn

    Samma erfarenheter här som beskrivs i inlägget ovan. Vi har valt att vänta nu med utredning för syskon då jag blivit gravid (utan medicinsk hjälp) flera gånger efter hemkomst med sonen från Vietnam men det har slutat i missfall. Vi hade heller inte känt oss bekväma med att mörka eller ljuga om något sådant inför en utredare. Jag hade istället valt att ställa mig i organisationskö hos en eller flera adoptionsorganisationer, sedan ringt kommunen för att höra om det är kö för att få starta en hemutredning. Om det är lång kö så hade vi ställt oss i den kön, är det inte kö så hade vi sagt att vi hör av oss längre fram, gjort IVF medan kötiden hos organisationerna tickat på (ofta flera års kö för att få skicka papper till landet om man inte kan tänka sig och om man inte passar in på Kinas krav), gått föräldrautbildningen,(många utredare har som krav på att innan man börjar hemutredningen så ska man ha gått föräldrautbildningen) om IVF inte funkar eller om man känner att vi vill inte göra det mer så ringer man kommunen då och startar utredningen som tar ett par månader att genomgå tills man har fått sitt medgivande. På så sätt har man kört med öppna kort och man har inte mörkat något men det har heller inte dragit ut på tiden eftersom köerna ser ut som de gör och ni har försökt under tiden men inte under utredningen för adoption.

    Lycka till!


    Störst av allt är kärleken
  • mammamys06

    Vill bara varna för att många utredare vill absolut inte starta utredningen om man fortfarande håller på med IVF. Det får man vara beredd på, att utredaren säger att ni får återkomma när ni är färdiga med IVF. De vill att när man väl börjar med adoptionsprocessen aktivt så ska man fokusera helt på att det är adoption man vill få barn igenom och att det är det man satsar på fullt ut.


    AnnaGee skrev 2009-04-14 21:45:28 följande:
    Vi har har gått parallella spår samtidigt, dvs försökt få egenfött barn samtidigt som vi har ansökt om adoption. Däremot har vi INTE mörkat någonting utan varit helt öppna med att ett biologiskt eller adopterat barn är precis lika välkommet. Vi vill helt enkelt bli föräldrar så snart som möjligt och optimera våra möjligheter, vilket vår adoptionsutredare var helt införstådd i. Nu har IVF inte varit aktuellt i vårt fall, eftersom min diagnos är upprepade missfall.
    Störst av allt är kärleken
  • mammamys06
    Mysmamman skrev 2009-04-15 19:12:49 följande:
    Vilka spännande kommentarer jag fått..tack! Någon mer som fortsatt försöka parallellt med adoption? Eller någon som fått direkt avslag på adoption när ni sa att ni skulle försöka att bli gravida?
    Jag har inte råkat ut för det själv men jag har flera vänner som gjort det, man får inte avslag pga att man håller på med ivf, så långt går det inte så det går upp i nämnden utan utredarna ville inte starta någon utredning förrän man lagt IVF bakom sig.
    Störst av allt är kärleken
  • mammamys06

    Klart ni ska berätta och lägga utredningen på is - får du missfall vilket jag verkligen inte hoppas och tror att du får- så tar ni upp utredningen igen, annars ligger den på is tills ni vill ha syskon och kan då adoptera det lite äldre barnet som ni nu drömt om! Det ena behöver inte utesluta det andra och står ni också som adoptionssökande hos en organisation så kommer ni ju i så fall när det är dags för syskon kanske kunna skicka er ansökan ganska direkt då ni har bra kötid! Vi adopterade först och nu är jag gravid, tycker det är fantastiskt att få uppleva båda sätten att bli föräldrar på!


    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
Svar på tråden hemutredning samtidigt som vi försöker få biologiska barn