Inlägg från: Anonym (chef) |Visa alla inlägg
  • Anonym (chef)

    "time care" schemaläggning?? HJÄLP!Vården!

    Hos oss funkar det så att man måste begära FL minst två månader innan, sen lägger man in det i schemaplaneringen också. Men har du inte begärt ledigheten separat i systemet senast två månader innan så är du inte garanterad ledigheten.

    Sen brukar såna här saker lätt leda till konflikter i en arbetsgrupp, om en person tar FL varje storhelg, jag har sett människor bli mer eller mindre utstötta för att de anses som egoistiska och icke samarbetsvilliga. Det är något du bör ha i åtanke också, om det inte är poppis i din arbetsgrupp att jobba såna helger.

  • Anonym (chef)
    Anonym skrev 2009-04-28 16:26:31 följande:
    Jag är själv samordnare i mitt arbetslag och jag vet att i en väl fungerande arbets grupp går detta "problem" att lösa.Vet inte hur det ser ut på vikarie fronten för er del men vi har  inga problem att få vikarier som arbetar storhelger!Många som läser vill just ha dessa helger för det ger mer pengar och det är då dom är lediga från skolorna.Som läget ser ut på arbetsmarknaden idag borde det inte vara några problem att "skola in" nya tim vikarier.När Du sedan vill andvända dig av dina semester dagar eller FL.dagar är helt upp till dig.Någon vill ha längre semester på sommaren, någon vill ta en dag då och då och någon vill inte arbeta helger.Detta styrs ju ofta av hur ens livssituation ser ut för tillfället.Grunderna för att få ett väl fungerande sysytem med TimeCare är:VÄL FUNGERANDE GRUNDSHEMA(att gå tillbaka till om det blir konflikter som ej går att lösa)REGLER FÖR VIKARIEINSÄTTNING, LEDIGHET, SJUKDOM, VAB M.M.(som gruppen tillsammans med chef/samordnare har beslutat
    Där jag arbetar så håller det inte budgetmässigt att ta in timvikarier för att kompensera för att personal begärt FL, sånt ska planeras in i schemat och täckas av ordinarie personal.

    Som du skriver så är det självklart så att det fungerar i en väl fungerande arbetsgrupp, men tyvärr så är det inte alltid en sån grupp man har...
Svar på tråden "time care" schemaläggning?? HJÄLP!Vården!