Inlägg från: Nena70 |Visa alla inlägg
  • Nena70

    Mirakeltråden - del 8

    Tycker också det verkar som att Postis har lovande känningar .

    Förstår att det är jobbigt med värmen - Noah blir jättesvettig om det bara är LITE varmt, så jag är glad att vi har luftkonditionering.

    Lime, jo, fast jag är väldigt nöjd med just 20 månader emellan barnen - tror man tycker det är bra som man själv har det. Jag är glad att Noah är så liten att han inte riktigt förstår att bebisen är en "konkurrent". Han har aldrig krävt uppmärksamhet när andra bryr sej om bebisen (fast då har nog de flesta varit duktiga på att inte BARA gulla med Andreas), och han försöker faktiskt hjälpa till med sin lillebror (säkert mest för att han tycker det är kul och för att han får positiv uppmärksamhet när han gör det). Men det är klart att jag känner igen det Horribly beskriver också - nu när Andreas är 2 månader kan jag säga att det är mycket lättare. Tror det var vecka 4-7 som var jobbigast. Nu är Andreas mer nöjd med att bara sitta och kolla på vad som händer (antar att han faktiskt ser och förstår sin omgivning bättre), och jag har väl fått lite mer system i galenskapen... De senaste dagarna (kanske nästan 1 vecka) har Andreas somnat för natten 20-20.30, och det är superskönt att ha lite tid på kvällen igen. Igår sov han dessutom 8 timmar innan han vaknade för att äta, så jag fick sova ostört riktigt länge. Ska dock inte slösa riktigt all kvällstid framför datorn...

  • Nena70

    Nåväl, det kan ju alltid bli en BF+1-bebis, Postis

  • Nena70

    Det är nog inte länge kvar nu, Postis - tror att det bara kommer att smälla till så är du tvåbarnsmamma

    Duktig Viktor, Lime! Vi har tagit det rätt lugnt med potträningen - är vi hemma tar jag ofta av blöjan, och då använder Noah pottan så duktigt, men det känns som att steget till att kunna ha honom utan blöja när vi är iväg någonstans är rätt långt (mest lathet från min sida - känns jobbigt att tänka sej kissiga bilstolar och kläder och vem vet vad...).

  • Nena70

    Oj FruR, det var verkligen en snabb förlossning! Tycker också Alex är fint (Alexander var ett av de MÅNGA namn vi funderade på).

    Hade tänkt skriva mer, men nu ska vi på 4:e juli-parad...

  • Nena70

    Postis, å så jobbigt! Hoppas att ni åtminstone kan hitta på lite roliga saker och passa på att njuta av sånt som blir svårare när bebisen kommit.

  • Nena70

    Mysgos, känner med dej!

    Postis, det där med hur mogen man är och så tror jag inte betyder något alls - man kan gå (som mej) en massa veckor och vara mogen och flera cm öppen, eller så kan det inte märkas något alls innan det plötsligt sätter igång. Här behandlar de annars med prostaglandin för att tappen ska mogna innan de ger pitocin för att sätta igång, och det kan de säkert göra om det behövs - fast jag tror själv att det är bäst att låta bebisen bestämma själv när den vill komma.

    FruR, jag skulle nog fråga BVC eller någon annan kunnig om bajsandet - när man ger ersättning har jag för mej att de inte bör gå så länge emellan som när man ammar (vi har annars samma sak här - Noah bajsade HELA tiden, och Andreas har nu inte heller bajsat sedan i lördags... förra veckan gick det 4 dagar emellan en gång). Jag känner precis igen dina gråtattacker - jag kommer ihåg hur jag låg i sängen och grät för att jag äääälskar Noah så mycket, och nu kommer jag inte att ha lika mycket tid till honom . Det känns inte alls så nu, kan jag ju säga - jag tycker jag har gott om tid för Noah, och tror det är nyttigt för honom att lära sej att ibland måste man vänta, dela med sej, osv. Det har inte heller gått någon nöd på honom - han är samma glada pojke som tidigare (som nu pratar järnet hela tiden och har kommit på att han inte alltid behöver göra som mamma vill ).

  • Nena70

    Postis, det låter ju lovande! Om inte annat gör förvärkarna säkert nytta så att det blir mindre jobb sen...

    Snigel, låter jättehärligt med barnfritt dygn!

    Nu ska vi snart iväg till djurparken med några andra mammor, så jag hinner inte skriva mer.

  • Nena70

    Postis, om inte annat så är livmodertappen definitivt öppen till någon del när slemproppen lossnar. Tror också att det nog snart blir bebis!

    Det var kul på djurparken. Andreas sov eller låg och tittade i vagnen hela tiden, och Noah hade roligt - fast tyvärr somnade han lite tidigt i bilen på väg hem, och verkar nu inte kunna somna om, så vi får se hur det går här på em om han inte får sova mer... I värsta fall får han väl lägga sej tidigt ikväll.

  • Nena70

    Postis, det här låter säkert jätteskumt, men bröstvårtestimulering funkade jättebra för mej att få fart på värkarna. Fast jag skulle nog vänta att prova det tills på morgonen imorgon, om du kan sova OK tills dess! Man kan använda fingrarna eller kanske ännu hellre en bröstpump. Annars är det väl bra om du inte kan promenera att försöka hålla dej upprätt så mycket som möjligt (stå eller sitta i upprätt läge), så att bebisens huvud har möjlighet att trycka på mot livmodertappen.

    Förstår att det är jobbigt, men tänk på att de värkar du har gör nytta och öppnar vägen för bebisen!

Svar på tråden Mirakeltråden - del 8