Inlägg från: förväntan |Visa alla inlägg
  • förväntan

    Minnas XII

    Så, nu 2 fint sovande barn .

    Joffe, vad bra med E´s hörsel. Kan de se hur bra han hörde på det örat?? Ammar du fortfarnade?? Vad de växer fort!!! önskar att man kan stanna tiden nu när de är så pyttiga, men det blir ju mkt mer kul ju större de blir.

    Essi, håller med dig om att det nog är väldigt bra att involvera de större barnen i allt omhändertagnade och pysslande. Det fungerar så mkt bättre här också när M är med, han torkar i rumpan och hämtar nappar och klappar ect. Vad söt Boll är som tar hand om sin syster när hon blir ilsk . Jag tror också att deras personligheter spelar stor roll. M är också en väldigt mjuk kille och är för det mesta väldigt lätt att ha att göra med. Lite hyss då och då, men det är faktiskt inte så farligt jobbigt. Lite bus måste de ju göra .

    Vad duktiga alla era barn är som både kna räkna och färger. M är inte så intresserad av sådant ännu. Men 4 är populärt här också och om man frågar vad klockan är , är den alltid 5.

    M är ganska duktig med blöjan, vissa dagar vill han ha den på, andra inte. Dagen efter att F kom hem från bb, gick M in i badrummet och ställde en pall framför toaletten och kissade som en kille. Sedan dess brukarn han träna på det, men utan resultat. Han kan hålla sig rätt länge. Kommer sällan på golvet för tillfället utan han känner att han blir kissignödig och vil ha blöjan på sig igen. Alltid en start.

  • förväntan

    Naffe, vad bra att de tog bort undantaget då. Tack för svaret .

    Undrar också hur det går för Rossy. Heja dig, snart snart är han här

    Cirkel, vart ligger bokskogen??

    Maja hur funkar det med att sova i eget rum?

    Joffe hopps du får det underbart på Smögen.

    Här har svärmor kommit, vilket är bra. M är hennes nya bästis. Men det är så tråkigt att jag nu bara får ta allt trots.... Det är ju underbart att hon är här för avlastning, men sedan tar M ut all mammasaknad för att han inte varit med mig lika mkt som tidigare och jag känner mig jättegnällig med honom. Men måste ändå säja att han är väldigt fin storebror.

  • förväntan

    Essi, vad rörd jag blir över det du skriver, jag tar verkligen inte illa upp . Du är ju en erfarhen 2-barnsmor vid detta läget . Håller helt med dig om att det handlar om uppmärksamhet. När jag läser det du skrivit om Boll ,blir både rörd så jag kan börja gråta, för skit vad jobbigt det är för dem att bli storasyskon, men skrattar helt hysteriskt inom mig för hur smarta de små är...

    M har tidigare tagit det ganska bra när jag sagt ifrån. Men igår gick verkligen hela världen under för M när jag sa till honom att sluta sparka på kylskåpet. Jag trodde nästan för ett tag att han måste ha slgait sig samtidigt. M har inte hållt på att trotsa speciellt mkt tidgiare och jag antar att det gjorde rätt ont i hans hjärta också när jag sa ifrån.

    Det som är bra med att svärmor är här är ju att hon är jättespännande och kul. Men samtidigt får M ännu mindre tid med mig och då kan jag ju verkligen sitta med F längre och mysa mer med honom. Ibland blir m jätteledsen när han ser det. Något som är bra med detta lilla nya syskon är att F (än så länge) kan sova själv i vagnen . Och M och F avlöser sina sovperioder. F sover när M är vaken och tvärt om.

    Kun, inga dåliga samveten för att man vill sälja sitt barn på blocket då och då, man är ju inte mer än människa. Inte har vi fler än 2 armar heller...

  • förväntan

    God morgon!!

    Pust, vilken natt vi har haft här, M var så ledsen. Han somnade fint på kvällen. Sedan vaknade han vid midnatt och var i princip otröstlig och när C gick in till honom så var det bara mamma som gällde. Det gjorde så ont i mammahjärtat att höra honom att snurvla och snyfta och när C frågar vad som är fel så snyftar han fram mamma.... Så i natt har vi sovit som packade sillar, men mysigt. M känns rätt ok idag, men fortfarande väldigt kramig.

    Själv har jag så ont i hela kroppen. F har torsk och jag börjar bli rädd för att jag också har fått det i brösten. Är grymt öm i brösten och sjukdomskänsla.... Vet att jag hade en period med sjukdomskänsla efter M också. Hur mådde ni i kroppen ett tag efter förlossningen?? KÄnner mig rätt återställd annars och avslaget är nästan helt slut.

  • förväntan

    Essi, visst är det fantastiskt hur mkt bättre och snabbare man återhämtar sig efter en vag förl och pig direkt efteråt. Vad underbart att L slutat skrika, för det är ju inte lite påfrestande på psyket. Vilken fin benträniong hon gör också, jättesöt liten tjej . Hur mkt mindre än boll är hon??

  • förväntan

    Maja vad kul med all renovering, måste få se bilder när det blir klart.Vi har inte heller ett bra ställe för vagnar och div saker i trädgården. Men igår fick jag ett bra skjul som C ska montera. Just nu har jag både buggan och babytravel-vagnen i v-rmmet

  • förväntan

    Är lite sur och trött idag så jag orkar inte kommentera så mkt, men...

    Betty, vi har en 90-säng till M. VI har en stro korvkudde på utsidan så han inte ska ramla ur. Han verkar nu ha bra koll på hur stro sängen är. VI har även ben på våran säng, så den står inte direkt på golvet. Det funkar jättebra och lätt att kunna ligga brevid när han behöver.

    Här är allt lite lätt uppoch ner på. M har kommit in i (enl Joffe ) "fasen" tjuvnyp på lillebror och är väldigt svartis för tillfället. Sedan är även svårmor häar, vilket ibland är bra men alla rutinerbörjar falera.... så allt känns väldigt snurrigt även för mig. Sedan har vi kära C som bara jobbar och jobbar och jobbar. Är han inte på jobbet så jobbar han här hemma och är trött. Jag blir förbannad på honom för han ska passa på när sväromor är haär att jobba mkt.

    Vill bara ha lite lugn och ro och mys med barn och make...

  • förväntan

    ursäkta kassa stavning.... som sagt lite trött.

    Kun, vi har baby björnens potta. Används för att lägga användna blöjor i . M verkar vilja gå på toan. Han har stått upp och kissat 1 gång och det är det han prövar mest, som dady. Men vi prövar att sitta ibland också. Blir typ aldrig resultat. Han verkar vara dukligt på att hålla sig.

    Naffe, vad bra att du tog tag i att du inte mådde bra. Jättebra gjort. Kram till dig. Inte alltid så lätt att vara grav...

    Maja hoppas E kryar på sig. Du har ju jobbat massa hemma så ta det lite lugnt också .

    ok ett alarm som gick på

  • förväntan

    Massa grattis rossy och familj till lillebror!!! Hurra!!! Hoppas ni mår bra.

    Just det Pess, du undrade över när vi kände nr 2. Jag hade lite fladder runt v 17 som jag var osäker över om det var rörelser. Men dagen innan RUL kände jag det mer tydligt, så v 18,19. Placenta i famvägg. Hur känner du?? VIken v är du i nu?? Hur känns det??

  • förväntan

    Naffe, nu är du näst på tur . Hur känns det??

    Pess vad skönt att du trivs ok med att vara gravid. Har du börjat prata med L om det?? M blev väldigt fixerad vid magen när den blev större. Vi läste busiga bebben under grav som är både rolig och faktiskt ganska tydlig för dessa små barn, lyftflikar. Har precis beställt busiga bebben kommer hem och hoppas på att M ska förstå detta med syskon ännu bättre .

  • förväntan

    Hej!!

    Kul att läsa om era smakis-starter. Jag brukade ge M smakis vid lunch-tid för om han då skulle få ont i magen fick han det före natten .

    Essi, vad kul oc hjag förstår läskigt att vara hemma med båda barnen. Vad är det som fått er att bestämma er för detta?? Har varti lite fram och tillbaka med dagis för M till hösten, han får bestämma själv vad han vill. Jag tror verkligen på dig och allt behöver ju inte vara så äverntyrligt och lattjo lajan heller utan bara det vardagliga och mysa med dig och L. . Kommer säkert att bli ur-mysigt.

    Joffe, härligt med 45 min . Stackars L som ramlat så mkt. M har också skrapsår överallt, snubblar och har sig. Fint med dubbel fläskläpp .

    Rossy, ska bli kul att höra fler detaljer när du orkar .

    Cirkel, vilken lyxnatt!!! HÅller tummarna för att det håller i sig.

    Nu ska jag ta en kaffe medans båda barnen sover och svärmor ränsar rabatten

  • förväntan

    Meleahe, skit vad dåligt med3/tim dag. Hade blivit vansignig. Vi har 15 timmar som Joffe, med heltidstaxa??? tror jag.

    Essi, vad mysigt ni kommer ha det. Ni kan gå i skogen till hösten och titta på löv och ha fika med er. Vilken jättelyx och mys.

    Jag är lite orolig för alla sjukdomar som kommer släpas hem, framförallt svininfl. M har inte mämt dagis 1 gång under hela sommaren. När vi kör förbi blir han alltid tyst och när vi passerar vinkar han glatt och ropar "hejdå daga!!" M leker inte helller direkt med andra barn, utan tittar mest på när de stora leker och lär sig både bra och mindre bra saker( typ spotta och skrika i falsett) som han prövar här hemma. För på dagis uppför han sig exemplariskt .

    Vi är annars väldigt nöjda med dagis. Jag tror att när man får barn och väljer att sitt barn ska vara hemma att man kan behålla sin plats, att det är en paus under den tiden. Annars vill vi verkligen inte byta, kan inte bli bättre dagis.

    Naffe, sackars din svank!!! Härligt med nedräkning

  • förväntan

    Kun, jag tror faktiskt att hur jobbigt det blir med nya bebis faktiskt ´har att göra med hur bra/dåligt storasyskon accepterar det hela. Vi hat ju olika barn. Hoppas M snart börjar acceptera den nya situationen o att ni får lite mysig tid ihop. Så fort M är trött blir det jobbigt här, så han måste verkligen sova sina timmar för att jag ska få ihop det hela. Lyx med 2 sovande barn, äntligen!!! .

  • förväntan

    Naffe tycker också föslag nr 2 verkar bäst. Dagis förstår säkert, är jag helt övertygad om. det handlar ju om vad som blir bäst för t. Min åsikt när de är så små är att de inte har så stort utbyte ännu att leka med andra barn utan faktiskt trivs bäst med sin familj. Och det är ju skönt att slippa få hem massa sjukdommar med en spädis hemma . Vad ni än väljer blir det nog det bästa för T.

    Tack för myrtips!! Det är skogsmyror. Köpte insektspray och myrr utomhus så idag har jag bara sett 1 levande myra( nu mera död). Har tvättat golven noga också så de inte ska hitta spår.

    Måste bara säja att vad mysigt det är med våra barn. M är så fansastiskt kul och fin på alla sätt och mina känslor för F_ börjar bli väldigt starka också. Känner mig jättelycklig och vilken tur att jag fått uppleva detta 2 gåner . Vill ha fler barn

  • förväntan

    Essi, det är klart du är en superhjälte/mamma . Grattis till ett så modigt steg att avböja dagis. Hur tog förkrnan det??

    Mot ilsk bebis

  • förväntan

    Har skrivit en liten förl-berättelse i min blogg för den som är intresserad .

    Joffe, skit vad dåligt att de inte kan namnen ordentligt. Har du sagt till?? hade blivit så beviken.

    Essi, ska spana in hos dig.

    Idag BVC för att se hur den "lille" växer, men har nog inte passerat 5-kg ännu .

  • förväntan

    Cirkel, vad jobbigt med utplaning på kurvan, det är alltid en jobbig oro när man tror de inte får i sig tillräckligt. Är S en go och glad tjej annars??

    F går inte upp lika fort som M, men väger 4900g och redan 59 cm. Skit, 7 cm på 5 v , min lilla bebis, sredan typ en strorlek 62!! M vägde dock mer än 400g mer och en 1/2 cm kortare .

    Maja , grattis till skalmans jobb!!! Vad skönt att det verkar lösa sig. När kommer han isåfall börja jobba där?? Det är så jäkla svårt med namn. Jag dumpade alla C namnförslag också och bestämde att vi får vänta tills bebis kommit ut. Jag gillar Tilda/ Matilda, Maja , Ellen, .

    Felix fick sitt namn efter att C hade läst det på en staty utanför förlossningen och vi var båda överens om att han var en felix. Det betyder den lycklige så det passar bra.

  • förväntan

    God kväll!!

    Sitter här med en gasbomb Gösses vad dessa små kan!!

    Minna grattis till Äl!!

    Kun, har okcså prövat att lägga 2 små "korn" några gånger, helt hopplöst, men lite mysigt ändå även om M blir lidande då han inte kan somna.

    Essi, vád kul för oss, välkommen till västkusten!! Vád bra att ni flyttar så nära svärmor, vilken avlastning ni kommer att få. Huset l¨åter ju jättefint.

    får skriva mer senare, vilda protester i famnen

Svar på tråden Minnas XII