Inlägg från: Vill ha bebbe |Visa alla inlägg
  • Vill ha bebbe

    Barn i början av Augusti -09.....tråd 3

    Här är en till som känner av värmen, svullna fötter och svullna händer! Har inte varit så aktiv vid datorn då jag knappt kunnat skriva för det gjort så ont i handlederna. Idag när det är liiite svalare är det något bättre.

    Förra sommaren köpte vi både fläkt och en AC som man kan flytta runt mellan olika rum. Men vi har den mest i sovrummet. Först kyler vi ner Max rum och sen vårt sovrum. Väldigt nice, men när det är så här varmt så försvinner kylan efter några timmar och man får öppna dörren och fönsterna på natten. Fast då har det ju som tur är svalnat av så det är ok.

    Ser att ni pratar vikt, jag har nog gått upp ca 13 kg totalt nu och det är vad jag gick upp med Max (född v. 35+6 så det spelar ju lite roll). Eftersom jag varit sjukskriven med ordination att vila så har jag inte alls kunnat träna eller aktivera mig denna gång. Kommer säkert att hamna på några kilo till innan bebis är född.


    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe
    Apipoulai skrev 2009-07-01 16:29:37 följande:
    Det börjar närma sig. =)Tiden går fort tycker jag. Nån mer som tycker det?
    Tycker tiden har sniglat sig fram tills nu! Idag insåg jag att det faktiskt är drygt 1 månad kvar tills bebis, helt plötsligt fattade jag att jag ska föda, ta hand om en nyfödd och samtidigt klara av vardagen med en 2-åring! Vet inte riktigt vad jag tänkt på innan men idag var första gången det kändes "på riktigt"

    Kan ju ha att göra med att jag insåg att nästa lördag är jag i v. 35+6 och det är samma vecka+dag som Max föddes på. Tänk om det skulle bli samma denna gång, då skulle jag ha bebis inom 2 veckor!!!! HJÄLP!
    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe

    Välkommen Birsen!

    Aspartam: jag hade inte så mycket avslag, det var i princip helt slut efter mindre än 2 veckor. Behövde bara de där tjocka bindorna i någon dag eller två sen kunde jag använda vanliga tunna och till sist räckte det med trosskydd. Men visst var det varmt (sonen är född 16 juli) och otrevligt ändå... Hatar att använda binda, men man får byta ofta så att man känner sig hyfsat fräsch ändå.

    Jag har packat lite på BB-väskan, typ bebisen kläder och lite amningsprylar + kläder. Annars är det ju saker man använder som ska med så det får vänta tills det blir dags. Har skrivit en lista i alla fall så att man inte glömmer något när det väl är dags


    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe
    Bagarberta skrev 2009-07-05 00:09:12 följande:
    Glimmie, jag va nere på stan för Power Meet igår och det ser ju likadant ut varje år. Fast jag gillar stämningen. Den når ända upp till där vi bor (2,5 km från centrum)! Vi satte oss längs med crusing vägen å käkade Falaffel! Myyyys!Jag tror bebis har lags sig dumt, känns som att den trycker mot en nerv. Det börjar i ljumsken och strålar ut i benet. Gör lite ont. Någon annan som vart med om nåt sånt?Aiiiiwa, nu är det inte lång tid kvar! Håll ut!
    Känner igen det där med ljumsken. Brukar vara värst när jag suttit ner en stund och sen ska resa mig upp, då får jag gå och halta en stund tills det blir bättre. Tror också det är bebis som ligger och trycker på något dumt ställe.

    Aiiiiwa: hoppas du mår bättre snart, värmen tar kål på den bästa! Lätt att tappa humöret och hoppet om att bebis tittar ut överhuvudtaget...
    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe

    upplevde ingen hysteri kring mössa på nyfödd när sonen kom. Visst sätter de på en när de är precis nyfödda men det känns ju naturligt med tanke på att de snabbt tappar i värme första tiden. De går ju från ca 37 grader till 20 så det är klart att det blir lite kallt. Men sen är det ju upp till föräldrarna att bestämma om de ska ha mössa eller ej.


    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe
    Shannara: vilken duktig kompis du har! Hon borde ju starta ett eget företag med att klä om gamla vagnar, det hade säkert fungerat idag!
    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe
    Bagarberta skrev 2009-07-09 11:48:54 följande:
    Går in i vecka 36 idag! Tjohooo!Ska till BM idag på kontroll å se om SF-måttet stiger lite bättre nu.Igår sydde jag tre örngott och ett underlakan (dra-på varianten) till vagnen! Två underlakan till ska fixas, det lär ju räcka med tre omgångar. Hade ett gammalt slitet lakan som räckte till allt!Hur är det med kudde i början? Ska dom ha kudde då? Har för mig jag hört att dom inte ska det.Idag vräker regnet ner. Ena hunden avskyr regn så han vill inte ut å den skadade hunden tycker inte om att gå med plastpåse över tassen så han är inte så lycklig han heller! Får tvinga ut dom!Spacebeare, så många fina namnförslag!Det besvärliga är att man ska komma på ett namn som båda gillar, det ska funka på engelska ( jag är halv-Brittisk) och funka med efternamnet (har inte ett svenskt sådant).
    Vi använde kudde till Max från början (både i vagnen och sängen). I och med att de bör ligga på rygg idag när de sover så ska man använda en liten platt kudde för att undvika att huvudet blir snedbelastat.
    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe
    Shannara skrev 2009-07-10 15:19:18 följande:
    37 veckor avklarade idag... Nu får GÄRNA lillkillen titta ut... *lockar med choklad*
    aha, är det choklad man ska locka med Måste genast inhandla

    Imorgon är jag i v.35+6, samma vecka+dag som sonen föddes i. På något sätt förväntar man sig liksom att även denna kille ska kika ut då, fast det är högst osannolikt att de skulle födas på samma vecka+dag.... Jag är redo, men ändå inte på något sätt. Jag förstår att bebis snart är här, men ändå känns allt sjukt overkligt. Tiden som släpat sig fram känns plötsligt som om det hur snabbt som helst! Det är rätt lustigt hur man kan ändra uppfattning om något så snabbt, men så blir det kanske när man börjar bli redo för den lille att kika ut

    Har haft mkt förvärkar senaste veckan och delar av slemproppen släpper sedan några dagar tillbaka. Molvärk som tusan varje dag men inget som verkar hända. Gympade med sonen till Mora Träsk igår och hade förvärkar hela kvällen efter det, magen var som en spänd ballong! Kanske det som gör susen för den lille?
    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe

    Min bebis hickar flera gånger om dagen. Första sonen märkte jag aldrig av hicka överhuvudtaget, så det kan verkligen vara olika!

    Acre: jag har målat med vattenbaserad färg, det ska inte vara ngn fara. Se till att vädre lite extra bara Spännande att din bebis snart är här!!! Tycker du är stark som orkar jobba ännu, men det kan inte vara många dagar kvar att jobba?

    Alina: vilken jobbig natt! Hoppas det drar igång för dig snart, inget kul med sömnlösa nätter pga värkar som aldrig kommer någonstans.. Jag hade en sådan natt för 2 nätter sedan, man blir lite tröstlös när man bara pinas av värkarna. Men snart så är det slut på det


    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
  • Vill ha bebbe
    Aiiiiwa skrev 2009-07-21 15:56:04 följande:
    Ny magbild i galleri o förhoppningsvis den sista :P
    Söt liten mage du har!
    **Max 070716** **Lillebror BF 090808**
Svar på tråden Barn i början av Augusti -09.....tråd 3