• Pico

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)

    Tack för alla peppande inlägg ang våra temperamentsfulla tjejer! Tråkigt att det är fler som brottas med samma problem men skönt att höra att vi inte är ensamma. På högskolebiblioteket sprang jag av en slump över Trots-boken (Vi föräldrars) och jag läste igenom kapitlet 2-3 år. OJ vad jag kände igen oss!! Jag har ofta "dåligt samvete" för att jag blir arg, irriterad och inte kan behålla lugnet när de är som värst. Då var det såååå underbart att läsa att barnpsykologerna skrev att det är föräldrarnas skyldighet att vara motstånd till barnen under den här tiden. Man måste sätta tydliga stopp och gränser och visa alla olika känsloyttringar. Det gör barnen till sociala och trygga individer. Det var så skönt att få svart på vitt att vi gör rätt trots att det känns så tungt ibland. Självklart överöser vi våra tjejer med massor av KÄRLEK {#lang_emotions_heart} (det gör väl alla?!) men vi är samtidigt "hårda" (uppfostrar de inte till militärer!!) vad gäller att ställa rimliga krav, sätta tydliga gränser och konsekvenser. Jag försöker trösta mig med att de egenskaper som är jobbiga nu blir väldigt värdefulla senare i livet om de vårdas väl (envishet, styrka, integritet, temperament).

    Divan: Uj vad tufft du verkar ha det med 3 barn och krångliga läggningar!! Styrkekramar till dig/er! Vi har fortfarande och lyckligtvis väldigt lätta läggningar, och det tackar jag för! Hoppas innerligt att det löser sig för er med Brasilienresan!

    Stor kram till Fia och Virris i sorgen!

    Mizz K: Håller med alla andra, ni känner era killar bäst och vad som är bäst för dem. Det kanske kommer en tid senare när ni verkligen behöver tänka på att ge dem egen tid utan sin bror men om de mår bäst med varandra nu så är det så! Vi är oxå dåliga på att ge tjejerna egen tid. På dagis leker de inte mkt med varandra förutom vid vilan då det är de och ett barn till som bara sover en kort stund. S skulle behöver mer tid själv (hon är som en "enmanshund" ) men samtidigt vill hon ha alla samlade. Inte lätt att få till det...

    Simma: Vilken nice semester ni har att se fram emot!

    Romanova: S har oxå alltid fått mkt mer uppmärksamhet pga sitt humör men vi är rätt tuffa och låter henne skrika om det bara är "dumheter" och försöker ge positiv uppmärksamhet till A istället. Jag tror på att ge uppmärksamnhet till det som är positivt istället för det som är negativt.

    Basse: Skönt att du får vila nu och ladda inför bebisens ankomst! Hoppas verkligen att du inte blir drabbad av varslen!

    Vi åker till Åland i em och ska bo ute på stugan. Och nästa vecka på torsdag ska jag på anställningsintervju!!! Det är som lärare på en gymnasiesärskola (har jobbat där tidigare) och rektorn sa att jag "var mycket intressant för tjänsten" när hon ringde!

    Trevlig helg! Nu har jag skrivit klart romanen!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Romanova: Nej vi har inte vaccinerat våra tjejer. Jag har läst att man inte behöver det innan skolåldern. Får de TBE blir det som en influensa och sen är de immuna resten av livet. Värre är det med borrelian men den kan man ju inte vaccinera mot ännu.


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Helgens skörd: 2 fästingar. Men bara på mig, tjejerna och maken ville de inte ha. Jag måste ta tag i att uppdatera mina TBE-vaccinationer så fort skolan är slut.
    Vi kom hem från Åland sent i går kväll och idag har svärföräldrarna varit här så vi har kunnat fixa en hel del i trädgården. Skönt och mysigt och jobbigt!

    Mini P: Har du oxå kopplingar till Åland??
     


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico
    Mini Pantern skrev 2009-05-24 22:39:24 följande:
    Pico: Japp har min syster och hennes man boende där. vi har haft vår husvagn uppställd hos dem och det var den vi hämtade nu för sommarens semester. Själva då?
    Kul, var då? Själv är jag född och uppvuxen där. Flyttade därifrån efter gymnasiet (-90...) men har mina föräldrar och gamla mormor kvar. De bor i Mariehamn men vi har sommarstuga i Hammarland.
    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Fia: Vilken otroligt tuff tid du har!! Vet hur jobbigt det är att leta och läsa artiklar och att skriva C-uppsats, och då var jag inte gravid eller "ensam" med två 2-åringar. KRAM till dig!

    Keno: Fy vad läskigt med en försvunnen Anna! Man tycker ju att personalen ska ha mer koll än så!


    Nu ska jag börja förbereda mig inför anställningsintervjun i morgon bitti. Måste ha en massa bra argument för varför de ska anställa just MIG! Håll en tumme el två är ni snälla!


    Just nu är det Mamma Mu & Kråkan som är idoler här hemma. Det är just inget annat som gäller (ja Pippi går ju alltid hem förstås). Sigrid går och plockar "tummelbano" (maskrosor) hela tiden. Jag försökte berätta att de hette maskrosor men då satte hon sig ner och började storgråta, så i hennes värld heter de tummelbano. Tyvärr har hon förstört Po.p-jackan och några tröjor med maskrosfläckar. Är ju omöjligt att få bort. I går när jag hämtade på dagis kom hon cyklande i full fart, kastade sig om halsen på mig och gav mig den värsta tungkyss jag har varit med om! Jag undrar vad de får lära sig på dagis egentligen?!
    Agnes är nu helt utan blöja på dagarna. OJ vilken skillnad det är och vad sköööönt det är! Hon hade byxblöjor på sig när vi åkte till Åland och skulle sitte länge i bilen och på båten. Men hon kissade och bajsade på stora toaletten på båten och blöjan var torr när vi kom fram. Sigrid totalvägrar att gå på pottan el toaletten. Hon skulle ju fixa det om hon bara bestämde sig för det, nu är det bara att se hur envis hon tänker vara.


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Härom dagen fick de för sig att de skulle ha flätor... De har ju fortfarande inte speciellt mycket hår men jag lyckade få till två små tofsar var som såg ut som små råttpittar bak i nacken på dem men de var sååå nöjda. Så nu får jag sitta och frissera dem varje morgon. Bara början...


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Så, nu var det klart... Bara att vänta... Jag skulle få svar i mitten på nästa vecka oavsett hur det går. Jag var en av 6 som fick komma på intervju. Till min fördel har jag min långa erfarenhet och att jag har arbetat där tidigare, innan jag började plugga. Jobbigt att vänta på svar bara!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    ÅÅÅÅÅÅH vad jag älskar min familj!!! Fick ett stort infall av saknad mitt i allt! Tjejerna på dagis och maken på väg ner till Lidköping för att hämta våran bil som nu äntligen är lagad efter krocken, så han kommer hem sent ikväll. Jag kämpar på med det sista, snacka om slutspurt. Men det är svårt att hitta motivationen och "jävlar anamma" att få det klart. Ska skriva klart en inlämningsportfölj i svenska och så har vi en gruppredovisning på torsdag, sen är jag klar!! Jag har fortfarande inte hört något ang jobbet. Och det är såååå jobbigt att vänta! Vill veta NUUU! T fick reda på idag via ett veckobrev från chefen att det inte kommer att bli något avtal med arbetstidsförkortningar på hans företag så nu får han gå med största sannolikhet. Vi hade verkligen hoppats att det skulle lösa sig eftersom de andra företagen inom Sandvik hade fått arbetstidsförkortning och lönesänkning under en begränsad tid. Surt!

    Kram till er alla!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    Jävla skiiiiit! Jag fick inte jobbet.... Det stod mellan mig och en annan tjej och jag föll på målsnöret. {#lang_emotions_cry} Så nu är vi tillbaka på ruta 0 och båda arbetslösa fr.om. sommaren. BLÄÄÄÄÄ! {#lang_emotions_yell}


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • Pico

    JAG ÄR NU KLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!! (med min lärarexamen!) I morgon ska vi dricka gula änkan och fira!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)