Inlägg från: mammamys06 |Visa alla inlägg
  • mammamys06

    Måste få beklaga mig lite

    ÅÅÅÅH, jag minns känslan så väl! Värsta tiden i hela processen kände vi. Jag tror ärligt talat inte att det blir någon påverkan för dig som snart är "i hamn". Men jag förstår ju din frustration, verkligen! Åh, jag vill följa med dig till Vietnam och träffa alla underbara människor där! Kramis


    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
  • mammamys06

    AC:s anställda (en person mr H) åker till barnhemmen så ofta han kan. Ofta kan det vara stora hinder särskilt till barnhemmen nära kusten långt söder ut där vägarna är av ren lera till stor del, det går inte att ta sig fram när det te x har regnat mycket. Det kan också vara så att när han väl är där så är inte alla barn på plats. Så var det för oss, vi fick inte alls många bilder från honom, kanske 3-4 st vid två tillfällen. Resten av bilderna var från personer som åkte före oss och hämtade sina barn på barnhemmet och som var så gulliga att de tog sig tiden att fota och träffa vår son åt oss. Det visade sig att barnen ibland togs till HCMC till stora sjukhuset där för undersökningar, ibland gick det magsjuka på barnhemmet, det var skabb som skulle behandlas och även vaccinationer osv osv. Det kan uppleva orättvist att vissa får många bilder och andra inte men jag kan garantera att Mr H gör allt i sin makt för att fota och göra väntan tills man får åka dit och få sina barn så uthärlig som möjligt. Ett exempel på detta är när vi skulle åka dit, vi hade fått direktiv från AC i PM att vi kommer till HCMC, bor på hotellet två nätter, sedan åker vi tillsammans i gemensam buss med mr H till barnhemmet och vi träffar barnen där för att sedan åka till ett hotell i närheten i den staden och dagen efter får vi barnet i samband med ceremonin. När vi kom till hotellet i HCMC fick vi veta att den kvinna som vi reste med som skulle hämta sin dotter kunde få henne direkt då hon fanns på ett barnhem 10 minuter från hotellet i HCMC! Och eftersom vi då inte kunde få vår son då då han var på barnhemmet 15 mil därifrån så hade han åkt 6 timmars bilresa till barnhemmet dagen innan för att ge oss helt färska foton på honom som kompensation för att vi inte fick vår son samtidigt som kvinnan i gruppen! Det är engagemang! Han slet enormt för oss och såg till att myndigheterna gick med på att ge oss sonen samma dag vi träffade honom på barnhemmet fast ceremonin inte var avklarad förrän dagen efter. Och sedan åkte han extra resor till Hanoi som ligger i norra Vietnam, vi var i södra för att det skulle ta en dag mindre än om han skickade dokumenten dit för han tyckte vi skulle komma hem fortast möjligt till Sverige igen. Och det gjorde vi, vi hade fått ett tidsspann från AC på 3-5 veckors vistelse i Vietnam men vi var hemma redan 10:e dagen tack vare att Mr H jobbade i princip dygnet runt för att vi skulle få komma hem och bli en familj på riktigt.


    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
  • mammamys06
    MammaBarnFamilj skrev 2009-06-04 20:37:31 följande:
    Avståndet gör mycket för hur pass säker man känner sig, nu känner man ingen trygghet alls i att barnen har det bra. Jag tror som sagt det är helt naturligt att börja grina lite titt som tätt och att motsatsen vore mer underlig. INGEN kan förställa sig hur man känner om man inte gått igenom det själv! Därför kan ingen säga att det man känner är fel. Jag känner en oerhörd vanmakt som blir värre ju längre tid som tickar på.......
    Exakt, ingen kan säga att det är fel det man känner. Jag tyckte väntan på rb var den värsta tiden någonsin under hela processen. Usch, jag var deprimerad, orkeslös och inget annat betydde något än att AC ringde och sade att nu får ni åka! De värsta 6 månaderna i mitt liv men så fort vi var där och fick sonen så blev det det bästa som hänt någonsin i mitt liv.
    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
  • mammamys06
    KimKatt skrev 2009-06-06 17:31:30 följande:
    Vi har nu snart väntat på RB i 1,5 månad och jag tycker verkligen att det är pest!! Ju längre tid det går desto mer deppig blir jag. Jag vet ju att det kan komma när som helst. Rätt som det är så kommer det nerdimpandes. *puh* Nej, väntan på RB är nog bland det värsta hitills.
    Japp, jag håller  med väntan på rb är detn värsta väntan helt klart...
    Snart tvåbarnsmamma!!!!!
Svar på tråden Måste få beklaga mig lite