• Rosesarered

    Fler som börjar gonal-f i dagarna??

    Hej tjejer,

    Jag och min man började försöka får barn 2006. 2007-2008 blev vi utredda i Sthlm. Gick på pergo 2 kurer och försökte hemma utan resultat och 1 pergokur med insemination utan resultat.
    Efter det flyttade vi 60 mil och la ner projektet 1 år, både pga av flytt och stress.
    Nu har vi känt oss redo igen och varit på vårt första möte hos läkaren.
    På första mötet blev jag lite yr av alla intryck och hann inte fråga så mycket då han satte mig på en Gonal F kur.
    Varför fick jag denna "kur/spruta" egentligen? Mina cyklar varierar från allt mellan 30-83 dagar. Kan det vara därför?
    Och hur många olika tillväga gångsätt kan man egentligen prova innan man ger sig på IVF? Pergo, Gonal F, vad finns det mer?
    Fick lite krupp när jag hörde att pennan kostade 4000! Men hörde att man endast betalar 1800:- och sedan infaller högkostnadsskyddet. Vad kostar pennan sedan?

    Mycket frågor, men som sagt, blev lite snurrig hos läkaren.

    Tack!

  • Rosesarered

    Vår diagnos är "förklarligt barnlösa".

    "Pennan kostar tyvärr massor, men som "tur" så kommer man fort upp i högkostnad och kan ett år efter plocka ut sprutor helt gratis!!"
    Inte förrens ett år efter? Så man skall alltså betala 1800:- varje gång i 1 år. Sen får man dem gratis?
    Förvirrad!

    Jag hoppas också att vi lyckas med sprutorna! Finns det någon statistik på att folk lyckas lättare med dessa än med pergotime?

    I Sthlm gick vi till en privatklinik och var inte överförtjusta i dem, dels för att dom "flummade" runt och inte direkt var tydliga med vad som var vad och vad som gällde. Åt pergotime och köpte en annan slags spruta med fyra små flaskor i som jag dock aldrig behövde ta. Vad kan det ha varit?

  • Rosesarered

    yttik> Wow, nu fick man upp hoppet lite mer iaf. En spruta känns ju på något sett mer kraftfullare just för att det är en spruta. Hihi!

    Fråga 2. Läkaren sa åt mig att börja äta B12. Och det jag fick på apoteket heter Behepan. Är det samma sak?

  • Rosesarered

    Idag kom mensen, har aldrig varit så glad över att äntligen få mens. Börjar alltså i morgon med Gonal F och hinner alltså med en insemination innan avdelningen kommer att ha semesterstängt. Tjohoo!

  • Rosesarered

    Bara en fråga, hur hårt in och ut behöver ni trycka avtryckaren sprutan?
    Jag har fått dosering på 75 men tycker knappt att vätskan i sprutan minskar. Dessutom, när jag tagit ut sprutan kan jag fortfarande trycka in "avtryckaren" en aning. Men när den sitter i så får jag inte ut något mer. Är nu orolig att jag sprutar in för lite.

  • Rosesarered

    have a nice day> Vad tråkigt att höra. En liten fråga bara, jag har förstått att läkarna avblåser från insemination om man har för många stora blåser med risk för att få för många barn.
    Kan man inte sexa hemma ändå? Jag menar, hur stor är risken att få fler än 1 när man försökt i 3 år och inte fått något?

  • Rosesarered

    Är det någon som fått biverkning av Gonal F i form av trötthet?
    År sjukt trött om dagarna.

Svar på tråden Fler som börjar gonal-f i dagarna??