• Mysmamman

    hemutredning samtidigt som vi försöker få biologiska barn

    Hej!

    Nu har jag tittat runt på det här forumet ett bra dag och märkt att ni sitter inne med så mkt information.En tanke att få adoptera har alltid funnits hos mig och min man. Men det är först nu när vi upptäckt att vi inte kan bli gravida på naturlig väg som det känns mer verkligt. Vi har nyligen anmält oss till en adoptions-organisation. Men hur är det, "får" man fortfarande försöka att bli gravid på vänligt sätt (hormoner, ev IVF) när man påbörjar hemutredning? Biologiskt eller adopterat barn spelar egentligen ingen roll, men visst skulle det vara fantastiskt att bli gravid så att vi slipper vänta och längta så mycket efter vårt första barn.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-04-13 11:16
    Hamnade i fel forum. Vi är intresserade av adoption som ni säkert förstår.

  • Svar på tråden hemutredning samtidigt som vi försöker få biologiska barn
  • Pulkåkarn

    Vi la upp taktiken så här: Vi ville inte ljuga för vår utredare utan bestämde oss att berätta att vi gjorde parallella IVF om hon frågade. Hon frågade inte :-0.
    Efter att vi berättat om div trassel med bla X odyl så tänkte väl hon att ingen vettig människa vågat fortsätta med fler IVF.
    De IVF vi gjorde under utredningen var de minst betungande och minst ångestladdade av alla de vi gjort. Det kändes plötsligt som det kvittade hur det gick. Det enda jag var rädd för var ett nytt X.

  • mammamys06

    Vill bara varna för att många utredare vill absolut inte starta utredningen om man fortfarande håller på med IVF. Det får man vara beredd på, att utredaren säger att ni får återkomma när ni är färdiga med IVF. De vill att när man väl börjar med adoptionsprocessen aktivt så ska man fokusera helt på att det är adoption man vill få barn igenom och att det är det man satsar på fullt ut.


    AnnaGee skrev 2009-04-14 21:45:28 följande:
    Vi har har gått parallella spår samtidigt, dvs försökt få egenfött barn samtidigt som vi har ansökt om adoption. Däremot har vi INTE mörkat någonting utan varit helt öppna med att ett biologiskt eller adopterat barn är precis lika välkommet. Vi vill helt enkelt bli föräldrar så snart som möjligt och optimera våra möjligheter, vilket vår adoptionsutredare var helt införstådd i. Nu har IVF inte varit aktuellt i vårt fall, eftersom min diagnos är upprepade missfall.
    Störst av allt är kärleken
  • Mysmamman

    Vilka spännande kommentarer jag fått..tack! Någon mer som fortsatt försöka parallellt med adoption? Eller någon som fått direkt avslag på adoption när ni sa att ni skulle försöka att bli gravida?

  • miaskell

    Vi frågade våra utredare hur de skulle se på det faktum att vi gjort ivf under utredningstiden och de sa att de som utredare inte har något att säga om det. De förstod vår längtan efter barn. Men någon gång i utredningen kan jag tycka att man ska sluta försöka gravid om man känner att det är fel. Sedan kan det ju också bli så att man betalar rätt mycket för adoptionen som kan bli indragen för att man blivit gravid och då har man ju lagt ut en del pengar som man kanske inte får tillbaka.

  • mammamys06
    Mysmamman skrev 2009-04-15 19:12:49 följande:
    Vilka spännande kommentarer jag fått..tack! Någon mer som fortsatt försöka parallellt med adoption? Eller någon som fått direkt avslag på adoption när ni sa att ni skulle försöka att bli gravida?
    Jag har inte råkat ut för det själv men jag har flera vänner som gjort det, man får inte avslag pga att man håller på med ivf, så långt går det inte så det går upp i nämnden utan utredarna ville inte starta någon utredning förrän man lagt IVF bakom sig.
    Störst av allt är kärleken
  • Cianna

    Vi körde pararellt adoptionsprocessen och IVF med ettan. Blev gravida efter att vi fått medgivandet, men innan vi skickat papper. Den hemutredaren frågade ingenting, det var lite understatement att "alla gör så". Vi hade satt gränsen att vi slutar med IVF när vi börjar samla papper.

    När vi gjorde adoptionsprocessen för tvåan hade vi bytt kommun, den nya hemutredaren blev tokupprörd över att vi kört dubbelt gången innan, naiva som vi var, var vi uppriktiga. Det höll på att bli stopp för oss.

    Mot bakgrund av det skulle jag inte råda någon att vara uppriktig om "dubbelspel". Om man inte väldigt väl vet var hemutredaren står. Däremot har jag inga invändningar mot "dubbelspel". Jag tror att vår IVF lyckades tack vare att vi hade ett avspännt förhållande till om det blev ett adoptivbarn eller ett biologiskt. Vi visste att det skulle bli barn, på något sätt.

  • UmeåElin

    Jag lånar tråden och puttar den en aning uppåt hoppas det är okej för TS.

    Jag har helt plötsligt, under pågående utredning blivit gravid för första gången någonsin, efter 6 års försök och 1 IVF. Nu funderar jag på hur vi ska göra med resterande delen av vår utredning, vi har fyra träffar kvar och jag är bara i v.6 så jag är mest inne på att fortsätta så vi inte tappar tid ifall denna graviditet skulle sluta i ett MF.

    Tänker jag rätt, eller bör vi berätta för utredaren så hon vet vilket läge vi står i? Ifall vi får detta biologiska barn är det ändå aktuellt för oss att adoptera nästa så utredningen är inte helt åt fanders och vi har redan gjort alla dyra delar (läkarundersökning mm.)

  • Cianna

    Grattis! Vad roligt!

    Min första tanke var att jag inte skulle berätta utan köra klart hemutredningen. Men vid närmare eftertanke ärdet förmodligen svårt att fokusera. Kanske jag skulle avvakta med utredningen. Funderar på om jag skulle berätta skälet till avvaktandet? Instinktivt tänker jag att jag skulle vänta med att berätta till dess att den värsta MF risken är över (v12) och jag varit på ultraljud som visar OK. Men samtidigt så bör man nog ha en god förklarig till att man avvaktar. Det kan ju slå tillbaka när det är dags för nummer 2. Svår fråga. Kanske lika bra att säga som det är (men nämn inte att det IVF - om det är det)

    Läkarundersökningen kommer förmodligen vara inaktuell till det är dags för nummer 2

  • UmeåElin

    Tack för svaret, jag är verkligen velig just nu. Vi kommer vara klara med utredningen innan jag nått v.12 vilket gör att MF-risken fortfarande är stor.

    Vi har blivit spontant gravida utan hjälp (och vår utredare vet att vi inte skyddar oss utan på alla sätt vill få barn så snart som möjligt) så jag kan nog berätta det för henne, men jag vill ju inte gärna avbryta vår utredning och jag är osäker på hur hon ställer sig med det om vi berättar.

  • en glad

    UmeåElin skrev : Jag har helt plötsligt, under pågående utredning blivit gravid för första gången någonsin, efter 6 års försök och 1 IVF. Nu funderar jag på hur vi ska göra med resterande delen av vår utredning, vi har fyra träffar kvar och jag är bara i v.6 så jag är mest inne på att fortsätta så vi inte tappar tid ifall denna graviditet skulle sluta i ett MF.Tänker jag rätt, eller bör vi berätta för utredaren så hon vet vilket läge vi står i?"
    - jag tycker absolut att du skall vara ärlig med utredaren... ni är inte de första som detta händer! Och utredaren tycker helt säkert att det är ok att ta en paus över sommaren för att "se hur det går". Annars kanske h*n jobbar i onödan just nu? Får ni nämligen ett biologiskt barn måste ändå allt som har med utredningen att göra göras om (nya träffar pga ny familjesituationen, färska läkarintyg osv.) ....

Svar på tråden hemutredning samtidigt som vi försöker få biologiska barn