• Greta1

    IVF i Augusti

    Hej alla systrar!

    Vet att vi är fler som får vänta med nästa försök till efter klinikens sommaruppehåll. Vore kul om vi kunde följas åt! Jag börjar spraya i juli igen med planerat ÄP i slutet av augusti. Otålig väntan, men tillsammans får vi nog tiden att gå fort :) Vet bla att flera av oss som försökte i april (varav många med ÄP v 16! ) blir synkade i juli/augusti/september med spray/sprutor/ÄP etc. Låt oss stötta varandra och hänga ihop!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-07-12 23:07
    Bara för att vara tydligt; ALLA med ivf runt augusti är mer än välkomna att delta i tråden! Bara kul ju fler vi är :)

  • Svar på tråden IVF i Augusti
  • Tintene

    Hej Greta! Tack för länken. Jag hakar gärna på här! :)
    Hoppas jag kan köra igång så tidigt som möjligt i augusti men d beror ju på mensen (som e oregelbunden- så svårt att veta när d blir)... Ska göra korta metoden igen o då börjar man spruta på 2 eller 3 mensdagen....
    Härligt att du kan börja spraya redan i juli- d e ju snart ju!
    Hur va d nu- skulle din man ta hormoner inför nästa försök?
    Här har vi köpt hem både folsyra, selen, e-vitamin o zink som killen min ska proppa i sig fram till nästa försök . Ska bli spännande att se om d ger resultat vid spermaprovet....

  • Greta1
    Tintene skrev 2009-05-15 21:26:01 följande:
    Hej Greta! Tack för länken. Jag hakar gärna på här! :)Hoppas jag kan köra igång så tidigt som möjligt i augusti men d beror ju på mensen (som e oregelbunden- så svårt att veta när d blir)... Ska göra korta metoden igen o då börjar man spruta på 2 eller 3 mensdagen.... Härligt att du kan börja spraya redan i juli- d e ju snart ju!Hur va d nu- skulle din man ta hormoner inför nästa försök?Här har vi köpt hem både folsyra, selen, e-vitamin o zink som killen min ska proppa i sig fram till nästa försök . Ska bli spännande att se om d ger resultat vid spermaprovet....
    Kul!! :) Härligt, du verkar positiv och glad, det glädjer mig! :) Ah du kör korta metoden ja. Har ni prellat att du börjar spruta så snart i augusti som mensen startar eller? Juli/augusti; ingen större skillnad ;) Jo jag kör ju långa metoden så det blir spraystart i juli, när; beroende på mensen. Japp, vilken koll du har; sambon ska köra hormonkur, började i förrgår! 2 sprutor 3 ggr/vecka i 3 månader.

    Shit pommes! Folsyra, selen, e-vitamin o zink....i kombovitamin eller var för sig?? Har ni köpt det på apoteket? Hur har du fått fatt få att det där är bra? Shit, det där måste jag också köpa... :)
  • Tintene
    Greta1 skrev 2009-05-15 21:33:41 följande:
    Kul!! :) Härligt, du verkar positiv och glad, det glädjer mig! :) Ah du kör korta metoden ja. Har ni prellat att du börjar spruta så snart i augusti som mensen startar eller? Juli/augusti; ingen större skillnad ;) Jo jag kör ju långa metoden så det blir spraystart i juli, när; beroende på mensen. Japp, vilken koll du har; sambon ska köra hormonkur, började i förrgår! 2 sprutor 3 ggr/vecka i 3 månader. Shit pommes! Folsyra, selen, e-vitamin o zink....i kombovitamin eller var för sig?? Har ni köpt det på apoteket? Hur har du fått fatt få att det där är bra? Shit, det där måste jag också köpa... :)
    Jodå jag mår mkt bättre men d går upp o ner- ibland får jag riktig ångest o mår jättedåligt för att i nästa stund känna mig riktigt hoppfull... usch jobbigt d här!! Hur mår du själv?
    Enligt läkaren så måste ska jag ha mens tidigast 29 juli för att få börja spruta i just juli... Snopet om man får mens den 27 el 28:e... -då e d liksom bara att vänta ytterligare en månad :( Sen e vi bortresta o kommer hem först den 5 augusti- o e tveksamtill att släpa med mig alla mediciner på resan- så har jag riktig otur så "hinner" jag inte börja förrän i september.....Vi får väl se..
    Vad gäller alla vitaminer så har vi köpt "Vitamax" (kombovitamin med bla folsyra), selen o e-vitamin på apoteket, zinktabletterna inhandlades på hälsokosten! Hittade en sida på nätet : urologkanalen el nåt sånt med många bra tips... vänta ska se om jag hittar den så ska jag länka...
  • Greta1

    Jag förstår precis! Det gick upp och ner för mig också en tid, himla jobbigt faktiskt! :( Höll mig äbven borta här från FL en tid, orkade inte med något som hade med ivf att göra. Nu när sambon börjat med sin hormonkur och vi fått en prel tidsplan så känner jag att jag mer och mer börjar fokusera på det nya och kommande försöket. Det känns skönt. Men visst känner jag ett sting av oro denna gång, eftersom vi inte ens kom till ET sist... Men vad göra, bara att försöka tänka positivt så gott det går även om det inte är lätt varje dag.

    Ja denna väntan på mensen... Fan vad det är tradigt!! Och den är ju så nyckfull efter en behandling så det är ju svårt att veta och förutspå! Hoppas den inte kommer före den 29:e för din del då! En månad extra väntan vill man ju gärna vara utan!! Jag ligger också lite "fel" till i cykeln nu (även om man inte vet exakt eftersom mensen var en vecka sen sist, annars är jag som en klocka) så det ser u nuläget ut som att det blir ÄP sista veckan in augusti för vår del. Även om några veckor hit eller dit eg inte är så mkt i praktiken så känns det som evigheter när man är inne i denna ivf-cirkus kan jag känna...

    Tack för info o tips om vitaminerna!! Det där ska jag fixa :)

    Hoppas du får en bra dag, vädret är ju kanon i vart fall!

  • drömmaromsmått

    Toppen bra med en tråd Greta
    Jag ska börja med sprayen på juli mensens 21;a dag och går det som vi räknat så blir det i början på augusti, men man vet ju aldrig efter en behandling.
    innan vi satte igång med första så hade jag en cykel på 28 dagar sedan precis innan så blev den 24 dagar så bm räknade på 26 för att ha lite spelrum.

    Bm räknade med att vi skulle ha prel äp v.36 men enligt mina kalkyler borde det bli v.37 om jag ska följa samma plan som förra gången.
    enda som ska ändras är vilket medel jag ska få i sprutväg, hade gonal förra gången och nu blir det menopur istället.
    ska ringa in till su innan de stänger och så ska vi finslipa lite på planera för då har jag ju fått i alla fall en mens så vi borde kunna se hur lång cykeln är och räkna ut bättre när vi ska starta.

    Är så less på all väntan, det känns som om det är allt vi gjort sen vi började försöka utöka vår familj -05.
    är i alla fall själaglad över att vi inte bor kvar i jämtland då hade det varit tack och adjö för oss just nu eftersom de bara har ett gratisförsök i landstinget, nu får vi ju två till :)

  • Greta1
    drömmaromsmått skrev 2009-05-16 10:24:59 följande:
    Toppen bra med en tråd Greta Jag ska börja med sprayen på juli mensens 21;a dag och går det som vi räknat så blir det i början på augusti, men man vet ju aldrig efter en behandling.innan vi satte igång med första så hade jag en cykel på 28 dagar sedan precis innan så blev den 24 dagar så bm räknade på 26 för att ha lite spelrum.Bm räknade med att vi skulle ha prel äp v.36 men enligt mina kalkyler borde det bli v.37 om jag ska följa samma plan som förra gången.enda som ska ändras är vilket medel jag ska få i sprutväg, hade gonal förra gången och nu blir det menopur istället.ska ringa in till su innan de stänger och så ska vi finslipa lite på planera för då har jag ju fått i alla fall en mens så vi borde kunna se hur lång cykeln är och räkna ut bättre när vi ska starta.Är så less på all väntan, det känns som om det är allt vi gjort sen vi började försöka utöka vår familj -05.är i alla fall själaglad över att vi inte bor kvar i jämtland då hade det varit tack och adjö för oss just nu eftersom de bara har ett gratisförsök i landstinget, nu får vi ju två till :)
    Kul att ha dig här drömmar! :) Ok, då ligger vi ganska lika i planeringen (igen) då! Jag börjar som sagt troligen spraya i slutet av juli, planerat ÄP v 35. Men som sagt; mensen är ju lite nyckfull fn, så man vet ju aldrig riktigt hur det blir med cd och annat. Ok, så du får byta preparat!? Vad är det för skillnad, och hur motiverar dom det? Jag kommer få samma preparat men lite högra dos. + att sambon får en hormonkur då.

    Ja denna väntan, det är banne mig det värsta!! Fan vad det är tradigt rent ut sagt! Ni har ju försökt så länge också :( Ja tänk att en flytt kan innebära så mkt!! Så himla bra för er!

    Vore jätteskoj om vi följdes åt här som sagt! :) Vi hade väl några fler som tyvärr misslyckades där i april o som ska försöka igen efter sommaren, eller hur?
  • drömmaromsmått

    ja du, skillnaden är väl att med menopur får man ev mindre antal äggblåsor men lite bättre kvalitet, vet inte riktigt varför, kanske var äggen dåliga men läkaren sa inget om äggkvaliteten.
    Jag fick ut 9 ägg vid äp i v16 och det var ju bara ett ägg som "släppt" till så kanske är de inte i toppkvalitet..
    ska fråga när jag ringer dig innan de stänger för sommaren.

    sen är jag lite fundersam över hur de befruktade våra ägg sist, martin berättade att medans jag låg i min egna lilla fluffiga värld sa embryologen "nu ska vi lägga ihop de här äggen med spermierna" ja något i den stilen i alla fall martin fick intrycket av att det var en vanlig ivf men läkaren vi hade nybesöket sa ju icsi, jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det där.
    inte säger man väl "lägga ihop" när man gör en micorinjektion eller!?

  • Greta1
    drömmaromsmått skrev 2009-05-16 10:42:33 följande:
    ja du, skillnaden är väl att med menopur får man ev mindre antal äggblåsor men lite bättre kvalitet, vet inte riktigt varför, kanske var äggen dåliga men läkaren sa inget om äggkvaliteten.Jag fick ut 9 ägg vid äp i v16 och det var ju bara ett ägg som "släppt" till så kanske är de inte i toppkvalitet..ska fråga när jag ringer dig innan de stänger för sommaren.sen är jag lite fundersam över hur de befruktade våra ägg sist, martin berättade att medans jag låg i min egna lilla fluffiga värld sa embryologen "nu ska vi lägga ihop de här äggen med spermierna" ja något i den stilen i alla fall martin fick intrycket av att det var en vanlig ivf men läkaren vi hade nybesöket sa ju icsi, jag vet inte riktigt hur jag ska tolka det där.inte säger man väl "lägga ihop" när man gör en micorinjektion eller!?
    Ah ok, har nog hört det där förut nu när du säger det, med menopur. Hoppas det blir fler ägg som tar sig nästa gång nu då!

    Vad konstig kommentar det där...!? Nej inte säger man väl så om man ska göra icsi! Det där måste du ju fråga om, berätta gärna sen om vad dom sa! Din sambo har helt normal spermakvalité eller?
  • Greta1

    Vi gör väl en lista också då :)

    SPRAYSTART:
    Greta, 35 år, försök nr 2 (ICSI), SH, spraystart juli, prel ÄP v 35

    SPRUTSTART:

    ÄP:

    ET:

    FET:

    RUVARE:

    GRAVID:

    VÄNTRUM:

Svar på tråden IVF i Augusti