• Joico

    BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!

    Det verkar ju märkligt.. kan du inte åka dit och fråga eller ringa? Hänvisa till bruksanvisningen


    sara1981 skrev 2009-06-16 11:18:06 följande:
    Jo, men de monterade in stolen där vi köpte den, och de har INTE lutat den mot instrumentbrädan..
  • Joico

    Men vad är detta!? Hur har dom monterat hi-wayen?


    sara1981 skrev 2009-06-16 11:29:17 följande:
    Då har de monterat in den fel också! Jag blir nästan gråtfärdig, har ju kört mina barn i felmonterade bilbarnstolar!
  • Joico

    Berätta gärna vad dom sa!!


    sara1981 skrev 2009-06-16 11:54:01 följande:
    Ja det hänger löst.. Det är en babyproffsenbutik. Är så upprörd nu så jag vet knappt vad jag ska säga.. Avvaktar lite med att ringa så jag hinner lugna mig något.
  • Joico

    På vägverket finns en broschyr som man kan skicka till vem man vill, gratis.. Kanske vore något? Sen undrar jag hur barnet sitter? Många stolar är ju inte godkända från 15kg framåtvänt. Visa din kompis, eller hennes kille, dom läskiga filmerna på Youtube eller informationen? FInns länkar i TS..

    Olivers Mamma skrev 2009-06-16 11:59:18 följande:


    Vet inte riktigt om min fråga hör hemma här men jag testar. Jag är lite orolig, min kompis har träffat en kille som har fyra barn, han låter minstingen på 17 månader sitta framlänges för att han vill kunne se henne. ngn som har ngt bra tips hur man lite vänligt kan säga hur farligt det är för lillan?
  • Joico

    Britax har två modeller som är vändbara, men de rekommenderas inte så.. för små barn är bilens eget bälte för "stort" att använda då kroppen är för liten för att tas emot av bältet (barnet glider emellan) och selen gör ju så att överkroppen är fastspänd medans huvudet flyger framåt med en väldig kraft vid en krock.

    Olivers Mamma skrev 2009-06-16 12:06:06 följande:


    Det var riktigt smart....Hon sitter i en Britax sån bilbarnstol som man har som steg två, efter babyskyddet (är usel på vad alla modeller heter)
  • Joico

    Jag kan gå med på att det är bra att dom vill att föräldrarna lär sig själva, absolut bra idé. Men om någon som är kunnig och utbildad visar först så är det ju kanon, då blir det ju verligen rätt. Det var dåligt! Hoppas dom fick sig en uppläxning


    Finesse skrev 2009-06-16 12:28:16 följande:
    Oerhört OPROFFISIONELLT!! Ring genast till Britax och berätta vilken butik det är så Britax kan ringa till dom och klaga dom med.. När jag berättade att Babyproffsen i Umeå INTE monterade in stolar med orden: "Vi vill att föräldrarna ska lära sig själva" så blev Britax väldigt upprörd eftersom personalen får utbildning på att montera in dom rätt.
  • Joico

    Bra jag tycker butikerna ska montera men samtidigt också se till att föräldrarna ser och förklara och visa hur man gör. Då sitter stolen rätt + att föräldrarna har sett hur man gör. Nästa gång finns ju instruktionsboken men då är man inte helt på hal is iaf


    Finesse skrev 2009-06-16 13:36:32 följande:
    Ja alltså visst är det bra att man ska lära sig själv.. men vi kunde ju inte alls.. men vi fick ändå dit stolen rätt för jag for dagen efter till ntf och dom kollade å allt var helt rätt
  • Joico

    Vilken del av texte menar du?
    Bältet ska sättas fast som vanligt, inte bakom ryggen eller under armen. Om man använder bara midjedelen så blir det ju som ett 2-punktsbälte.

    Om man enbart använder 2-punktsbälte ökar risken för:

    ansikts- och skallskador när överkroppen slungas framåt i en kollision
    skador på ryggen nära höftpartiet
    sk underglidning/submarining

    Riktigt små barn bör av många anledningar, framförallt att deras huvud är tungt, överhuvudtaget inte åka framåtvänt, än mindre åka med bara höftbälte.
    Mittbältet är bättre än inget bälte alls men ger sämre säkerhet än ett trepunktsbälte.


    Cecci78 skrev 2009-06-16 16:06:47 följande:
    www.familjeliv.se/Forum-3-101/m44844101.htmlsnälla, läs inlägg 27, stämmer det verkligen?
  • Joico

    Misstänkte att det var det du menade..då fick du svar då undra var hon fått den infon ifrån.


    Cecci78 skrev 2009-06-16 16:50:18 följande:
    det där med bältet bakom ryggen. nej, de bör ju inte alls sitta framåt....
  • Joico

    Kanon! Skönt med ett bra bemötande och att det blev bra tillslut


    sara1981 skrev 2009-06-16 22:08:36 följande:
    Nu har jag varit på babyproffsen och pratat med dem.. Fick ett jättebra bemötande av chefen, hon som monterat stolen var inte där, men han bad så mycket om ursäkt och monterade om stolarna. Han skulle tala med henne om det som hänt.Det blev jättebra och han lovade mig rabatt nästa gång jag behövde köpa något hos dem.Känner mig nöjd och kommer att handla där igen!
Svar på tråden BARN I BIL - bakåtvänd, framåtvänd? Här finns fakta!