Inlägg från: Written Fiction |Visa alla inlägg
  • Written Fiction

    tillväxthämmad prematur

    I vårt fall skyller dom på moderkakan alt navelsträngen. Fast till synes så var moderkakan frisk och navelsträngen mycket avvikande. Så antagligen var något tokigt med den.

    sonen hann bli dryga 29% tillväxthämmad. född i vecka 27+3

  • Written Fiction
    allakantralla skrev 2009-05-25 21:45:46 följande:
    Men du har inte fått reda på VAD för fel på navelsträngen? Sånt jag undrar är ju om det är MIG det är fel på, alltså något genetiskt som även kommer inträffa vid en eventuell nästa graviditet, eller om det är något som skulle kunna göra mig sjuk på något sätt.Förresten, vad betyder 29% tillväxthämmad? 29% av VAD??Written Fiction skrev 2009-05-25 11:44:05 följande:
    Nej vad som hände kommer vi aldrig få reda på. Tyvärr finns det inget facit på allt som kan ske med kroppen. Visst vore det perfekt om man alltid fick svar på vad som kan hända eller vad som hänt. Men i vissa fall får man acceptera de svar som finns och sedan gå vidare. Dock har jag barn sedan innan normal gradivitet så jag tror mer på ett olyckligt sammanträffande.

    Barn i magen har alla en kurva som följs. Man kan ligga över, och man kan ligga under. Givetvis finns det stora barn och små barn. Men det finns en gräns för hur liten man "ska" vara. min son var 29% mindre än förväntad vikt för den gradivitetsveckan.(dvs medel)

    Normal vikt är plus minus ett visst antal procent (hur mycket vet jag dock inte)
    Tror det är runt 15% plus minus.
Svar på tråden tillväxthämmad prematur