• TereseA

    Socialen, riksnorm, större lägenhet?

    Tror ni har rätt till en 2:a..Tycker du ändå ska ta upp det med soc nu att du är gravid..etfersom det kan ta tid innan ni få en lägenhet.


    Akiim är mitt liv 071004
  • TereseA
    Anonym (Orolig) skrev 2009-05-05 20:58:52 följande:
    Jag skulle vara nöjd med en tvåa på 62 kvadrat för 4100kr/månad + el utanför stan i ett lugnare område, ju närmare stan man kollar efter lägenhet, desto dyrare blir det. En etta i centrum på 28 kvadrat kan gå på 7000kr/månad + el. Min etta på 42 kvadrat ligger 3 km från centrum kostar 2800kr/månad + el och de höjer hyran med 100 kronor per år. I början kostade lägenheten drygt 2500, så det blir dyrare och dyrare att bo här. Vi trivs inte i det här området heller, tycker inte det är ett bra ställe för att uppfostra barn på t.ex. Är mycket missbrukare, högerextrema och annat folk som bor här. Min granne som bor ovanför, festar så gott som varje helg trots att han fått klagomål över ljudnivån, hans vänner kan stå och kasta sten/annat på vårat vardagsrumsfönster och vråla att han ska öppna, det har varit på väg att utbryta slagsmål utanför otaliga gånger, det finns människor här som inte har kontroll på sina hundar som låter dem vara lösa, jag har blivit hotad att få min ena hund dödad när jag varit ute en kväll... listan kan göras extremt lång med anledningar till varför vi inte vill bo kvar här. Det vi hoppas är ju att sambon får jobb innan bebisen är på gång, men man vet ju inte eftersom det är lågkonjunktur nu... Jag vill helst flytta så fort som möjligt så att man är installerad och har ordning på allt lagom till bebisens ankomst.
    vilken billig lägenhet..finnd det sådana billiga där.Vår tvåa i stan var 51 kvm ovh kostade 5100kr..fanns lägenheten kändes större än vad den var..

    men om ni skulle få en lägenhet på högst typ 4100kr och soc betalar 3000kr..kan kanske ni betala resterande summa?går dem inte med på det?
    Akiim är mitt liv 071004
Svar på tråden Socialen, riksnorm, större lägenhet?