• Greta1

    IVF i Augusti

    Nuttans Mamma skrev 2009-05-19 19:10:19 följande:
    Greta: Ja chansen finns ju alltid här, dock minimal. Och jag försöker säga till mig själv att sprutorna och sprayen är inget.. inget emot det fina man kommer få utav allt.. :) Jovist, klicka på presentationsgubben, sen på vänster sida så står det "Besökslista" där ser du vilka som snokar på din sida.. Hur har dagen varit?
    Absolut, men den finns dock! För oss finns inte chansen ens. Men som sagt; tack gode gud för biopsi och icsi! Testikelbiopsi är fö det mest spännande jag någonsin varit med om!! Jag satt med hakan i knät och uppspärrade ögon, helt livrädd att jag skulle missa minsta lilla nål, provrör, stick eller ens rörelse från någon av de 3 embryologerna!! : - ) Glömde tom att hålla sambon i handen emellanåt, det jag eg var där för! ; - )

    Tack för infon! Hittade den där funktionen nu, tack vare dig. Jag blev ju totalt utskälld i en annan tråd för ett antal månader sedan, då jag var alldeles för positivt inställd till det här med ivf (att dom själva var extremt negativa och kändes bittra och missunnsamma, det är ju en HELT annan sak), så det var bara roligt att kolla att dom varit inne på min profil. Detta trots att frågor som "ja jag vet ju inte hur mkt erfarenhet DU har av ivf men, JAG har i vart fall..." etc. Nog om detta! : - )

    Dagen har varit bra tack!! Kort vecka denna vecka också, skönt! Själv då? Any news?
  • Greta1

    l


    Tintene skrev 2009-05-19 19:38:50 följande:
    Heja alla! Jag känner mig inte så aktiv just nu men jag e inne o kikar in här regelbundet :) Ååå vad jag längtar tills nästa försök o fy vilken seeeeeg väntan!
    Hej hej! Vi är väl alla mer ellr mindre aktiva från tid till annan; man väljer själv och vi följs åt oavsett! :)

    Kan bara instämma till fullo!! Längtar SÅ till nästa försök och det känns sjukt seeeegt just nu!! Fattar inte hur jag ska stå ut, det är ju typ 2 månader kvar till spraystart!?? Suck....
  • Greta1
    Tintene skrev 2009-05-19 19:46:17 följande:
    Förresten.... jag skulle behöva lite råd...Jag får själv välja om jag vill prova Menopur istället för Puregon vid nästa försök. Vid de 2 tidigare försöken med Puregon har resultatet varit helt ok, dvs relativt många fina ägg o bra befruktningsgrad... MEN jag har ju inte blivit gravid...Nu sa läkaren därför att vi kan prova med Menopur nästa gång för att se om resultatet blir annorlunda- har både läst o hört att Menopur kan ge bättre ägg, och många lyckas när de bytt till Menopur från puregon/gonal-f.... Men man kan ju inte veta- tänk om d inte alls passar mig/oss o resultatet blir sämre om vi byter..Vad skulle ni gjort?
    Hmmmm.... Det där är ju inte helt enkelt! Var det så att du har pco och din sambo inte 100% toppresultat på spermaprov...eller minns jag fel? Det gör ju viss skillnad vad som inte är på "topp" så att säga.  "Relativt" många fina ägg o bra befruktningsgrad låter ju onekligen bra i mina öron! Ni kör vanlig ivf o inte icsi? Om ni inte kör icsi; kanske det är värt att testa menopur då..? För i så fall lutar det väl åt att äggens kvalité styr mer än spermiernas..? Om det lika väl kan vara spermierna; då skulle jag vara lite mer osäker på att byta faktiskt. Jag har hört dom som fått sämre resultat med menopur. Svårt! Kan fö tycka att det är lite, lite märkligt att läkaren säger att du får välja...fågade du vad läkaren själv hade valt? Det skulle nog jag göra, det ger ju en hint liksom.
  • Greta1
    Tintene skrev 2009-05-19 20:46:31 följande:
    Ja tack för tipset -ska ställa frågan till henne... Sen så har hon väl inte uttryckt d så som att jag får välja men hon föreslog att testa menopur sen e d liksom upp till mig om jag vill eller inte...D stämmer att jag har PCO o sambon inte toppspermier....- Han har för få o lite slöa.. De fick fram 1 mijon pigga friska spermier vid första försöket (efter "swim-up test") o 2 miljoner vid andra försöket.Vi har gjort ICSI båda gångerna.. Ja de e sså vårt- har oxå läst om d som fått sämre resultat precis som jag läst om de som fått bättre....
    Ok jag förstår! Fräga läkaren som sagt "hur hade du resonerat och gjort?", då kanske du kan få en vägledning. Börja där skulle jag säga! Jag hade nog övervägt att testa menopur ändå...men är osäker faktiskt! Om läkaren hade hintat om att du borde testa menopur, då hade det vägt över för min del!

    Oj, 1-2 miljoner simmare! Det är ju jättemånga!! Med icsi är det ju ett mkt gott resultat att välja mellan! Vid biopsi får man ju bara ett fåtal eftersom det är så lite i ml räknat somman får ut! Så vi har bara några få. Men vid icsi räcker det ju med att ha lika många simmare som ägg, så typ 3-8 st räcker ju faktiskt :)

    Berätta gärna sedan hur du/ni resonera kring preparat, samt om du frågar läkaren; vad han/hon svarade! Det här är ju ett viktigt och spännande val!
  • Greta1
    LillaFrun skrev 2009-05-20 07:58:34 följande:
    Fragmenterade embryon är att när cellerna delar sig, typ pricker skalet och skräpet av det ska normalt sätt bara försvinna (fråga mig inte hur) men i dessa fall kan skräpet slå sig emellan cellerna så de inte får kontakt med varandra och slutar upp att fortsätta dela sig.En viss fragmentering är normalt men inte för mycket.Jag vill få svar på hur mycket det var, om det kan variera från gång till gång, om ett ev medicinbyta skulle påverka, om mina embryon alltid varit sådana eller blivit det med tiden, har ju två bar på naturlig väg eller kan det vara så att jag inte passar med donatorn.Vi har ju en bestämd donator de valt ur åt oss, vill kolla möjligheterna att få byta i fall det är där skon klämmer.Jag kommer helt klart att skriva efter samtalet om det nu inte är för deprimerande.Kram kram
    Jag förstår, tack för infon! Har hört talas om fragmenterade embryon förut, men aldrig vetat vad det varit för något. Hoppas du få ett bra svar och och hoppfulla ord! :)
  • Greta1
    Nuttans Mamma skrev 2009-05-20 11:18:27 följande:
    Greta: Testikelbiopsi är när de går in i testikeln/bitestikeln för att hämta spermier eller? Om har inga eller alldeles få som kommer ut/upp!? Jo här är det okej, men jag väldans ont i läpparna, mest under läppen.. Har fått vad jag trodde var munsår eller så.. men tror jag blev brännskadad av solen, för nu varar det och det är stora skorpor, men ska inte dra loss, bara fukta så lossnar det sen själv. Det gör ont, värker, sticker och rinner vätska. Kan inte pussas med sambon heller.. ja minsta problemet egentligen, men sjukt svårt att äta också!!! Skulle egentligen tränat idag, men det låter jag bli.. Snart är det "Kristihimmelfärdsdagen" men vädret ser inte så hoppfullt ut!! ----- Tetinne: Välkommen hit säger jag med!! Oj.. det var en hel del simmare ni fick upp ändå tycker jag Jag önskar er ett jättestort lycka till.. vart gör ni ivf? -----  
    Ja exakt, man kan gå in både via bitestikel och testikeln. Om det inte finns i testikeln finns det normalt inga i bitestikeln, men i bitestikeln är dom ju mer mogna så man brukar ändå kolla där först. Jag är osäker på om man gör biopsi omman hittar spermier i spermaprovet, även om det är få. För då har man ju onekligen bevis på att det är fria gångar så att spermier kan ta sig fram. Vi har ju som sagt noll spermier i våra prover.

    Shit vad jobbigt det låter med läppen din!! Jätteont låter det... Hoppas det läker snart, både så du slipper ha ont men även så ni kan pussas igen {#lang_emotions_kiss}

    Ja gud vad skönt med långhelg!! Vi drar iväg ett stort gän och spelar golf torsdag till lördag så jag kommer nog tyvärr vara frånvarande här till på lördag kväll. Ska ni göra ngt kul i helgen? 
  • Greta1
    Nuttans Mamma skrev 2009-05-20 18:49:31 följande:
    Greta: Ja just det.. ja långhelg.. tråkigt det lät eftersom jag är sjukskriven och jämt hemma, få se vad som händer här framöver, söker iaf nytt arbete. I helgen? Imorgon kommer brorsan och hans tjej hit, vi ska grilla och umgås. Det är cruising i Tibro. Daniel jobbar imorgon och fredag, bra med storhelgs-ob tycker han =) Lördag ska jag på bio med en kompis!! Annars ska jag väl hinna å hälsa på pappsen en kväll med.. :) Låter som du kommer får det skojigt.. Ha de bäst så höres vi senast på lördag!! Kram!! 
    Hej! Hoppas helgen varit bra so far :) Låter som det var mkt kul inplanerat för er! Tråkigt att du är sjukskriven! :( Hoppas det inte är ngt allvarligt.

    Vi kom hem för en lite stund sedan, har haft det kanoners! Så härligt väder!! Ska läsa ikapp lite här nu tänkte jag
  • Greta1
    Nenne skrev 2009-05-22 15:09:57 följande:
    Ursäkta att jag inte skrivit tidigare, men haft en hel del att göra nu, så jag har inte hunnit gå här och titta..JO de är så att vi försökt bli gravida sedan 3 år tillbaka, sökte då hjälp för ca 1 ½ år sen. I April förra året efter alla prover som var helt normala blev vi gravida men de fastnade dock i äggledaren, och innan någon i sjukvården tog mig på allvar med mina smärtor så hann äggledaren spricka och blev då tvungen att operera bort min högra äggledare och nu har de gått ytterligare ett år och ingen bebis verkar de villa bli. Så därför ska vi göra IVF. Sen har jag en lång sjukdoms historia bakom mig som kanske kan ligga i grund för att de är lite svårare att bli gravid. Jag är nämligen levertransplanterad sedan 22 år tillbaka. Man vet inte om detta också kan vara en del i att de är svårare för oss. Japp jag skall sätta upp mig på listan =)Ska bli kul att se hur de går för alla nu...Jag har semester största delen av min hormonbehandling som tur är =)
    Inga problem, man skriver när man har tid o lust :)

    Oj då, vilken historia du/ni har! Sprucken äggledare låter ju helt fruktansvärt, och sjukvårdspersonal som inte tar en på allvar gör en ju galen av ilska!!! *grrrrr* Måste ha tagit tid för dig att repa dig efter den resan? Usch. Levertransplantation låter också oerhört jobbigt!! Du måste vara stark du!

    Ja kul att följas åt här som sagt, detta är verkligen en stor hjälp för mig! Så himla skönt att ha kontakt med likasinnade här och det fungerar också mkt som ett andningshål. Nu hjälps vi åt och sedan hoppas vi att vi alla får våra efterlängtade bäbisar! :)
  • Greta1

    Fnular på vad vitsen är att det startas typ 7 trådar med "ivf i augusti"..??

Svar på tråden IVF i Augusti