• zanila

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!!

    IVF/PGD-tråden nummer 12!!! Här samlas vi som planerar, genomgår, lyckats eller misslyckats med hjälp av IVF/PGD. Du som har frågor/funderingar om PGD är såklart också välkommen.

    Välkomna alla gamla och nya!

    Senaste tråden;

    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m41133963.html

  • Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!
  • zanila
    Linea - Tack, vad gullig du är, var tvungen att lägga upp en dagsfärsk bara för det.
  • GrodAnn

    Ringring- Tråkigt att höra din historia. Jag beklagar verkligen. Det är jag som först blev beviljad att göra PGD privat på Sahlgrenska, men sedan ändrade de beslutet till att vi fick tre försök betalda. Anledningen till att vi inte skulle få via landstinget först var att vi fick en son genom en spontan graviditet när vi väntade på vår första behandling. Sedan har vi inte lyckats få fler barn. Vi bor i Göteborg och tillhör Sahlgrenska Jag vet inte om det är skillnad om man kontaktar dem om man kommer från ett annat landsting. Vi fick information om att en behandling skulle kosta ca 50.000 per försök.

    Angående kliniken i Bryssel har jag från en läkare som jobbar privat med IVF i Göteborg fått besked om att det är den mest framstående kliniken inom PGD i Europa. Kliniken i Finland vet jag ingenting om.

    Kan du inte kontakta den klinik som du eventuellt tillhör och be dem förbereda för din behandling? Det är ganska mycket som skall förberedas innan man är redo att sätta i gång. Laboratoriet måste ha rätt markörer för att kunna göra analysen. De kan ju kolla om det finns för din translokation. Annars riskerar du att behöva vänta ytterligare ett år när de har bestämt sig för att du har åldern inne.

    Jag håller med övriga här om att man blir väldigt matt och trött på att man måste tjata om precis allt som är så självklart för nästan alla andra. Som att det inte räcker med sorgen att man är ofrivilligt barnlös och i vissa fall har förlorat ett barn.

  • kolla

    GrodAnn det förvånar mig inte, Bryssel verkade han väldigt bra koll då jag var i kontakt med dom! Hoppas Ringring att du får napp. Instämmer med GrodAnn att kolla upp så mkt som möjligt om det går att förbereda på ngt sätt inför starten av PGD. Vet inte var du bor men här i Götet är det lååånga köer...

    Zanila, å jag var tvungen att titta igen. Jätte fin! Hoppas hoppas hoppas jag också kan få en liten sådan om 20 veckor=)

    Kram på er

  • annaally

    Hei,

    jeg har lett lenge etter forum med flere brukere av pgd, og endelig fant jeg dere....i Sverige.

    Vi er et par som er bærere av cystisk fibrose, og har vært inne for to mislykkede pgd forsøk ved Huddinge i Stockholm. (Vi ble gravide med et sykt foster for 2,5 år siden og tok abort). Vi skal inn til Huddinge igjen, for vårt siste forsøk til høsten igjen.

    Jeg har vært i kontakt med to andre par her i Norge, men heller ikke de har blitt gravide (tilsammen 3 forsøk for de, 5 forsøk med oss....). Jeg kjenner jeg trenger å høre om noen som har blitt gravide vha pgd ved Huddinge. Vi lurer på om vi skal betale flere forsøk der, eller om vi evt. skal prøve andre klinikker.....Er det noen av dere som kan dele deres erfaringer? Jeg trenger å høre gode historier!!!!

    Hvor mange ganger har dere vært inne for pgd forsøk?
    Ble dere gravide? Etter hvor mange forsøk?
    Alder...

    Tusen takk for alle svar!!!

  • zanila
    Linea - Jag hoppas det är flera sådana om ett par månader GrodAnn - Hur mår du?

    Annaally - Välkommen hit! Vad tråkigt att era behandlingar inte har gett något resultat än och jag beklagar djupt att ni varit tvugna att genomgå en abort av en efterlängtad graviditet.

    När det gäller hopp och lyckade pgd-behandlingar kan jag förhoppningsvis bidra lite. Vi är många här som lyckats, både vid Huddinge och vid Sahlgrenska i Göteborg. Några lyckliga är som följer (ber om ursäkt på förhand där mitt minne sviker)
    Sogo - 4 pgd, tvillingflickor och jag tror Sogo var kring 30 år.
    Mallamojs - 2 pgd, tvillingflickor och Malla är lite yngre, kanske 25 när barnen kom
    Kyoko - 4 pgd, en fin flicka och Kyoko är ca 38
    Mystjej - 1 pgd, en pojke som föddes alldeles nyligen och jag vet inte hur gammal hon är men tror omkring 30 år
    Annhan - ett par pgd vet inte exakt, en pojke och vet inte hennes ålder
    Jag - 5 pgd, en pojke när jag var 29 år

    Tror att alla utom jag själv gått på Huddinge, det är såklart fler som lyckats men min mosiga hjärna kommer inte ihåg just nu. Tyvärr är det ju flera kämpande tappra par som inte lyckats alls. Vill också berätta att flera av oss här inne trotsat våra rädslor och våra dåliga odds och lyckats få friska barn utan pgd. Bla födde Annhan en liten pojke för 1 1/2 månad sedan och jag själv är gravid igen med en frisk lillebror. Den tid jag hängt här är det fler barn som kommit till på "det vanliga sättet". Nu hoppas vi för Linea och Ärta som är spontangravida, Iliaca som ruvar efter PGD och Nea som försöker bli spontangravid och ja för alla andra som kämpar såklart.

    Hoppas ni lyckas och välkommen än en gång.
  • kolla

    annally, välkommen hit! Beklagar att du ska behöva vara här och beklagar verkligen många misslyckade försök och ett avbrytande. Hoppas du hos oss kan få lite stöd! Stor Kram

    Jo zanila man håller sina tummar så hårt för att alla i vår lilla tråd snart ska få sina efterlängtade mirakel=)

    Kram till er alla i dag

  • annhan

    annally:  Vi blev gravida med Filip efter vårt 2:a ivf/PGD försök på Huddinge.

    Ge inte upp!!!

    Kram


    ~ Mamma till Filip -06 och Viktor -09 ~
  • iliaca

    Tittar in och önskar er alla en riktigt bra midsommarafton imorgon. Här segar dagarna sig fram... inte testdag förrän 26/6. Vet ju att man kan testa redan efter tio dagar efter ovitrellesprutan, men jag vågar inte än. Så länge man inte testar får man ju behålla en gnutta hopp. Kramar från iliaca

  • N e a

    annally- Välkommen hit! Jag är 26år och har gjort 2 pgd försök på huddinge, vid båda gångerna har jag fått tillbaka ett befruktat ägg men båda försöken har misslyckats.
    Jag har ett försök kvar men försöker nu att bli spontangravid istället. Jag har 50% risk att föra över min kromosomsjukdom till mina barn och har turen att ha en son efter en spontangraviditet (han är helt frisk) Gjorde ett avbrytande (abort) i februari 2008 då fostret var sjukt. Men som zanila skrev så är det många som har lyckats!

    Önskar dig stort lyckatill i framtiden!

  • N e a

    Zanila- Kan inte jag också få se magen?Blev såklart nyfiken i en strut nu =) Får inte komma in på din sida.

Svar på tråden IVF/PGD-tråden nummer 12!!!