Inlägg från: allakantralla |Visa alla inlägg
  • allakantralla

    tillväxthämmad prematur

    Hej hej!

    Min son var nästan som ditt barn! Född i v 36, vägde 1670 och var 43 cm lång. Efter 2 veckor hade han gått upp 400 gram, och sedan har han gått upp mellan 150 och 300 gram i veckan.

    Spenderade de första två veckorna på sjukhus - inga allvarliga komplikationer, förutom dåligt socker och att han hade svårt att hålla värmen. Sedan vi kom hem har vi inte haft några komplikationer alls.

    Min moderkaka hade flera riktigt stora myom, de vet inte varför. Jag rökte under graviditeten, och det kan förklara en del av tillväxthämningen, kanske 200-300 gram enligt läkarna. Men de vet inte varför myomen hade uppkommit, och min gunekolg ska undersöka mig för detta.

    Grattis till ditt mirakel! Man oroar sig ju såklart när man han fått en sån start. Men man oroar sig för fullt friska barn också.

    Vad hände dig? VEt du varför ditt barn var tillväxthämmat?

  • allakantralla

    Men du har inte fått reda på VAD för fel på navelsträngen? Sånt jag undrar är ju om det är MIG det är fel på, alltså något genetiskt som även kommer inträffa vid en eventuell nästa graviditet, eller om det är något som skulle kunna göra mig sjuk på något sätt.

    Förresten, vad betyder 29% tillväxthämmad? 29% av VAD??

    Written Fiction skrev 2009-05-25 11:44:05 följande:


    I vårt fall skyller dom på moderkakan alt navelsträngen. Fast till synes så var moderkakan frisk och navelsträngen mycket avvikande. Så antagligen var något tokigt med den. sonen hann bli dryga 29% tillväxthämmad. född i vecka 27+3
Svar på tråden tillväxthämmad prematur